Inloggen
Nieuws en Pers

Onze laatste nieuwsitems

25-03  Inwoners ontvangen MeerCompost en bloemenzaad op Compostdag

Inwoners van de regio’s Amstelland-Meerlanden, Kennemerland en Duin- en Bollenstreek hebben gratis MeerCompost opgehaald tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 21 maart. Wethouders en vertegenwoordigers van Meerlanden hebben zakken MeerCompost en zogenaamde seed bombs uitgedeeld aan de inwoners als beloning voor het gescheiden aanleveren van hun keuken- en tuinafval (GFT). Zij benadrukten bij het uitdelen dat GFT geen afval is, maar juist het begin van iets moois.

Lees meer 

19-03  Gemeente Hillegom en Meerlanden starten met verbeterdebuurt.nl

Met het plakken van een campagnesticker op een Meerlanden bedrijfswagen gaven wethouder Anne de Jong en Angeline Kierkels, directeur publieke sector Meerlanden, vandaag de officiële aftrap van het meldpunt “verbeterdebuurt.nl” in Hillegom. Inwoners van gemeente Hillegom die kapotte speeltoestellen, overvolle afvalcontainers en soortgelijke problemen in de woonwijk signaleren, kunnen deze situaties voortaan doorgeven via de website verbeterdebuurt.nl of de gratis verbeterdebuurt app. Gemeente Hillegom en Meerlanden maken gebruik van dit online platform om in samenwerking met de inwoners de woonwijken te onderhouden en te verbeteren.

Lees meer 

11-03  Tijdens de Landelijke Compostdag deelt Meerlanden gratis compost uit als beloning voor scheiden GFT

Bewoners van veertien gemeenten in de regio kunnen op zaterdag 21 maart, tijdens de Landelijke Compostdag, weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat of gemeentewerf in hun woonplaats of gemeente. Met deze jaarlijks terugkerende actie bedankt Meerlanden bewoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren.
Bovendien wil Meerlanden iedereen kennis laten maken met het product MeerCompost dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Lees meer 

18-02  Gemeente Haarlemmermeer is 100% “fit voor plastic” verklaard

Wethouder Nederstigt en directeur Meerlanden bezoeken plastic container in Abbenes
Op vrijdag 13 februari bezochten wethouder John Nederstigt en Angeline Kierkels, directeur publieke sector Meerlanden, de nieuwe verzamelcontainer voor plastic in de Van Tolstraat in Abbenes. Met de plaatsing van deze container is ook Abbenes “fit voor plastic” verklaard en kunnen inwoners van deze dorpskern hun steentje bijdragen aan het gescheiden inzamelen van plastic. “Ik breng elke week een volle zak plastic naar de container,” vertelde een inwoner van Abbenes die tijdens het bezoek van Nederstigt en Kierkels plastic afval in de container deponeerde.

Lees meer 

18-02  Inwoners Heemstede enthousiast over proef met inzamelen vet

Tot en met 28 februari wordt het inleveren van vet op de milieustraat beloond
De inwoners van Heemstede hebben laten zien dat het loont om frituurvet gescheiden in te leveren. Sinds de start van de proef met de vetrecyclemachine op 22 december 2014 hebben de inwoners in totaal ruim 1900 kilogram frituurvet en bakolie bij de milieustraat Heemstede gebracht – gemiddeld zo’n 250 kilogram per week. Ter vergelijking: Meerlanden zamelt in Heemstede gemiddeld rond de 400 kilogram vet per maand in. Het meeste vet werd ingeleverd rondom de feestdagen. Maar ook in januari reden inwoners naar de milieustraat om hun gebruikte vet en olie in te leveren. Veel inwoners spraken hun waardering uit voor het initiatief om het inzamelen en recyclen van gebruikt vet te verbeteren.

Lees meer 

28-01  Meerlanden start erkende MBO-1 opleiding voor medewerkers buitendienst

Vijftien medewerkers van Meerlanden uit de openbare ruimte en afvalinzameling zijn deze maand gestart met een erkende en op maat gemaakte MBO-1 beroepsopleiding. In samenwerking met de SPA Groep heeft Meerlanden deze MBO-1 opleiding ontwikkeld om medewerkers uit de buitendienst voor te bereiden op de nieuwe eisen die aan hun functies worden gesteld.

Lees meer 

19-09  Wethouder van Haeften geeft startschot recycle-educatieprogramma Spaarndam

Woensdag 17 september gaf wethouder onderwijs Raymond van Haeften officieel het startschot voor het recycle-educatieprogramma op de Sint Adalbertusschool in Spaarndam. Dit programma is speciaal voor basisscholen ontwikkeld door Meerlanden in samenwerking met gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en het Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer (NMCH). Leerlingen scheiden hun afval in de klas, zodat het vervolgens gescheiden wordt ingezameld en grondstof is voor nieuwe producten. Het NMCH verzorgde woensdag in samenwerking met Urban Seeds een afvalgame, waarmee de leerlingen de waarde van afval als grondstof leerden.

Lees meer 

27-08  Basisschoolleerlingen Heemstede leren afval scheiden

Drie basisscholen in Heemstede gaan meer afval scheiden en starten in augustus met een lesprogramma hierover. Doel is dat kinderen zich beter bewust worden van de voordelen van afval scheiden en recycling. Dit project is een initiatief van Meerlanden, het lesprogramma wordt aangeboden door de gemeente.

Lees meer 

07-07  Tetramonster op Recycle Art Day II

Donderdag 3 juli vond Recycle Art Day II plaats op de Dr. Plesmanschool in Badhoevedorp. Leerlingen van de school bouwden deze dag een Tetramonster van alle drinkpakjes en sappakken (tetra verpakkingen), die ze  van hun ouders meekrijgen naar school.

Lees meer 

26-05  Startschot voor leerprogramma afvalscheiding in Haarlemmermeer

Basisschool De Wilgen uit Hoofddorp is maandag gestart met een nieuw onderwijsprogramma over afvalscheiding, waarna het dinsdag de beurt is aan de Dr. Plesmanschool uit Badhoevedorp. Deze twee scholen hebben de primeur in Haarlemmermeer. Directeur Manon Groenenberg ontving op het schoolplein, in aanwezigheid van alle leerlingen, officieel de gekleurde containers voor de diverse afvalstromen uit handen van wethouder John Nederstigt van gemeente Haarlemmermeer, Arjanne Lagendijk, directeur Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer (NMCH) en Just Zandhuis, manager Dienstverlening Publieke Sector van Meerlanden. Aansluitend kregen alle klassen een extra les over een wereld zonder afval van Rudy Klaassen van het NMCH.

Lees meer 

08-05  Masterclass ‘Afval & Openbare ruimte’ druk bezocht door raadsleden

Ruim 60 deelnemers aan Masterclass Meerlanden

Meerlanden heeft op 7 mei ‘14 een masterclass ‘Afval & Openbare ruimte’ voor de raads- en fractieleden in haar verzorgingsgebied georganiseerd. Ruim zestig deelnemers zijn tijdens deze bijeenkomst bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de circulaire economie in relatie tot afval en de openbare ruimte, de transitie van het sociale naar het fysieke domein en de rol van gemeenten hierin.De masterclass is enthousiast ontvangen door de deelnemende raadsleden. “Boeiende masterclass van Meerlanden over decentralisaties, afval en ruimte. Goed bezocht ook!”zei But Klaasen, gemeenteraadslid voor D66 in Heemstede en één van de aanwezigen.  

Lees meer 

23-03  Veel animo voor gratis MeerCompost op Compostdag 2014

Inwoners van veertien gemeenten in de regio’s Amstelland-Meerlanden, Kennemerland en Duin- en Bollenstreek hebben zaterdag 22 maart tijdens de landelijke Compostdag in groten getale gratis compost opgehaald. Directie, management en medewerkers van milieustraten van Meerlanden en gemeenten deelden aan bewoners totaal 55.000 zakken van 20 liter MeerCompost uit als beloning voor hun inspanning organisch en gft-afval te scheiden. Meerlanden verwerkt dit afval tot compost: MeerCompost. Inwoners kregen hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost, dat goed gebruikt kan worden om de tuin extra energie te geven bij het begin van de lente.

Lees meer 

07-10  Wethouder Nederstigt opent tentoonstelling op 1e Recycle Art Day Haarlemmermeer

Maandag 7 oktober vond in de centrale hal van het Cultuurgebouw Haarlemmermeer in Hoofddorp voor de eerste keer de Recycle Art Day plaats. Tijdens dit evenement opende John Nederstigt, wethouder Duurzaamheid, Jeugd en Onderwijs, een tentoonstelling met kunst gemaakt van E-waste en ander afval. De kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen van drie basisscholen uit de gemeente en het Haarlemmermeer Lyceum.
Lees meer 

15-08  Fraudeurs actief in Hillegom uit naam van Meerlanden

In Hillegom zijn bewoners aan huis benaderd door onbekenden uit naam van "Cleanprofs", die hen tegen betaling een contract aanbieden om de rolcontainer(s) te laten reinigen. De personen geven dit in samenwerking met Meerlanden te doen. Daarbij geeft men aan dat een dergelijk contract maandelijks opzegbaar is. Beide is niet waar.
Lees meer 

24-05  Meerlanden Openbare Ruimte in één keer twee ISO-certificeringen rijker

De afdeling Openbare Ruimte van Meerlanden heeft deze maand bij een audit van de BSI Group twee nieuwe ISO-certificeringen behaald. Het gaat om certificeringen voor ISO 9001 voor kwaliteitnormen en ISO 14001 voor milieuprestaties.
Lees meer 

26-04  Koninginnedagactie Wecycle op milieustraten Meerlanden

Text
Lees meer 

28-03  Maandag 2e paasdag geen inzameling huishoudelijk afval

Text
Lees meer 

23-03  Veel animo voor gratis compost op koude Compostdag

Text
Lees meer 

08-03  Week van Nederland Schoon

Text
Lees meer 

29-01  Wethouder Verburg bedankt gladheidbestrijding van Meerlanden

Text
Lees meer 

14-12  Meerlandenfonds keert uit!

Text
Lees meer 

14-12  Pas op voor fraudeurs uit naam Meerlanden!

Text
Lees meer 

15-10  Ruim 800 bezoekers op Open Dag Meerlanden in Rijsenhout

Text
Lees meer 

10-10  Meerlanden produceert 1e miljoen m3 groengas uit gft-afval!

Text
Lees meer 

04-10  Van afvalsorteerstation naar recycleplein

Text
Lees meer 

13-04  Noordwijkerhout sluit 5-jarig contract met Meerlanden voor onderhoud groen

Text
Lees meer 

29-03  Wethouder van Aken overhandigt 1e papiercontainer in Hillegom

Text
Lees meer 

19-03  Scholieren ’t Joppe en ’t Venne ruimen Getsewoud op

Text
Lees meer 

19-03  Zaterdag 24 maart Landelijke Compostdag

Text
Lees meer 

07-03  Alle acties Landelijke Opschoonweek op een rijtje

Text
Lees meer 

20-02  Updatebericht gladheidbestrijding

20 februari 2012

Het kan vanmorgen glad zijn op wegen, fietspaden en trottoirs.

 

 

Lees meer 

12-02  Updatebericht gladheidbestrijding

12 februari 2012, 22.15 uur

Het kan vanavond en vannacht zeer glad zijn op wegen, fietspaden en trottoirs door ijzel. Actuele informatie is te vinden op onderstaande websites.

Informatie weer en verkeer
Kijk voor de actuele weersverwachting op http://www.weer.nl/weer
Kijk voor de actuele verkeerinformatie op http://www.anwb.nl/verkeer

 

Lees meer 

10-02  Updatebericht gladheidbestrijding

10 februari 2012, 18.30 uur

Het kan glad zijn op de wegen, fietspaden en trottoirs door bevriezing. Op dit moment vinden reguliere gladheidbestrijdingswerkzaamheden plaats indien nodig. Let op: wij komen niet op alle wegen, straten en fietspaden in de gemeente. Houdt u te allen tijde ook zelf rekening met de weersomstandigheden en bereidt u voor voordat u de weg op gaat.

 

Lees meer 

07-02  Updatebericht gladheidbestrijding

7 februari 2012, 9.00 uur

Het is glad op de wegen, fietspaden en trottoirs door bevriezing en sneeuwval. Momenteel zijn wij druk bezig met het begaanbaar maken van de wegen volgens de vastgestelde strooiplannen. Let op: wij komen niet op alle wegen, straten en fietspaden in de gemeente. Houdt u te allen tijde ook zelf rekening met de weersomstandigheden en bereidt u voor voordat u de weg op gaat.

 

Lees meer 

06-02  Updatebericht gladheidbestrijding

6 februari 2012, 13.00 uur

Het is glad op de wegen, fietspaden en trottoirs door bevriezing en sneeuwval. Momenteel zijn wij druk bezig met het begaanbaar maken van de wegen volgens de vastgestelde strooiplannen. Let op: wij komen niet op alle wegen, straten en fietspaden in de gemeente. Houdt u te allen tijde ook zelf rekening met de weersomstandigheden en bereidt u voor voordat u de weg op gaat.

 

Lees meer 

05-02  Updatebericht gladheidbestrijding

5 februari 2012, 23.00 uur

Het is glad op de wegen, fietspaden en trottoirs door bevriezing en sneeuwval. Momenteel zijn wij druk bezig met het begaanbaar maken van de wegen volgens de vastgestelde strooiplannen. Let op: wij komen niet op alle wegen, straten en fietspaden in de gemeente. Houdt u te allen tijde ook zelf rekening met de weersomstandigheden en bereidt u voor voordat u de weg op gaat.

 

Lees meer 

04-02  Updatebericht gladheidbestrijding

4 februari 2012, 22.00 uur

Het is glad op de wegen, fietspaden en trottoirs door bevriezing en sneeuwval. Momenteel zijn wij druk bezig met het begaanbaar maken van de wegen volgens de vastgestelde strooiplannen. Let op: wij komen niet op alle wegen, straten en fietspaden in de gemeente. Houdt u te allen tijde ook zelf rekening met de weersomstandigheden en bereidt u voor voordat u de weg op gaat.

 

Lees meer 

03-02  Updatebericht gladheidbestrijding

3 februari 2012, 18.00 uur

Het is glad op de wegen, fietspaden en trottoirs door bevriezing en sneeuwval. Momenteel zijn wij druk bezig met het begaanbaar maken van de wegen volgens de vastgestelde strooiplannen. Let op: wij komen niet op alle wegen, straten en fietspaden in de gemeente. Houdt u te allen tijde ook zelf rekening met de weersomstandigheden en bereidt u voor voordat u de weg op gaat.

 

Lees meer 

-  Tips om vastgevroren gft-afval bij vorst te voorkomen

Bij vorst kan gft-afval vastvriezen in de rolemmer. Het legen van de rolemmer gaat dan moeilijk of helemaal niet. Hier volgen een aantal tips om te voorkomen dat gft-afval vastvriest.
Lees meer 

02-01  Stickers bij Afvalkalender Heemstede

Meerlanden verzorgt ieder jaar de afvalkalender en de stickers voor op de grijze rolemmer. Per abuis is op de nieuwe stickers het jaartal 2011 gedrukt. U kunt de sticker gewoon op de rolemmer plakken; Meerlanden corrigeert dit in januari.

 

 

Lees meer 

04-01  Meerlanden deelt cheques uit!

Goede doelen en verenigingen ontvangen cheques uit handen van burgemeesters en wethouders

Op woensdag 21 december 2011 hebben vrijwilligers van tachtig goede doelen en verenigingen, in de overvolle kantine van Meerlanden, cheques in ontvangst mogen nemen met een totale waarde van €40.000. Tijdens de feestelijke uitreiking hebben zij een bijdrage ontvangen uit het Meerlandenfonds. De cheques zijn overhandigd door het bestuur van het Meerlandenfonds en door burgemeesters en wethouders van de verschillende gemeenten waarin Meerlanden actief is.
Lees meer 

05-01  Marieke van Duijn heeft het beste idee voor afvalvermindering

Meerlanden heeft bewoners opgeroepen om mee te doen met de prijsvraag: " Hoe kunnen we de afvalberg verminderen?'' Er zijn vele interessante ideeën binnengekomen. Uit alle inzendingen is een winnaar gekozen: Marieke van Duijn uit Kudelstaart krijgt haar afvalstoffenheffing over 2011 van Meerlanden terug. Haar idee voor afvalvermindering: " Actievere voorlichting op basis- en middelbare scholen en de jeugd mee laten denken in een denktank comité over afvalvermindering, over milieu en duurzaamheid.'' Meerlanden heeft deze prijsvraag georganiseerd in het kader van de Europese Week van de afvalvermindering die van 19 tot en met 27 november liep en werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsmanagement.
Lees meer 

25-11  Groengasstation in Lisserbroek geopend

Klimaatkostenneutraal rijden is voortaan een stap dichterbij met het op vrijdag 25 november geopende groene gasvulstation in Lisserbroek. Want naast Autocentrum Beelen kan voortaan het volledig van afval gemaakte biogas van Meerlanden getankt worden. Een duurzaam en bijzonder initiatief dat er kwam door daadkrachtige samenwerking tussen zes ondernemers.
Lees meer 

04-10  Meerlanden sluit Green Deal met Maxime Verhagen

Meerlanden en Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) hebben met Maxime Verhagen, Minister van Economische zaken, Landbouw en Innivatie (EL&I) een Green Deal gesloten voor de levering van groene warmte uit compostering en CO2 uit biogas.
Lees meer 

18-07  Leerlingen De Optimist opgeruimd de zomervakantie in

Maandag 18 juli hebben de leerlingen van groep 5 van OBS de Optimist het schoolplein en de omgeving van de school in de wijk Floriande in Hoofddorp opgeruimd. Op maandagen ligt het schoolplein namelijk vaak bezaaid met afval. De leerlingen wilden het schoolplein netjes achterlaten, voordat de zomervakantie begint. Meerlanden ondersteunde de actie door het leveren van de benodigde materialen, zoals vuilgrijpers, handschoenen en veiligheidshesjes.
Lees meer 

11-07  Gft-afval in de zomer: tips tegen overlast

Uw gft-rolcontainer kan in de zomer voor stankoverlast zorgen. De volgende tips helpen u dit te voorkomen of te beperken:
Lees meer 

16-06  Gemeente Hillegom steunt campagne Meerlanden

De gemeente Hillegom vraagt haar inwoners het huishoudelijk afval nog beter te scheiden. Nu bevat de restafvalbak van een gemiddeld Hillegoms gezin bijvoorbeeld nog steeds zo'n 37% groente, fruit & tuinafval. De gemeente steunt daarom de campagne ‘Geef afval een toekomst!' van Meerlanden.

 

Lees meer 

06-06  AM Groep en Meerlanden willen samenwerking uitbreiden

Angeline Kierkels, directeur Publiek Sector bij Meerlanden, en Anton van den Hoed, algemeen directeur van AM Groep, hebben deze week hun handtekening gezet onder een nieuwe intentieverklaring, waarbinnen beide partijen gaan onderzoeken op welke gebieden de al bestaande samenwerking kan worden uitgebreid.
Lees meer 

25-05  100e Afvalperscontainer voor plastic gaat naar Diemen

Vertegenwoordigers van de gemeente Diemen en afvalinzamelaar Meerlanden hebben op donderdag 19 mei op de ReinigingsDemoDagen in Lelystad de 100e afvalperscontainter voor plastic verpakkingsafval feestelijk in ontvangst genomen van directeur Reinier Siderius van fabrikant Sidcon Milieutechniek.
Lees meer 

30-03  Compostdag weer groot succes

Inwoners in ons inzamelgebied hebben zaterdag 26 maart massaal gratis compost opgehaald bij de milieustraten en gemeentewerven.

Lees meer 

18-02  Meerlanden vervangt riolering in de Roland Holstheem inHillegom

Op 14 februari isMeerlanden gestart met het vervangen van een gedeelte van de hoofdriolering in de Roland Holstheem te Hillegom.
Lees meer 

05-01  Plasticinzameling in het nieuws

Op 5 januari is in Dagblad Trouw en in journaals aandacht besteed aan de inzameling van plastic verpakkingsafval. Volgens het rapport 'recycling kunststof verpakkingen' van VROM zijn de inzamelcijfers onbetrouwbaar. De doelstelling, 32% hergebruik in 2009, zou niet gehaald zijn.

 

 

Lees meer 

01-01  Meerlanden houdt Hillegom schoon, heel & veilig

Vanaf 1 januari voert Meerlanden de afvalinzameling, het beheer van de openbare ruimte en het groenbeheer uit in de gemeente Hillegom. De medewerkers die dit voorheen bij de gemeente Hillegom deden, verzorgen voortaan onder de vlag van Meerlanden de afvalinzameling en de onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimte. Zij zorgen ervoor dat Hillegom schoon, heel en veilig is én blijft.
Lees meer 

11-11  Primeur in Nederland: Meerlanden levert groene warmte uit compostering gft-afval aan kas

Rijsenhout, 11 november 2010 - Vandaag heeft afval- en milieubedrijf Meerlanden in kwekerij en Showkas de Arendshoeve ‘groene' warmte overhandigd aan John Nederstigt, wethouder Duurzaamheid van gemeente Haarlemmermeer. De wethouder nam de speciale groene ‘John Nederstigt-Boom' in ontvangst, die in de kas groener groeit dan ooit. De groene warmte komt uit compostering van groente- fruit- en tuinafval en verwarmt vanaf vandaag de kwekerij.
Lees meer 

26-10  80% plastic gerecycled

Grootste deel van ingezameld plastic verpakkingsafval wordt gerecycled tot nieuw plastic.

Lees meer 

26-10  Jongste leerlingen Jozefschool ruimen de buurt op

Op vrijdag 22 oktober hebben de leerlingen van groep 4 van de Jozefschool in Aalsmeer het schoolplein en de omgeving van de school opgeruimd. Wethouder Ad Verburg, verantwoordelijk wethouder voor Beheer en Onderhoud Openbare Ruimte, kwam de klas in om het startschot voor de actie te geven: "Nog steeds gooien heel veel mensen hun afval gewoon op straat en in de bosjes. De burgemeester en de wethouders zijn heel blij met jullie, omdat jullie met deze actie het goede voorbeeld geven aan alle mensen in Aalsmeer." Meerlanden coördineerde de zwerfafvalactie en zorgde voor de benodigde materialen voor de kinderen, zoals vuilgrijpers, handschoenen, veiligheidshesjes en natuurlijk een wagen om het gevonden zwerfafval in weg te gooien.

Lees meer 

29-07  Gft-afval in de zomer: tips tegen overlast

 

 

Lees meer 

28-07  Gemeente Aalsmeer: Geef afval een toekomst !

Uw afval is grondstof

De gemeente Aalsmeer vraagt haar inwoners het huishoudelijk afval nog beter te scheiden. Nu nog bevat de restafvalbak van een gemiddeld Nederlands gezin nog steeds 33 % gft-afval en dat is zonde. De gemeente haakt daarvoor aan bij de campagne vanMeerlanden, die al jaren in opdracht van de gemeente de afvalinzameling verzorgt.

 

Lees meer 

15-04  Meerlanden start campagne "Geef afval een toekomst!"

Meerlanden wil afvalscheiding verder verbeteren.

Lees meer