Inloggen
Werken@

Meerlanden 

Meerlanden is vanuit negen locaties actief op het vlak van afvalinzameling, beheer en onderhoud van openbare ruimte (o.a. groenonderhoud, straatreiniging en rioleringswerkzaamheden), verwerking van afval tot nieuwe grondstoffen en energie, beheer milieustraten, marktbeheer en business park management.

Als partner van 9 gemeenten en 4.000 bedrijven werken wij aan een schone en duurzame leef- en werkomgeving. Wij bouwen aan een samenleving met gesloten kringlopen (100% recycling) en initiëren duurzame energieprojecten in de regio. Zo produceren wij zelf groene energie uit gft-afval.

Meerlanden is een vitale organisatie en zit in de top van de Nederlandse afvalbedrijven op het vlak van duurzaamheid. Meerlanden biedt werkgelegenheid aan ruim 450 enthousiaste medewerkers waarbij de organisatie nadrukkelijk oog heeft voor sociale participatie.

Vacatures

Hieronder vind je de vacatures die we momenteel hebben.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

 


Vanwege een directiewisseling is er behoefte ontstaan aan uitbreiding van ons directiesecretariaat en zijn we op zoek naar een ervaren:

 

Directiesecretaresse (36 tot 40 uur per week)

 professioneel – dienstverlenend – energiek – initiatiefrijk – flexibel

 

De functie

Als rechterhand bied je op zowel secretarieel als op organisatorisch gebied professionele ondersteuning aan de directie. Je stroomlijnt de dagelijkse gang van zaken en bent het eerste aanspreekpunt voor de vele contacten. Je beheert de complexe agenda en bent daartoe gesprekspartner voor de betrokken partijen. Je screent de mailbox en handelt waar mogelijk zaken zelfstandig af. Je werkt nauw samen met je collega directiesecretaresse en vervangt elkaar bij afwezigheid. Je plant en organiseert vergaderingen en bijeenkomsten. Er wordt tevens van je verwacht dat je proactief meedenkt, anticipeert op lopende zaken, de benodigde correspondentie verzorgt en zorg draagt voor een adequate afwikkeling van alle werkzaamheden.

 

De ideale kandidaat

Je functioneert op hbo-niveau en hebt een professionele persoonlijkheid. Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring en bent een teamplayer die gewend is zelfstandig te functioneren. Je stelt de juiste prioriteiten, bewaart het overzicht en weet snel te schakelen. Je communiceert op heldere wijze, en werkt op een prettige en doortastende manier om zaken gedaan te krijgen. Vanzelfsprekend ben je integer, loyaal, secuur, proactief, stressbestendig, beschikt over hoge mate van flexibiliteit en je voelt je verantwoordelijk voor je taken. Je beschikt over organisatie vermogen in conflicterende omstandigheden en beheerst over uitstekende planningscapaciteiten. Tot slot heb je een, aantoonbaar, hoog kennisniveau van Microsoft Office programma’s, beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en bent in het bezit van eigen vervoer.

 

Wij bieden

 • Een uitdagende functie, als ‘spin in ’t web’ binnen een groeiende en vooruitstrevende organisatie die koploper is in duurzaamheid binnen een innovatieve branche.
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Interesse?

Stuur je cv, aangevuld met een motivatiebrief, per email aan: werken@meerlanden.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Petra de Ruiter-van Duijn, Directiesecretaresse, of met Marlies van der Greft, Senior HRM Business Partner, via telefoonnummer: 0297 381 777.

 


 

Voor onze HRM afdeling in Rijsenhout, zijn wij op zoek naar een enthousiaste

HRM Stagiaire (min. 4 dagen per week – periode 3 maanden of langer)

Het gaat om een werk/meeloopstage en je ondersteunt bij alle administratieve en organisatorische werkzaamheden op de HRM afdeling. De verdeling is 70% ondersteuning en 30% dat je werkt aan een opdracht.

Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan

 • Zorgen voor een juiste en volledige administratieve afhandeling van in- en uitdiensttredingen en andere arbeidsvoorwaardelijke mutaties en correspondentie.
 • Ondersteuning bij werving en selectie en het organiseren van trainingen.
 • Afspraken inplannen met de Arbo arts en het invoeren van ziek- en herstelmeldingen.
 • Proces rondom jubileums, geboorte, huwelijk, etc. verzorgen.
 • Beantwoorden van vragen van medewerkers over uiteenlopende zaken.
 • Opdracht: het maken van een personeelshandboek (inclusief Intranet).


Functie eisen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau met als studierichting HRM (minimaal 3e jaars).
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Sterke teamplayer met goede organisatorische en probleemoplossende vaardigheden.
 • Je bent accuraat en communicatief vaardig.


In totaal werken er vijf medewerkers bij de HRM afdeling. De HRM afdeling bestaat uit een Senior HRM Business Partner, HRM Business Partner, Beleidsmedewerker HRM, Senior HRM Medewerker en een HRM Medewerker.

Voor meer informatie, kan er contact opgenomen worden met de afdeling HRM via 0297 - 381 777.

Interesse?

Reageer dan door je cv aangevuld met een motivatiebrief per e-mail te zenden aan werken@meerlanden.nl. Uiteraard kun je rekenen op een passende stagevergoeding.     

 


 

Bij de afdeling Openbare Ruimte, werkveld Aalsmeer (standplaats Rijsenhout) zijn wij op zoek naar een:

 

Senior Uitvoerder/directievoerder 2x (1x groen en 1x civiele techniek)
40 uur per week

 

De functie

Je monitort de voortgang, waarborgt de kwaliteit en zorgt dat er volgens planning gewerkt wordt en geeft feedback hierover aan leidinggevende. Bovendien registreer je op een doelmatige manier de uitgevoerde werkzaamheden.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de operationele aansturing van een groep medewerkers binnen de afdeling openbare ruimte werkveld Aalsmeer. Tevens ben je vraagbaak voor de medewerkers. Ook ben je verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren van onderhouds- en herstelwerkzaamheden in de Openbare Ruimte en het waarborgen van de afgesproken kwaliteit zowel van eigen personeel als door derden.

Je kan reconstructie- en aanlegprojecten voor de opdrachtgever laten voorbereiden en vervolgens toezicht houden op de realisatie. Trekt zelfstandig een project op gebied van verbeteren efficiency onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Je kent de veiligheidsvoorschriften en regels op het gebied van milieu en arbo en zorgt dat het werk veilig, verantwoord, efficiënt en volgens de geldende voorschriften en regels wordt uitgevoerd. De werkzaamheden bestaan uit ¾ binnen en ¼ buiten.

Functie eisen

 • hbo+ werk- en denkniveau
 • Opleiding civiele techniek of groen technisch
 • Aantoonbare werkervaring als uitvoerder/directievoerder in de Openbare Ruimte of Grond Weg en Waterbouw (GWW) of gelijkwaardig.
 • VCA VOL
 • In bezit van Rijbewijs B, (E).
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Computervaardigheden (Microsoft Office, Besteksadministratie, besteksschrijfprogramma en calculatieprogramma)
 • Aantoonbare werkervaring met werken met de UAV, rekenen met RAW-bestekken en in bezit van cursuscertificaten voor werken met RAW-bestekken
 • Ervaring met werken met grote professionele opdrachtgevers is een pre.

 

Ideale kandidaat

De werkzaamheden van Meerlanden hebben een centrale plaats in de plaatselijke samenleving. Het gaat over de directe leefomgeving van de burgers. De geschikte kandidaat heeft gebied kennis en staat midden in de samenleving. Omdat de dienstverlening buiten reguliere werktijden kan plaatsvinden, heeft de beoogde kandidaat geen 9 tot 5 mentaliteit. Daarnaast beschikt de ideale kandidaat over een klantgerichte instelling, is nauwkeurig en resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris is marktconform. Daarnaast biedt Meerlanden 8% vakantiegeld, een vaste eindejaarsuitkering van 2,75%, 27,5 vakantiedagen per jaar, een winstdeling, vergoeding voor sporten en een bijdrage voor een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering.

Interesse?

Reageren kan door je cv aangevuld met een motivatiebrief per email te zenden aan werken@meerlanden.nl. Wil je nadere informatie? Neem dan contact op met Martin Nap, Teamleider Aalsmeer, telefoon 0297 382 350. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met de afdeling HRM telefoon 0297 381 777.  

 

 


 

Business Controller Afval & Milieu

Algemeen

De afvalbranche is in beweging en continue op zoek naar een efficiëntere en effectievere wijze van afvalinzameling, met als doel het minimaliseren van het restafvalproduct.

Wil jij als Business Controller Afval & Milieu bij Meerlanden hier aan bijdragen en meebouwen aan een sterke performance? Heb jij interesse in het scheiden van afvalstromen en in het efficiënt inrichten van het logistieke proces hieromtrent? Je hebt verder een uitstekend gevoel voor cijfers en ben je geïnteresseerd in het verhaal achter de cijfers? Je bent adviesvaardige, overtuigend en een verbinder? Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder voor deze functie waarbij Alterim voor Meerlanden een collega zoekt die klaar is voor een tweede of derde uitdagende carrière stap!

Ter uitbreiding van de afdeling Afval & Milieu is Alterim voor Meerlanden op zoek naar een enthousiaste, betrokken en proactieve Business Controller.

De organisatie

Meerlanden is vanuit zeven locaties actief op het vlak van afvalinzameling, beheer en onderhoud van openbare ruimte (o.a. groenonderhoud, straatreiniging en rioleringswerkzaamheden), verwerking van afval tot nieuwe grondstoffen en energie, beheer milieustraten, marktbeheer en business park management. Als partner van 9 gemeenten en 4.000 bedrijven werken wij aan een schone en duurzame leef- en werkomgeving. Wij bouwen aan een samenleving met gesloten kringlopen (100% recycling) en initiëren duurzame energieprojecten in de regio. Zo produceren wij zelf groene energie (groen gas) uit de bewerking van gft-afval, 20% voor eigen gebruik en 80% voor verkoop. Meerlanden is een vitale organisatie en zit in de top van de Nederlandse afvalbedrijven op het vlak van duurzaamheid. Meerlanden biedt werkgelegenheid aan ruim 450 enthousiaste medewerkers waarbij de organisatie nadrukkelijk oog heeft voor sociale participatie. Meerlanden bestaat uit een publieke en private sector. Onder de publieke sector valt naast Afval en Milieu en Openbare Ruimte de afdeling Business Support. Afval en Milieu is verantwoordelijk voor afvalinzameling en het beheren van meerdere milieustraten. Openbare ruimte is verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van openbare ruimte, straatreiniging en gladheidsbestrijding. Onder Business Support valt Wagenparkbeheer en Planning & Control. Meerlanden beheert daarnaast nog een 'overslag station' in de duin- en bollenstreek en een kringloopwinkel in Hoofddorp. Ook voor de bestrijding van plaagdieren kun je Meerlanden inschakelen.

De afdeling Planning & Control bestaat uit 4 medewerkers. Binnen de afdeling is de transformatie naar een meer business gerichte (sparring) partnerrol ingezet. We verwachten van de nieuwe business controller dat hij/zij meebouwt aan deze verdere ontwikkeling van de afdeling.

De functie

De functie van Business Controller Afval & Milieu is een zeer uitdagende en veelzijdige functie binnen een dynamische omgeving. Het werk van de afdeling Afval & Milieu wordt vanuit de locaties Diemen, Heemstede, Hillegom, Lisse en Rijsenhout aangestuurd.

In de functie van Business Controller vertaal je managementinformatie van de operationele processen naar financiële consequenties voor budgets en de afgesloten dienstverleningsovereenkomsten met onze opdrachtgevers (gemeenten). Je verzorgt de interne rapportage en maakt op basis van deze gegevens analyses. Op basis van samenwerking met de contractmanager, heb je een belangrijke rol in het leveren van de kwartaalrapportages bestemd voor de gemeentelijke opdrachtgevers. Je hebt een essentiële rol in het tot stand komen van de begroting en de prognoses. Daarnaast ga je een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van verbeteringen in de operationele (logistiek) effectiviteit. Je gaat processen en samenwerkingsverbanden onderkennen en optimaliseren.

In deze functie ben je een belangrijke sparringpartner voor onder andere de CFO, Manager Business Support en de business. Je rapporteert in deze functie rechtstreeks aan de manager Business Support.

De kandidaat

Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur aangevuld met RC of studerend hiervoor. Je bent een zelfstandig werkend business controller die toe is aan een nieuwe uitdagende stap in zijn/haar carrière. Je wilt jezelf graag persoonlijk ontwikkelen. Daarnaast beschik je over vakinhoudelijke bagage om de vertaalslag te kunnen maken van de business naar de cijfers en het maken van analyses van onder andere het resultaat en de risico’s. Je bent gewend te werken in een complexe omgeving met meerdere stakeholders. Tevens beschik je over moderne en actuele IT-kennis, bij voorkeur ervaring met SAP en Qlikview (BI). Je hebt ervaring met projectmatig werken en projectsturing. Ook bezit je goede communicatie- en adviesvaardigheden in woord en geschrift.

 Herken jij jezelf in de volgende persoonlijke kenmerken?

 • Drive en ambitie;
 • Proactief, ondernemend en initiatiefnemer;
 • Hard op de inhoud, verbindend op relaties;
 • Creatief in denken en handelen;
 • Betrokken en nieuwsgierig;
 • Stressbestendig;
 • Overtuigingskracht;
 • Communicatief sterk;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Adviesvaardig op alle niveaus.


Overig

Een uitdagende functie waar resultaatgerichtheid en verdere professionalisering centraal staan. Een prettige informele werksfeer in een enthousiast team (familie cultuur) waarbij we persoonlijke groei en ontwikkeling stimuleren. Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij jou prima secundaire voorwaarden waaronder een pensioenregeling en een collectieve ziektekostenverzekering.

Interesse?

Reageer dan door je cv aangevuld met een motivatiebrief per e-mail te zenden aan Alterim, t.a.v. de heer A. Torn, email: a.torn@alterim.nl

 


 

KAM adviseur (24-32 uur per week)

Voor de afdeling Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) van Meerlanden zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven KAM adviseur.

De KAM adviseur is als staffunctionaris mede verantwoordelijk voor veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu en de zorg voor kwaliteit binnen Meerlanden.

Binnen Meerlanden kennen wij diverse certificeringen zoals VCA**, ISO 9001, ISO 14001, NTA 8080, BRL Keurcompost, ISO 26000 zelfverklaring. Daarnaast we willen ons op korte termijn certificeren voor Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) en Keurmerk ‘Beeldschoon’ en in de (nabije) toekomst is ISO 31000 (risicomanagement) en Veiligheidsladder een wens.

De functie

Binnen deze functie draag je zorg voor het verhogen en borgen van de arbeidsveiligheidscultuur en werk je mee (uitvoerend) aan het opzetten, beheersen en verbeteren van het KAM Managementsysteem.
Dit Managementsysteem borgt onder andere dat het bedrijf voldoet aan arbo- en milieuwetgeving en de kwaliteits-, arbo- en milieueisen en -wensen van de belanghebbenden van het bedrijf. Daarnaast borgt dit systeem ook dat het bedrijf in staat is effectief te reageren op (milieu) calamiteiten en incidenten en dat de bedrijfshulpverlening goed is georganiseerd. De KAM adviseur valt direct onder de KAM manager en heeft de rol van initiator, stimulator, controleur en coördinator met betrekking tot de KAM onderwerpen en ontwikkelingen binnen het bedrijf. Als KAM adviseur ben je verantwoordelijk voor het onder de aandacht brengen van, en draagvlak creëren voor, arbeidsveiligheid, arbeidsgezondheid, milieu en kwaliteit. Hier functioneert de KAM adviseur als ‘brug’ tussen medewerkers en de KAM manager.

Werkzaamheden

De belangrijkste werkzaamheden van de KAM adviseur bestaan uit:

 • Verhogen van het bewustzijn van medewerkers voor veilig werken.
 • Bijdragen aan het verhogen en borgen van de arbeidsveiligheidscultuur met behulp van gerichte programma’s
 • Voorstellen en (laten) uitvoeren van verbeteringen op basis van wettelijke veranderingen, risico-inventarisaties, verbetervoorstellen en klachten van belanghebbenden, voortschrijdend inzicht en hiaten in het systeem.

 
Daarnaast is de KAM adviseur verantwoordelijk voor de handhaving en toetsing van de naleving van het systeem (in- en externe audits, werkplekinspecties, incidentonderzoeken, meting en monitoring van gegevens). De resultaten hiervan worden gerapporteerd aan de KAM manager, vaak voorzien van aanbevelingen voor verbetering.

Tijdsverdeling binnen de functie is:

 • 50%: verhogen van de arbeidsveiligheidscultuur, waarvan grotendeels ‘buiten’
 • 20%: verhogen van de arbeidsgezondheid (‘harde’ kant),
 • 20%: kwaliteitszaken
 • 10%: milieu gerelateerde zaken

 
Functie eisen

 • Mbo+ niveau. Bij voorkeur in een relevante richting zoals MVK of technisch.
 • Minimaal 5 - 8 jaar ervaring in een soortgelijke functie in de industriële- of bouwsector waarvan grotendeels zwaarte lag op arbeidsveiligheid.
 • Woonachtig binnen 30 - 60 minuten reisafstand tot Rijsenhout.
 • ‘Stevige’ kandidaat die zijn/haar ‘mannetje’ kan staan bij onze mensen.
 • Initiatief nemen, goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en omgevingsbewustzijn.
 • Rijbewijs B (+E).


Interesse?

Reageren kan door je cv aangevuld met een motivatiebrief te mailen naar: werken@meerlanden.nl. Wil je meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met Maarten-Jasper Brandts, KAM manager, via 0297-382370 voor inhoudelijke vragen over de functie, of met Marlies van der Greft, Senior HRM Business Partner, via 0297-381777 voor vragen over de sollicitatieprocedure.

 


 

Meerwinkel is een initiatief van Meerlanden en is een modern en goed georganiseerd kringloop-warenhuis. De opbrengst van verkochte spullen wordt onder andere ingezet voor de ontwikkeling van onze medewerkers en het creëren van werkplekken voor mensen die om verschillende oorzaken een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Groei en mens staan centraal. Wij zijn op zoek naar een ervaren en gedreven:

Manager Kringloopwinkel (32-40 uur)


De functie

Je bent samen met een collega verantwoordelijk voor het functioneren van Meerwinkel als een zelfstandig bedrijfsonderdeel.

 • Samen met de collega geef je leiding aan ruim 50 enthousiaste vrijwilligers en 29 mensen die gedetacheerd worden vanuit een leer-werkbedrijf (SW-sector), in overleg mensen te verdelen en elkaar te vervangen bij afwezigheid. 
 • Bijdrage leveren aan verdere groei van de winkel in omzet en naamsbekendheid.
 • Beheren van budgetten en minimaliseren van kosten en medeverantwoordelijk voor algehele financiën en het verhogen van de omzet, plus het rapporteren daarover.
 • Je bent verantwoordelijk voor het borgen, verbeteren en optimaliseren van instroom van o.a. tweedehands spullen, transport, opslag van goederen, de bevoorrading van de winkel en het, in afstemming met de collega, bepalen van het assortiment.
 • Signaleren van knelpunten in de operationele bedrijfsvoering en het doorvoeren van verbetervoorstellen.
 • Volgen van ontwikkelingen binnen het vakgebied en de markt en deze omzetten in concepten voor de eigen winkel, zoals het opzetten van een nieuwe inboedelservice, als nieuwe inkomstenbron.
 • Bijdrage leveren aan projecten zodat werkzaamheden efficiënter en doelmatiger verricht kunnen worden.

 

Ideale kandidaat

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal drie jaar ervaring in een Retail omgeving.
 • Ervaring met leidinggeven en affiniteit met het werken met vrijwilligers en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 • Kennis van retail en het aansturen van een winkel.
 • Resultaat- en klantgerichte houding, commerciële instelling, goede communicatieve vaardigheden, flexibel, creatief en in concepten kunnen denken.

 

Wij bieden

 • Een nieuwe functie, waarin je invulling mag geven aan verdere groei, ontwikkeling van ‘brand’ en winkel.
 • Een enthousiast team in een omgeving waar het tonen van eigen initiatief en zelfstandigheid voorop staat.
 • Een vooruitstrevende organisatie die koploper is in duurzaamheid waar jij onderdeel van bent.

 

Aanvullende informatie

 • Het betreft een fulltime functie.
 • Flexibiliteit om te werken op zaterdag (ongeveer 1 x per 2 weken).
 • Locatie Hoofddorp.

 

Interesse?

Reageren kan door je cv aangevuld met een motivatiebrief te mailen naar werken@meerlanden.nl.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marlies van der Greft, Senior HRM Business Partner, via telefoonnummer 0297-381777 of met Elisa Schouten, Bedrijfsleider Meerwinkel, via info@meerwinkel.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

 Deze vacature wordt zowel in- als extern geplaatst