Inloggen
Bloemendaal

Oud papier

Papier

Bennebroek

Sportvereniging BSM haalt iedere eerste vrijdag en zaterdag van de maand oud papier op in Bennebroek. In Meerwijk (met uitzondering van de Meerweg) wordt iedere vrijdagavond vanaf 18.00 uur voorafgaand aan de ophaaldag oud papier opgehaald.
In de andere wijken wordt het oud papier op zaterdag vanaf 09:15 uur opgehaald.

Inzameling van papier in Bloemendaal, Aerdenhout, Vogelenzang en Overveen

Naast de bekende inzameling van oud papier in papierbakken wordt oud papier en karton huis aan huis ingezameld met rolemmers, de grijze papieremmers met blauwe deksel. U betaalt niets voor deze rolemmer die eens per maand wordt geleegd. U kunt een (extra) papieremmer aanvragen. De inzameldagen staan vermeld op de afvalkalender. Wat wel of niet in de papieremmer mag, staat vermeld op de sticker die op de deksel is aangebracht.

U kunt u papier ook brengen naar één van de papierbakken bij de brengparkjes.

Wat mag wel in de papieremmer?

kranten, tijdschriften, dozen, eierdozen, cadeaupapier, reclamedrukwerk, kopieerpapier, telefoonboeken, papieren zakken en draagtassen en enveloppen (incl. vensterenveloppen).

Wat mag niet in de papieremmer?

nat en vuil papier en karton, keukenrollen, sanitair papier, behangpapier, plastic folie en -draagtassen, kartonnen drankverpakking, papier en karton met een plastic laagje (drankkartons), ordners en foto's.
Het blijkt dat grote stukken karton in de ondergrondse papierbakken verstopping veroorzaken van de inwerpkoker. Wij verzoeken u daarom deze papierbakken alleen te gebruiken voor papier.

Papierinzameling door scholen en verenigingen

Afhankelijk van de geldende papierprijs, zamelen sommige scholen, sportclubs e.d. in de gemeente oud papier in. U kunt het papier daar afgeven en dan dient u drie belangen tegelijk: het milieu is ermee gebaat, de afvalverwijdering kost minder en de opbrengst van het oud papier en karton komt in dat geval ten goede aan de club of de school. De gemeente geeft een garantieprijs en verkoopt het papier door aan papierinzamelaars. Lukt het niet met de papieremmer, via de papierbakken of via een school of vereniging uw papier kwijt te raken, dan kunt u het ook naar de milieustraat brengen.