Inloggen
Haarlemmermeer

  

Plastic

150 nieuwe containers in Haarlemmermeer

In opdracht van de gemeente Haarlemmermeer plaatsen wij 150 nieuwe plastic inzamelcontainers. De oranje bollen voor plastic worden weggehaald.

Met de campagne Ben jij al Fit voor plastic? moedigen wij inwoners aan om hun plastic te verzamelen voor recycling.  De campagne motiveert met een reeks ludieke acties en sportieve evenementen alle inwoners, scholen, wijkraden, verenigingen en winkeliers om in beweging te komen voor een schoner milieu. Met het fysieke plaatsen van de containers wordt de hele buurt “Fit voor plastic”. Iedereen die zijn of haar plastic steentje bijdraagt is “Fit voor plastic”. De acties vinden plaats in de maanden september, oktober en november 2014.

Op www.fitvoorplastic.nl vind je de locaties van de nieuwe containers en vind je informatie over de data van de acties en evenementen. Meer informatie is ook te vinden op http://haarlemmermeer.nl/Wonen_en_leven.

In de gemeente Haarlemmermeer kunt u papier, glas en plastic verpakkingsafval gescheiden inleveren.
Het scheiden van afval is belangrijk.; door afval apart in te zamelen kan dit als grondstof dienen voor nieuwe producten. Zo blijven materialen "in de kringloop" en zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig.

In de gemeente Haarlemmermeer staan op verschillende locaties brengparkjes voor plastic.

Lokaties brengparkjes

Overzicht containers voor plastic

Wat mag er niet in de container voor plastic afval?

Bijna alle lege plastic verpakkingen zoals plastic flessen, plastic tassen, kunststoftubes en sausflessen mogen in de inzamelbak.

Behalve:
• Verpakkingen met inhoud
• Chemisch afval
• Resten papier, karton of folie
• Kartonnen (drank) verpakkingen
• Andere plastic producten (tuinstoelen, speelgoed etc.)

Wat gebeurt er met uw plastic verpakkingsafval?

Plastic verpakkingsmateriaal wordt zoveel mogelijk gerecylced tot nieuwe plastic producten zoals autobumpers, dashboards, fleecetruien, toetsenborden en nog veel meer. Grootschalige recycling van plastic afval zorgt voor minder druk op het milieu. We hoeven dan geen nieuw plastic te gebruiken. Weinig mensen weten dat plastic wordt gemaakt van aardolie. Maar we weten allemaal wel dat aardolie schaars wordt én dat het gebruik ervan bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Ook levert gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval een aanzienlijke besparing op de verwerking van het overige afval op.

Page is under construction

Page is under construction