Inloggen
Scholen

Duurzaamheid

Klimaatverandering

Je hebt vast wel eens gehoord van klimaatverandering en opwarming van de aarde. Dit heeft ons de afgelopen jaren al veel bezig gehouden. Ook Meerlanden. Doordat wij ons sterk maken voor nóg meer recycling, dragen wij bij aan het verminderen van de opwarming van de aarde.

Hergebruiken

Alle afval dat gescheiden wordt ingezameld, kan worden hergebruikt. In veel afval zitten stoffen waar we nieuwe producten van kunnen maken. Zo is afval geen afval meer, maar een grondstof voor nieuwe producten! Zo maken we van plastic bijvoorbeeld fleece-truien, van blik maken we nieuwe fietsen en van oud papier maken we weer nieuw papier. Zo blijft het "in de kringloop".

Meerlanden en duurzaamheid

Meerlanden vindt duurzaamheid erg belangrijk en werkt hard om zo duurzaam mogelijk te zijn. In 2009 won Meerlanden een grote duurzaamheidprijs. Hiermee is Meerlanden het duurzaamste afvalbedrijf van Nederland.
Een groot deel van de inzamelwagens van Meerlanden rijdt op aardgas, wat schoner is dan andere brandstoffen. In 2010 wil Meerlanden op hun eigen Groengas gaan rijden. Dit gas wordt gemaakt van gft-afval en is dus nóg beter voor het milieu!