Inloggen

Wethouder van Aken overhandigt 1e papiercontainer in Hillegom

Wethouder van Aken en familie Buscher

Bewoners van laagbouwwoningen kunnen oud papier voortaan ook in een rolcontainer aanbieden. Op dinsdag 27 maart bood wethouder Wil van Aken de eerste papiercontainer aan aan de familie Buscher in de Leembruggenstraat in Hillegom.

Minder zwerfafval

Bij de huidige inzamelwijze, het gebundeld of in dozen aan de straat aanbieden van papier, ontstaat veel zwerfpapier. Het gebeurt regelmatig dat het papier verwaait of verregent. Papier verzamelen in een rolcontainer gaat dat probleem tegen. De container betekent ook gebruiksgemak: geen gesjouw meer met zware bundels of dozen. Daarnaast kunnen bewoners het oude papier voortaan buiten in de container opsparen, zonder dat het oud papier zich binnen in huis opstapelt.

Vrijwillige deelname

Het inzamelen van oud papier met rolcontainers is een service van de gemeente waar bewoners vrijwillig gebruik van kunnen maken. Het papier wordt tweewekelijks aan huis opgehaald zoals vermeld in de afvalkalender die te vinden is op www.meerlanden.nl. Het ophalen van papier op vrijdag is en blijft gratis. Kijk voor meer informatie ook op www.hillegom.nl.

 

  Terug overzicht nieuwsberichten