Boer-Bord-Bak diner levert eerste stappen naar nieuwe voedselprojecten op

Boer-Bord-Bak diner levert eerste stappen naar nieuwe voedselprojecten op

 

“Wij dromen van een regio waar boeren en andere voedselproducenten op een duurzame manier alle inwoners dagelijks van gezond en lekker eten voorzien. Met zo min mogelijk verspilling in een gesloten keten.” Met deze woorden heette Mart Pfeiffer, directeur Rabobank regio Schiphol, de gasten welkom op het 5e Boer-Bord-Bak diner. De gasten, vertegenwoordigers van voedselproductie, -afzet en –verwerking, scholen en overheden, waren door Ilknur Donmez van Haarlemmermeer op het gemeentehuis uitgenodigd om te komen eten en te brainstormen over nieuwe initiatieven. Pieter Goudswaard van MVO Nederland begeleidde de avond en gaf voorafgaand aan het diner een flink aantal voorbeelden van succesvolle projecten in het land.

Tijdens het eten, verzorgd door Sodexo, werkten de leden in meerdere tafelsettingen aan slimme samenwerkingen en duurzame oplossingen om de voedselketen in de regio gezonder te maken. “Ons doel is een duurzaam geproduceerd, gezond aanbod voor consumenten. Daarom zitten we hier bij elkaar. Je weet immers vaak niet waar jouw buurman behoefte aan heeft. Wat voor hem afval is of een ander probleem, kan voor de ander een onmisbare schakel zijn in de voedselvoorziening voor onze regio.” legt Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden, uit.

Eén van de conclusies was dat er nog een wereld te winnen is aan het bewust maken van alles partijen in de keten. Met dit doel gaat Museum Cruquius met een aantal andere partijen aan de slag om een expositie te organiseren over de voedselvoorziening in Haarlemmermeer vroeger en nu.

Heb je ook ideeen over een duurzame voedselketen en wil je hieraan meewerken? Stuur ons dan een bericht via communicatie@meerlanden.nl.