De cheque van: project Kunstkast

Project Kunstkast ontving in 2017 een cheque uit het Meerlandenfonds. Wij zijn benieuwd hoe de vrijwilligers dit bedrag besteed hebben.

We lopen met Lex Berghuis van Kunstkast door de wijk en als je goed kijkt valt het op: het wemelt op straat van de kastjes. Kastjes voor elektriciteit, riolering, telefonie, openbare verlichting, noem maar op. Ze zijn altijd grijs of groen. Altijd saai. Soms zelfs lelijk als ze beklad zijn. De vrijwilligers van het project Kunstkast brengen hier verandering in!

Kunstkast maakt samen met de bewoners de buurt mooier. In Aalsmeer, Kudelstaart en Uithoorn zijn al meer dan 30 kastjes beschilderd. Deze kastjes zijn positief, kleurrijk, afwisselend en passen in de buurt. Van pop art en graffiti tot abstract werk en stillevens. Kunstkast zorgt ervoor dat alle buurtbewoners kunnen meedoen met schilderen. Van vooraf betrekken van buurtbewoners tot en met de verf.

Het project bestaat dankzij crowdfunding onder buurtbewoners en sponsoring van bijvoorbeeld¬† gemeente Aalsmeer en het Meerlandenfonds. Met de cheque van ‚ā¨250 konden vijf nieuwe kunstkasten gemaakt worden. Zo zorgen deze vrijwilligers voor een fijne buurt!

Wil je weten hoe het werkt? Kijk dan op www.kunstkast.org.
Wil je dit jaar ook een bijdrage uit het Meerlandenfonds aanvragen voor jouw club of goede doel? Je kunt je nog tot 1 november inschrijven.

Foto Lex Berghuis: Arjen Vos Fotografie.