Druk bezocht Festival voor Hernieuwen inspirerend en interessant

Druk bezocht Festival voor Hernieuwen inspirerend en interessant

Verjaardag Meerlanden gezellig feest voor jong en oud

Van duurzaam je huis inrichten tot zelf grondstoffen uit een laptop halen. Van voetballen met bladblazers tot je vergapen aan grote wagens. En van papier scheppen tot een rondleiding in de groene energiefabriek. Het kon afgelopen zaterdag allemaal op het goed bezochte Festival voor Hernieuwen.

Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, was blij met de vele reacties: “Mooi om te zien en te horen hoe enthousiast de bezoekers – inwoners, relaties en ook gezinnen van onze medewerkers – reageren op ons festival. Met hen werken we tenslotte iedere dag aan een mooie en duurzame regio. Dan is een zo’n gezellig samenzijn om ons 25 jarig jubileum te vieren wel op zijn plaats!”

Inspiratie in festivalstijl
Op het festival maakten naar schatting 1700 bezoekers kennis met de mensen, het materieel en de activiteiten van Meerlanden. Ook konden ze op een interactieve manier de wereld áchter de inzameling van afval en inrichting en onderhoud van de openbare ruimte ontdekken. Met een mooie mix van demo’s, theater, rondleidingen en workshops. En natuurlijk met lekkere lokale hapjes en gezellige gesprekken in de met tweedehands meubels ingerichte zithoeken op het terrein. Zo vierde Meerlanden niet alleen het jubileum met de bezoekers, maar probeerde ze hen ook weer te inspireren om wat groener en duurzamer te leven. Ofwel, om hun eigen leefwereld te hernieuwen.

Over Meerlanden
Een duurzame en mooie leefwereld. Dat willen we allemaal. De Rijksoverheid stuurt hier ook op met het doel dat Nederland in 2050 volledig circulair is. Meerlanden neemt in de regio daarin actief het voortouw. We zijn een maatschappelijke en innovatieve onderneming die op inclusieve en vooruitstrevende wijze producten, afval- en grondstoffen inzamelt, verwerkt, hergebruikt en recyclet (Re-use, Re-pair, Re-cycle). Daarnaast leveren we energie en warmte, en zetten we ons continu in voor een schone, hele en veilige openbare ruimte. Op deze manier levert Meerlanden in deze regio, een bijdrage aan een mooie en circulaire leefomgeving, vandaag en morgen.