#Pletjepakketje na pakjesavond en Kerst

Hoe je het ook doet #pletjepakketje 

Meerlanden vraagt aandacht voor een schone leefomgeving en introduceert de Pletplek

Om containers optimaal te gebruiken zou iedereen zijn kartonnen dozen moeten pletten. Dozen pletten is leuk en moet, hoe je het ook doet! Met die boodschap wil afval- en grondstoffenbedrijf Meerlanden zoveel mogelijk mensen motiveren om vooral deze maand dozen te pletten via de campagne #pletjepakketje. Platgemaakt karton zorgt voor minder volle containers, minder storingen, minder overlast naast de bakken en daardoor blijere buurtbewoners!

Volle papiercontainers in december
December is met Sinterklaas en Kerst dé maand dat we door alle cadeautjes veel kartonnen dozen weggooien. De afvalinzamelaars krijgen daardoor met fors meer kartonafval te maken en zijn er ontzettend mee geholpen als de pakketjes op de juiste manier in een papiercontainer terechtkomen, namelijk plat. Zo raken containers minder snel verstopt en ontstaat er minder zwerfval door lege dozen die naast de container belanden in plaats van erin.

Plet mee
Met de #pletjepakketje campagne roept Meerlanden deze maand (en ook daarna) iedereen op hun pakketjes te pletten. Scheur, knip, stamp of plet; het maakt niet uit hoe je het doet. Via social media worden filmpjes en foto’s verspreid. Daarnaast worden inwoners bij verschillende ondergrondse papiercontainers verrast met een in green graffiti gemaakte ‘pletplek’. Dit is de perfecte plek om je karton op een veilige manier te pletten.

Bekijk hier alle filmpjes

Voorkom dat karton onbruikbaar wordt
Het komt vaak voor dat mensen pakketjes in zijn geheel in een container stoppen. De container raakt zo onnodig snel vol. Ook zetten mensen dan vaak lege dozen naast de container. Dat wordt zwerfafval. Bovendien maakt een regenbui het afval onbruikbaar, want nat karton kun je niet recyclen.

Meerlanden roept iedereen op om pakketjes/dozen zo klein mogelijk de papiercontainer in te laten gaan. Niet alleen in december, maar altijd.

Geen afval maar grondstof
Meerlanden heeft als innovatieve duurzame onderneming het doel om afval voor 100% terug te brengen in de kringloop. Karton leent zich hier uitstekend voor, want van oude pakketjes kunnen eindeloos nieuwe pakketjes worden gemaakt.

Meerlanden is actief in de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijk. 

Volg #pletjepakketje via @meerlanden en @pletjepakketje.

De pletplek in actie

Rollen

Stampen

Scheuren

Snijden