Inschrijving Meerlandenfonds 2022 gesloten

Inschrijving Meerlandenfonds 2022 gesloten

De inschrijving door verenigingen en goede doelen voor het Meerlandenfonds is per 1 november gesloten. Maar liefst 271 verenigingen en goede doelen uit de regio waar Meerlanden actief is, hebben een aanvraag gedaan voor een bedrag uit het fonds. Het bestuur gaat zich komende maand buigen over alle aanvragen om te bepalen welke clubs dit jaar een bijdrage voor een project ontvangen.

In het jaar van het 25-jarig jubileum van Meerlanden vindt het Meerlandenfonds voor de 15e keer plaats. Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van €55.000,- in het fonds gestort om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden* konden tot 1 november een aanvraag indienen via de website van het fonds.

“Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Met hun tomeloze inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. Ik ben blij dat we ook in het jaar van het 25-jarig jubileum van Meerlanden weer veel clubs en goede doelen kunnen steunen met ons fonds,” zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. “Deze editie kijken we extra naar initiatieven die zich inzetten om mensen die door de gestegen prijzen de eindjes lastig aan elkaar kunnen knopen. Daarom roep ik alle vrijwilligers in ons verzorgingsgebied op om een aanvraag te doen voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds!”

 

Mooie en duurzame leefomgeving

Het bestuur van het fonds let bij de toekenning op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen en het welzijn van mensen vergroot.

In december ontvangen de aanvragers bericht over een eventuele toekenning van een bedrag uit het fonds en over de overhandiging van deze bedragen.