Kringloopwinkel Meerwinkel ontvangt Keurmerk Kringloopbedrijven

Kringloopwinkel Meerwinkel ontvangt Keurmerk Kringloopbedrijven

Meerwinkel, het kringloopbedrijf van afval- grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden, is gecertificeerd voor het Keurmerk Kringloopbedrijven van Brancheorganisatie Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Dit kwaliteitskeurmerk voor kringloopbedrijven stelt kwaliteitseisen waarmee zij borgen op een professionele, veilige en verantwoordelijke manier met mensen en materialen om te gaan.

Een kringloopwarenhuis draagt bij aan het verder realiseren van een circulaire samenleving, waarin afval wordt hergebruikt en gerecycled, en waarin regionale werkgelegenheid wordt bevorderd, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door te voldoen aan het Keurmerk, tonen we aan dat dit op een professionele manier gebeurt: we borgen de kwaliteit van de dienstverlening, het realiseren van vertrouwen in de markt en het bevorderen van het onderscheidend vermogen ten opzichte van andere aanbieders van tweedehands goederen. Het Keurmerk Kringloopbedrijven is in de basis afgeleid van ISO 9001, ISO 14001 en VCA-normering. Mans Everhardus van Meerwinkel: “Ons team werkt dagelijks met passie om onze bezoekers gastvrij te ontvangen en producten en diensten tegen een goede kwaliteit-prijsverhouding aan te bieden, het keurmerk is een zichtbaar bewijs van onze kwaliteit. Daar zijn we trots op!”

Gastvrij kringloopwarenhuis en leerwerkbedrijf

Meerwinkel biedt arbeids- en ontwikkelingskansen voor circa 30 mensen op verschillende doe- en denkniveaus. Bij Meerwinkel zijn betaalbare tweedehands producten van goede kwaliteit te vinden, het assortiment is overzichtelijk gepresenteerd en wisselt per dag. Voordat deze in de winkel worden aangeboden, wordt allerhande meubilair gecontroleerd en indien nodig schoongemaakt. Apparatuur en speelgoed wordt vooraf getest en in de fietswerkplaats zijn in de afgelopen tien jaar al meer dan 7.500 fietsen opgeknapt. Zo draagt Meerwinkel bij aan het hergebruik van tal van goederen en preventie van afval.