Leerlingen De Bosrank scheiden afval in de klas

Leerlingen De Bosrank scheiden afval in de klas

Kick-off moment openbare basisschool in de wijk Overbos in Hoofddorp

Vanaf deze week scheiden alle leerlingen en docenten van De Bosrank in Hoofddorp op school hun afval. Wethouder John Nederstigt heeft het officiële startsein gegeven voor dit duurzame initiatief.

Met de start van het recycle-educatieprogramma is De Bosrank één van de negen scholen in Haarlemmermeer die vier afvalstromen in de klas scheidt; groenafval, papier, plastic & drinkpakjes en restafval. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren afval te scheiden, het is een onmisbaar onderdeel van het verduurzamen van onze school. De kinderen zijn heel gemotiveerd: een schone, groene omgeving staat bij onze Leerlingenraad hoog op de actielijst,” aldus een trotse directrice Susanne Pedersen.

Het programma is een samenwerking tussen de school, de gemeente Haarlemmermeer en Meerlanden met als doel om kinderen te leren dat goed gescheiden afval grondstof is voor nieuwe producten. NMCX Centrum voor Duurzaamheid heeft voor de leerlingen een lesdag rondom recycling georganiseerd zodat ze nu precies weten wat recycling is en hoe dat in de klas werkt.