Leerlingen De Toermalijn starten schooljaar met scheiden afval

Leerlingen De Toermalijn starten schooljaar met scheiden afval

Wethouder van Trigt geeft startschot voor recycleprogramma van Meerlanden

 

Het nieuwe schooljaar begint voor de leerlingen en docenten van De Toermalijn in Hillegom met een mooie uitdaging: het scheiden van afval in de klas in vier grondstofstromen. In de klassen worden GFT, oud papier en karton, plastic en drinkpakken en restafval apart weggegooid in gekleurde bakken. Meerlanden zamelt deze stromen vervolgens apart in, zodat het grondstoffen voor nieuwe producten en energie worden.

Op donderdag 10 januari gaf wethouder Fred van Trigt het officiële startschot voor dit recycleprogramma van Meerlanden. Jacoline Wiskerke, directeur van de school is positief over deze verandering: “Een quiz met als quizmaster wethouder van Trigt, een opruim-excursie door de buurt en een poppentheater. Het was geweldig interessant en leidde tot veel enthousiasme bij de kinderen! Wij zijn blij met deze ingeslagen weg en ik ben trots dat wij hier met z’n allen onze school gaan verduurzamen!”

 

Samenwerking
Het programma is een samenwerking tussen de school, de gemeente Hillegom, NMCX Centrum voor duurzaamheid en Meerlanden met als doel om kinderen te leren dat goed gescheiden afval grondstof is voor nieuwe producten.