Meerlandenfonds inschrijving en uitreiking vanaf dit jaar op ander moment in jaar

Meerlandenfonds inschrijving en uitreiking vanaf dit jaar op ander moment in jaar
Houdt onze mediakanalen in de gaten voor de nieuwe data en opzet

Op 1 oktober opende Meerlanden de afgelopen 15 jaar steevast de inschrijvingsperiode voor een aanvraag voor een mooi geldbedrag uit het Meerlandenfonds. Met daaropvolgende een feestelijke uitreiking van cheques in december. Hiermee ondersteunt Meerlanden al die jaren verenigingen en goede doelen uit haar verzorgingsgebied. Dit blijven we doen. Want de kwaliteit van onze samenleving heeft veel profijt van al die initiatieven van vrijwilligers. En daarom ondersteunen we hen graag!

Deze ondersteuning zullen we met ingang van dit jaar op een ander moment in het jaar doen. Dit jaar gaat daarom niet op 1 oktober de inschrijfprocedure voor het Meerlandenfonds van start. Lees hieronder waarom.

Net als ieder jaar hebben we het Meerlandenfonds geëvalueerd. Dit jaar, na de 15e editie, met name ook de opzet en het moment van de uitreiking. Hoewel december bij uitstek een maand van liefdadigheid is, zijn we tot de conclusie gekomen dat een uitreiking in de maand december niet altijd gunstig is:
• veel verenigingen zijn die periode tijdelijk gesloten voor de winterstop
• vrijwilligers van goede doelen zijn die maand al extra druk en dat maakt het in ontvangst komen nemen van een cheque vaak passen en meten.
• dit geldt ook voor de wethouders die de cheques uitreiken en daarbij al die mooie verhalen van vrijwilligers naar boven toveren.
• en bovendien krijgen de initiatieven die vanuit het fonds ondersteund worden vanwege alle feestdagen naar onze mening te weinig aandacht op de mediakanalen.

Alles bij elkaar genoeg reden om op zoek te gaan naar een goed moment in het voorjaar. Te beginnen met 2024. Hierbij zullen we ook de opzet van de uitreiking onder de loep nemen. Dit jaar zal de inschrijfronde voor het Meerlandenfonds dus niet op 1 oktober opengaan. De inschrijfmaand verplaatsen we hiermee namelijk ook.

Houdt onze mediakanalen in de gaten voor nieuws over de nieuwe datum en maand voor de inschrijving. Want we blijven u graag ondersteunen vanuit het Meerlandenfonds!