Met trots presenteren wij u ons jaarverslag 2021

Met trots presenteren wij u ons jaarverslag 2021

Met trots presenteren wij u ons jaarverslag 2021. Ook dat jaar werd ons geduld verder op de proef gesteld door COVID-19. Behalve wat zonneschijn en verlichting in de zomermaanden, was het op zijn tijd nog dapper doorzetten. Ook al kenden we dit jaar flink wat uitdagingen, met veel flexibiliteit en creativiteit hebben we naar passende oplossingen gezocht om onze dienstverlening door te laten gaan.

Aftrap week van de afvalhelden

De pandemie, die inmiddels al een aantal jaren zijn stempel op onze samenleving drukt, blijft benadrukken dat ons werk van essentiële waarde is voor de samenleving. Werk waar we ons het hele jaar door met hart en ziel voor inzetten. Ook in 2021. Geweldig was het dan ook dat we staatsecretaris Stientje van Veldhoven mochten ontvangen voor de aftrap van de eerste ‘week van de afvalhelden’.

 

Goede waardering van onze klanten

Wij worden ook dit jaar weer goed gewaardeerd door onze klanten. We kregen met een 7,2 een ruime voldoende voor onze dienstverlening. Een mooie opsteker, zeker omdat we in flink wat gemeenten systeemwijzigingen hebben doorgevoerd om nog beter de Van Afval naar Grondstof doelstellingen te realiseren. Deze verandering breng altijd meer vragen van bewoners met zich mee.

 

Aanpassing van de kapitaalstructuur

Met onze aandeelhouders hebben we nog een ander mooi resultaat behaald; de aanpassing van de kapitaalstructuur. Samen is het gelukt om elke aandeelhouder een fair share in het aandelenkapitaal te bieden. Mét groeimogelijkheden om een stevige positie in de regio in te nemen.

 

Financieel gezond

Ook dit jaar konden we weer gezond afsluiten. De omzet is gestegen van € 76,6 mln. naar € 78,7 mln. Het resultaat na belastingen komt op € 2,6 mln. Het eigen vermogen stijgt naar € 31,3 mln., op een balanstotaal van € 61.2 mln.

 

Samen sneller circulair

We blijven het voortouw nemen in de transitie naar een circulaire en inclusieve regio. Op alle vlakken. Zo hebben we binnen 3 jaar onze CO2-uitstoot met ruim 50% teruggebracht. En in ons aangescherpte reductieplan zijn we in 2025 CO2 neutraal!

 

We maken mooie stappen. En terugkijkend met mooie resultaten. Iets om trots op te zijn!

Meerlanden | Jaarverslag 2021

Veel leesplezier!

Angeline Kierkels,
Algemeen directeur