Biemond & van Wijk gaat voor duurzaam beheer bedrijfsafval

Biemond & van Wijk en Meerlanden ondertekenen driejarig contract voor bedrijfsafval

Biemond & van Wijk gaat voor duurzaam beheer afval

Wederzijdse samenwerking versterkt lokale economie

Mercedes-Benz dealer Biemond & van Wijk en Meerlanden Bedrijfsafval zijn per 1 juli een driejarige verbintenis aangegaan voor het beheer van de afvalstromen. Op de bedrijfslocaties in Aalsmeer, Haarlem en Schiphol en voor Biemond Tankservice in Diemen coördineert en monitort Meerlanden de inzameling van alle afvalstromen. Ook adviseert ze over afvalpreventie en te behalen (milieu)winst op gebied van afval. Biemond & van Wijk zet hiermee een mooie stap in het verwezenlijken van haar milieudoelstellingen. “Door te kiezen voor Meerlanden Bedrijfsafval versterken we niet alleen de lokale economie, we krijgen meer inzicht in onze afvalstromen en sluiten de keten van verantwoorde inzameling tot verwerking ervan, zodat veel van ons afval weer als grondstof ingezet kan worden,” aldus Ralph Heinis, Directeur Aftersales bij Biemond & van Wijk.

Advisering

Biemond & van Wijk kijkt bij het beheer van de afvalstromen met dit nieuwe contract niet meer alleen naar de inzameling van afvalstromen als papier, oude banden, olie en accu’s. Door de coördinatie en monitoring ervan bij Meerlanden Bedrijfsafval onder te brengen, wordt de Mercedesdealer naar eigen zeggen volledig ontzorgd op dit vlak. Samen wordt gekeken naar nieuwe inzamelmethoden. Maar ook hoe het werk zo kan worden ingericht dat medewerkers het afval beter kunnen scheiden en de hoeveelheid afval verminderd kan worden. Doordat Biemond & van Wijk de registratie van de afvalstromen hiermee extern belegt en niet langer met verschillende inzamelaars hoeft af te stemmen, wordt het afvalbeheer bovendien gemakkelijker en transparanter.

Lokale samenwerking

Met de nieuwe overeenkomst verstevigen de bedrijven hun wederzijdse relatie. Biemond & van Wijk levert sinds het begin van de eeuw vuilniswagens aan Meerlanden en Meerlanden zamelde al afval in op de bedrijfslocatie in Aalsmeer. Daarnaast is de keuze voor een lokale partner voor het beheer van afval vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen een bewuste. Op deze manier worden de lokale economie en lokale werkgelegenheid bevorderd.

Over Biemond & van Wijk

Biemond & van Wijk is officieel dealer van Mercedes-Benz personenauto’s en bedrijfswagens in het centrum van de Randstad: van de A2 tot de Noordzeekust en van het Noorzeekanaal tot de zuidgrens van de Haarlemmermeer. Met een sterke focus op klanttevredenheid, de spreekwoordelijke kwaliteit van het topmerk Mercedes-Benz en de inzet en het enthousiasme van nu zo’n 150 medewerkers wordt dagelijks gewerkt aan duurzame en toekomstgerichte mobiliteits- en vervoersoplossingen. Samen met de tot de groep behorende carwash-, tankservice- en autoschadeherstelactiviteiten bieden zij een totaalpakket op het gebied van mobiliteit.