Meer dan 100 goede doelen krijgen cheque uitgereikt
11e editie Meerlandenfonds: € 50.000,- voor goede doelen en verenigingen
Op donderdag 7 december hebben 112 goede doelen en verenigingen in de Witte Kerk in Nieuw-Vennep een bijdrage ontvangen uit het Meerlandenfonds. Ook in 2017 heeft Meerlanden een bedrag van € 50.000,- in het fonds gestort om goede doelen en (sport)verenigingen te ondersteunen.
Anita van Duin van Sportklas Bollenstreek: “Dankzij het Meerlandenfonds kunnen wij ook komend jaar ouderen met geheugenproblemen meer beweging en sportieve activiteiten aanbieden.” Openbare basisschool Dik Trom heeft ook een bijdrage ontvangen uit het Meerlandenfonds, directeur Robert Corver: “Dankzij de bijdrage uit het Meerlandenfonds kunnen wij de school verder verduurzamen. Bijvoorbeeld met de aanschaf van drinkbekers om ouders te stimuleren hun kinderen geen pakjes drinken meer mee naar school te geven.”
Goede doelen en verenigingen onmisbaar
Bij de toekenning van een bijdrage uit het fonds is gekeken of verenigingen en goede doelen laten zien dat ze met hun initiatief de buurt verbeteren en het welzijn van mensen vergroten. Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden: “Wij zetten ons elke dag in voor een duurzame en prettige werk- en leefomgeving voor iedereen in de regio. Daarbij zijn de inspanningen van goede doelen en verenigingen onmisbaar. Het is daarom elk jaar weer een feest om de cheques uit te reiken.”
Wethouders spreken waardering uit
Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvangen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens diverse gemeenten waren wethouders aanwezig om in de Witte Kerk de cheques te overhandigen en hun waardering uit te spreken richting alle vrijwilligers.
Op www.meerlanden.nl/fonds staan alle stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen.
Over Meerlanden
Meerlanden gelooft dat een circulaire samenleving mogelijk is. Een samenleving zonder afval, maar met grondstoffen die na hergebruik en recycling als nieuwe producten worden teruggebracht in de kringloop. Een samenleving waarbij de openbare ruimte ook leverancier is van grondstoffen. Een samenleving waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen. Samen met haar stakeholders wil Meerlanden de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken en bevorderen. Haar missie: “Samen sneller circulair!”
