Oud brood & banket

brood en banket

Oud brood en banket is afval dat vrijkomt in (horeca)keukens en bakkerijen.

Oud brood & banket laten inzamelen? Duurzaam!

Heeft u als bedrijf geregeld oud brood & banket over? Wist u dat u daar ook heel erg duurzaam mee kunt doen? Door het efficiënt en betaalbaar door Meerlanden te laten verwerken, is uw bedrijfsafval professioneel verwerkt én helpt u tegelijkertijd ook de afvalberg verkleinen. Al sinds 1997 streven we immers naar afvalloze samenleving.

Oud brood & banket als waardevolle recycling

Bakkers, cateringbedrijven, maar ook kinderopvangcentra en zorginstellingen… zomaar wat organisaties die onder hun bedrijfsafval ook oud brood & banket hebben. Zonde om weg te gooien, want juist dit bedrijfsafval is heel erg waardevol als recyclebaar product. Oud brood & banket is zelfs dé ideale grondstof voor vijf nieuwe producten.

Oud brood & banket? Nieuwe grondstoffen!

Wist u dat u alleen al door het laten verwerken van uw oude brood & banket u zo’n 202 kg CO2 per ton afval bespaart? Maar dat is nog lang niet alles. In onze Groene Energiefabriek verwerkt Meerlanden oud brood en banket tot nieuwe grondstoffen. Door het te vergisten en te composteren ontstaat groengas, compost, groene CO2 en warmte voor (glas)tuinbouw en water voor gladheidbestrijding en straatreiniging.

Zo wordt uw bedrijfsafval duurzaam

Ook uw bedrijfsafval dat door Meerlanden gescheiden wordt ingezameld, is waardevol. Door het te recyclen ontstaan immers grondstoffen voor nieuwe producten of groene energie. En zo blijft het afval binnen de kringloop in plaats van dat het naar de afvalberg verdwijnt. Deze gesloten kringloop noemen we ook wel een circulaire economie. Al sinds 1997 zetten wij ons in voor een afvalloze samenleving.

Meer over onze visie op circulaire economie.

Vrijblijvende scan van uw bedrijfsafval?

Vele bedrijven uit allerlei branches en sectoren uit regio Schiphol, Amsterdam, Diemen, Aalsmeer, Duin- en Bollenstreek en Haarlemmermeer gingen u reeds voor. Wilt u ook weten hoe wij uw bedrijfsafval duurzaam, efficiënt en betaalbaar kunnen inzamelen en verwerken? Onze gratis afvalscan brengt de beste manier tot verwerken in kaart.

Meer over onze gratis bedrijfsafvalscan.

Oud brood en banket wordt groene energie en compost

Afval dat gescheiden wordt ingezameld is waardevol. Door het te recyclen is het grondstof voor nieuwe producten of groene energie.

Van oud brood en banket maken we door een proces van vergisten en composteren vijf producten: groengas om op te rijden, compost, groene CO2 en warmte voor (glas)tuinbouw en water voor gladheidbestrijding en straatreiniging.

Wat mag wel en niet in de afvalcontainer voor oud brood en banket?

Wel

 • Brood
 • Deegwaren
 • Pasta’s
 • Koek
 • Gebak
 • Papieren zakken/verpakkingen

Niet

 • Verpakkingsmaterialen van glas, karton, kunststof
 • Etenresten
 • Frituurvet of –olie
 • Textiel
 • Servies en bestek
 • Chemisch afval
 • Composterbare plastic zakken
 • Overig afval
Icoon Meerlanden

Door oud brood en banket in onze Groene Energiefabriek te verwerken bespaart u 202 kg CO2 per ton afval.

Onze klanten bestellen voor deze afvalstroom vaak deze containers:

Rolcontainer kunststof
240 liter

Rolcontainer 240 liter

Afmetingen

hoogte: 1,07 meter
breedte: 0,58 meter
diepte: 0,73 meter

Rolcontainer kunststof
500 liter

Rolcontainer 500 liter

Afmetingen

hoogte: 1,10 meter
breedte: 1,36 meter
diepte: 0,65 meter

Rolcontainer kunststof
1100 liter

Rolcontainer 1100 liter

Afmetingen

hoogte: 1,32 meter
breedte: 1,36 meter
diepte: 1,09 meter