Omgaan met bedrijfsafval

Bedrijfsafval kan zich snel opstapelen, dat herkent u ongetwijfeld ook. En natuurlijk is niet alle afval hetzelfde. Vanuit de wet zijn organisaties daarom verplicht het afval op de juiste manier te scheiden. Dat is waar Meerlanden in beeld komt. Wij ondersteunen voornamelijk MKB-bedrijven en grote ondernemingen in Haarlemmermeer, Aalsmeer en Duin- en Bollenstreek, op Schiphol en rondom Amsterdam bij het op de juiste manier scheiden, gescheiden houden en gescheiden afvoeren van zakelijk bedrijfsafval. Afval dat op die manier duurzaam verwerkt wordt tot nieuwe producten en groene energie.

 

Specialist in zakelijk afval

Om uw bedrijf te ondersteunen bij het verwerken van het zakelijk afval, biedt Meerlanden verschillende diensten aan. Deze diensten bestaan uit praktische oplossingen als verschillende type containers, maar ook uit advies. Wij willen samen met u tot een zo efficiƫnt mogelijke afvalverwerking komen en u in dit proces ontzorgen. Zo kunt u bijvoorbeeld via onze afvalscan een gratis advies op maat krijgen voor het MKB-bedrijf waar u werkzaam bent. Dit advies geeft inzicht in hoe het afval op de juiste en meest efficiƫnte manier kan worden ingezameld en verwerkt kan worden en leidt in veel gevallen tot kostenbesparing.

 

Belang van scheiden bedrijfsafval

Dat het belangrijk is om afval te scheiden, hoeven wij u niet te vertellen. Maar weet u ook waarom? In de producten die u weggooit zitten namelijk waardevolle materialen en grondstoffen die, als ze goed worden gescheiden, verwerkt kunnen worden tot iets nieuws. Wanneer het scheiden echter niet (op de juitse manier) gebeurt, kan het slechts worden verwerkt als restafval. Bij Meerlanden kunt u terecht met alle soorten bedrijfsafval; van papier, GFT en grofvuil tot restafval en zelfs vertrouwelijke bestanden.

 

Duurzaam verwerken

Bij Meerlanden streven wij naar een duurzame verwerking, een circulaire economie. Hierin is afval eigenlijk geen afval meer, maar grondstof. Grondstof die als nieuw product wordt teruggebracht in de kringloop. Ook uw bedrijfsafval hopen wij op die manier zoveel mogelijk een nieuwe functie te kunnen geven.