Recyclen van bedrijfsafval voor MKB
Het MKB-bedrijf waarvoor u werkzaam bent produceert afval. Afval dat geen afval hoeft te blijven wanneer dit op de juiste manier ingezameld en verwerkt wordt. Op dat vlak kunnen wij u adviseren en ondersteunen. Uit onze gratis afvalscan wordt duidelijk welke afvalstromen bij u ingezameld kunnen worden om de hoeveelheid restafval zoveel mogelijk te minimaliseren. Want hoe minder restafval, hoe waardevoller het recyclen.
Bijdrage aan circulaire economie
Ons hoofddoel is het stimuleren van een circulaire economie. Dat betekent dat er in onze ideale wereld geen afval meer bestaat. Om stap voor stap dichter bij dat doel te komen, is het belangrijk dat verschillende afvalstromen gescheiden worden ingezameld. Wanneer er geen onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende soorten afval, kan het slechts worden verwerkt als restafval. Zonde, als je bedenkt dat er zoveel meer in zit. Vandaar onze ambitie om de hoeveelheid restafval bij bedrijven zoveel mogelijk te minimaliseren. Dat doen wij voornamelijk voor organisaties in Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek, Aalsmeer, Schiphol, Amsterdam en Diemen.
Welke plek heeft recycling in de afvalhiërarchie?
Afval kan op verschillende manieren worden verwerkt, waarvan recycling er één is. Op de Ladder van Lansink staat recycling boven energie, verbranden en storten, maar onder hergebruik en preventie. Het is een goede manier om “afgedankte” materialen een nieuwe bestemming te geven. Het materiaal wordt omgesmolten of op een andere manier verwerkt tot een nieuwe grondstof, welke zo opnieuw de kringloop ingaat. Hergebruiken en preventie zijn nóg beter, omdat hier geen veranderproces bij komt kijken.
Besparen op kosten
Wanneer u actief inzet op het gescheiden inzamelen van bedrijfsafval, draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar kunt u veelal ook op kosten besparen. Het organische afval kan bijvoorbeeld worden omgezet in groengas en zo zijn er nog tal van mogelijkheden. Neem gerust met ons op voor meer informatie.
