Meerlanden introduceert Grondstoffenaanhanger voor inwoners Heemstede

Sebastiaan-Nieuwland-en-Angeline-Kierkels

Officiële overhandiging aan wethouder Heemstede
“Dat scheelt weer een ritje naar de milieustraat.”

Meerlanden heeft een Grondstoffenaanhanger geïntroduceerd voor inwoners van Heemstede. Deze aanhanger rijdt vanaf nu mee met de medewerkers van beheer openbare ruimte. Bewoners kunnen kleine afvalstromen in de aanhanger kwijt. Het gaat in eerste instantie om een proef van 3 maanden in Heemstede en daarna 3 maanden in Bloemendaal. In Lisse is de Grondstoffenaanhanger twee weken geleden al in gebruik genomen.  Wanneer de proef succesvol is, wordt deze uitgebreid naar andere gemeenten. Wethouder Nieuwland heeft de Grondstoffenaanhanger in ontvangst genomen uit handen van Angeline Kierkels (algemeen directeur Meerlanden).

Waar vindt u de Grondstoffenaanhanger?
De Grondstoffenaanhanger is op werkdagen tussen 08.30 en 15.30 uur op verschillende locaties te vinden:

Maandag        station Heemstede-Aerdenhout
Dinsdag          Rivierenwijk – Amstellaan
Woensdag      bij de rotonde Valkenburgerplein
Donderdag     Merlenhoven – Aletta Jacobslaan
Vrijdag            Laan van Dick Laan

De aanhanger is bovendien uitgerust met een GPS-zender en daardoor traceerbaar. Op meerlanden.nl is te volgen waar exact in Heemstede de aanhanger staat.

Wat kan er in de Grondstoffenaanhanger?
In de Grondstoffenaanhanger kunnen bewoners frituurvet, spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten, inktpatronen, cartridges, batterijen en textiel kwijt. Dit zijn de afvalsoorten die je doorgaans naar de milieustraat moet brengen, maar waar het negen van de tien keer niet van komt. Nu kun je dit in jouw eigen wijk kwijt als de Grondstoffenaanhanger aanwezig is. Dat scheelt weer een ritje naar de milieustraat!

Begin van Iets Moois
Door afvalstromen op de juiste manier te scheiden, draagt u direct bij aan iets moois. Deze waardevolle materialen worden dan hergebruikt tot grondstoffen en nieuwe producten en krijgen zo een tweede leven. Hoe meer grondstoffen we terugwinnen uit ons afval, hoe beter voor het milieu. Doel van Heemstede, Bloemendaal, Lisse en Meerlanden is om het restafval te verminderen en het scheidingspercentage van afval te verhogen. Help ook mee aan een duurzame toekomst en recycle zoveel mogelijk afval! Hoe? Kijk voor tips en ervaringen op beginvanietsmoois.nl.

Sebastiaan-Nieuwland-en-Angeline-Kierkels