December afval

Tijdens deze feestmaand produceren we samen meer afval dan in de rest van het jaar. Maak de wereld wat schoner en duurzamer en kijk hier waar de veelvoorkomende afvalsoorten naar toe mogen. Zet jij normaal de rolcontainer op maandag aan de weg? Bekijk dan hier in de afvalkalender wanneer de vervangende inzameldag voor 26 december is.

papierbak dicht

Ondergrondse containers op slot

Vlak voor Oud & Nieuw sluiten we verschillende ondergrondse PBD- en Papiercontainers. Hiermee voorkomen we schade door vuurwerk.
Begin januari zijn ze weer geopend. Spaar je papier en verpakkingen tot die tijd even op.

vuurwerk weggooien

Vuurwerk

Meerlanden sluit vlak voor de jaarwisseling preventief PBD- en Papiercontainers om
schade door vuurwerk te voorkomen. Vanaf 1 januari beginnen we met het weer openen van de containers.

Steek je vuurwerk af? Ruim dan zelf de resten op. Zo blijft je buurt schoon en veilig.

kerstbomen afval

Kerstbomen inzameling

Kerstbomen kunnen prima gerecycled worden. Wij versnipperen de bomen in kleine stukken en stoken het hout vervolgens in de houtkachel van de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Hier verwerken wij GFT tot vijf nieuwe producten. Per gemeente zijn er verschillende manieren van inzameling. Kijk bij jouw gemeente hoe dat dit jaar gaat. 

frituurvet weggooien

Frituurvet weggooien

Zelf oliebollen en appelflappen gemaakt? Lekker! Gooi de frituurolie/frituurvet niet zomaar weg, zoals in het toilet of de gootsteen. Schenk de afgekoelde olie in een afsluitbare fles en breng het naar de milieustraat/recycleplein of één van de inzamelpunten bij jouw supermarkt.

elektrisch afval

Kapotte kerstverlichting

Zet je net je kerstboom op, zijn je lampjes kapot. Balen! Omdat er een stekker aan zit, is het e-waste. Breng ze naar een milieustraat of recycleplein bij jou in de buurt. Of lever ze in bij een tuincentrum en doe mee aan de actie van Wecyle. Kijk op www.wecycle.nl/consumenten

kringloopwinkel

Kerstspullen naar de kringloop

Op zoek naar een origineel kerstcadeau? Of geen leuk cadeau gekregen? Ga bijvoorbeeld naar de Meerwinkel in Hoofddorp. Kringloopwinkels staan vol met betaalbare producten van goede kwaliteit. Nieuw kopen hoeft niet! Recycle, maak jezelf en een ander blij en de wereld duurzamer.

meerlanden app
meerlanden app