December afval

Tijdens deze feestmaand produceren we samen meer afval dan in de rest van het jaar. Maak de wereld wat schoner en duurzamer en kijk hier waar de veelvoorkomende afvalsoorten naar toe mogen. 

papierbak dicht

Papier container op slot

Tijdens Oud & Nieuw sluiten we verschillende ondergrondse PBD- en Papiercontainers. Hiermee voorkomen we schade door vuurwerk, ondanks het vuurwerkverbod. Spaar je papier en verpakkingen voor die tijd even op. Vanaf 3 januari kun je het weer weggooien

vuurwerk weggooien

Vuurwerk afval

Oud en nieuw 2021-2022 geldt er een algeheel vuurwerkverbod. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Wij verwachten op straat minder vuurwerkafval dan in voorgaande jaren. Ondanks het verbod sluit Meerlanden rond oud & nieuw de PBD- en Papiercontainers.

kerstbomen afval

Kerstbomen inzameling

Kerstbomen kunnen prima gerecycled worden. Wij versnipperen de bomen in kleine stukken en stoken het hout vervolgens in de houtkachel van de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Hier verwerken wij GFT tot vijf nieuwe producten. Per gemeente zijn er verschillende manieren van inzameling. Kijk bij jouw gemeente hoe dat dit jaar gaat. 

frituurvet weggooien

Frituurvet weggooien

Zelf oliebollen en appelflappen gemaakt? Lekker! Gooi de frituurolie niet zomaar weg. Gooi oude olie nooit in het toilet of de gootsteen. Schenk de afgekoelde olie in een afsluitbare fles en breng het naar de milieustraat of één van de inzamelpunten bij jouw supermarkt.

elektrisch afval

Kapotte kerstverlichting

Zet je net je kerstboom op, zijn je lampjes kapot. Balen! Omdat er een stekker aan zit, is het e-waste. Breng ze naar een milieustraat of recycleplein bij jou in de buurt. Of lever ze in bij een tuincentrum en doe mee aan de actie van Wecyle. Kijk op www.wecycle.nl/consumenten

kringloopwinkel

Kerstspullen naar de Meerwinkel

Op zoek naar een origineel kerstcadeau? Of geen leuk cadeau gekregen? Ga naar de Meerwinkel. De winkel staat vol met betaalbare producten van goede kwaliteit. Nieuw kopen hoeft niet! Recycle, maak jezelf en een ander blij en de wereld duurzamer.

meerlanden app
meerlanden app