Grofvuil is afval dat niet in uw rolcontainer of verzamelcontainter past. U kunt grofvuil naar de milieustraat brengen of wij komen het op uw verzoek bij u thuis ophalen.

Ophalen op afspraak

U kunt een afspraak maken om uw grofvuil op te laten halen. Dit kan via 0297 – 381 717 of via het online formulier op deze pagina.

De kosten: Het ophalen van oud ijzer, elektrische apparaten, matrassen en takken is gratis. Het ophalen van ander grofvuil kost € 31,50 per afspraak.

Maximaal 2 M3: Per afspraak kunt u maximaal 2 M3 grofvuil laten ophalen. Dat betekent dat uw grofvuil binnen een vak van 2 meter breed, 1 meter hoog en 1 meter diep moet passen.

Voor uw deur: Zet uw Grofvuil op de dag van de afspraak tussen 06:00 en 07:30 uur op de stoep voor uw deur aan de weg. Zorg er voor dat een vrachtwagen makkelijk bij uw Grofvuil kan komen.

In handige bundels: Maak uw Grofvuil zo klein mogelijk, in handzame bundels van maximaal 25 kg en maximaal 1,5 meter lang. Met uitzondering van uw bankstel, pijpen of bedbodem.

Snoeiafval en takken: Voor het ophalen van snoeiafval en takken rijden wij in het voor- en najaar speciale ‘takkenrondes’. Meer weten? Kijk hier. Zorg ervoor dat de takken handzaam gebundeld zijn. De bundels wegen maximaal 25 kg en zijn maximaal 1,5 meter lang. Takken zijn niet dikker dan een polsbreedte.

Elektrische apparaten: Als u apparaten aanbied met een stekker, een accu of een batterij, zorg er voor dat deze leeg zijn. Bijvoorbeeld de stofzuiger zonder zak en de frituurpan zonder vet.

Matrassen: We kunnen matrassen heel goed recyclen. De voorwaarde is dat ze dan droog en relatief schoon zijn. Dus hoe droger het matras, hoe groter de kans dat het matras voor nieuwe grondstoffen kan worden gebruikt.

Wat we niet meenemen: Restafval, grond, bielzen, autobanden, asbest, klein chemisch afval (KCA), drukhouders en bromfietsen. Dit brengt u zelf naar de Milieustraat.

Bouw- en sloopafval: Ook nemen we geen puin, bouw- en sloopafval of teerhoudend dakleer mee. Dit kunt u niet inleveren bij de Milieustraat. Hiervoor kunt u contact opnemen met een particuliere afvalverwerker, bijvoorbeeld Gebr. v.d. Putten in Noordwijk en Meeuwenoord in Noordwijkerhout.