Jouw GFT en Etensresten zijn het begin van iets moois. Het begin van een groene tuin, schone lucht, groengas om op te rijden en het begin van een schone buurt. Als we het hebben over maatschappelijk verantwoord ondernemen, dan gaat het al snel over het duurzaam omgaan met energie en het scheiden en recyclen van onder andere GFT-afval. Wij helpen ook MKB-bedrijven in Amsterdam, Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek, Aalsmeer en Amsterdam Schiphol Airport om meer uit hun GFT-afval te halen met onze groene energiefabriek.

100% GFT recycling in onze groene energiefabriek

Wat gebeurt er met uw groente- fruit en tuinafval? Dit afval verwerken we in onze groene energiefabriek in Rijsenhout tot zes nuttige producten: groengas, CO2, citrusbrandstof, warmte, compost en water. Deze producten gebruiken we weer in de regio waar we het GFT inzamelen. En zo is de kringloop rond.

Compost Begin van iets moois

Compost
Bodemverbeteraar voor grond

Water Begin van iets moois

Water
Straatreiniging, onkruidbestrijding en gladheidbestrijding

CO2 Begin van iets moois

CO2
Groeiverbeteraar voor planten

Warmte Begin van iets moois

Warmte
Warmte voor glastuinbouw

Groengas Begin van iets moois

Groengas
Brandstof voor onze wagens

Groengas Begin van iets moois

Citrusbrandstof
Duurzame onkruidbestrijding

CO2-reductie en duurzaamheidsdoelstellingen

De totale CO2-besparing van het GFT recycleproces is ongeveer 16 miljoen kilo CO2 per jaar. De voetafdruk van Meerlanden is ± 3,5 miljoen kilo. We rijden dus straks niet alleen klimaatneutraal, maar besparen meer CO2 dan we zelf uitstoten! Daarom kunnen gemeenten en bedrijven meeprofiteren. Bedrijven of gemeenten die één van de producten gebruiken (warmte, groengas, CO2, compost), besparen hiermee CO2. Zo helpen wij gemeenten en bedrijven hun doelstellingen voor CO2-reductie en duurzame energie productie te realiseren.

Infographic: van GFT naar groene energie in 2021

Groene Energiefabriek Meerlanden 2021