Omruilen containers Noordwijkerhout & De Zilk

In Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk worden nu verschillende modellen containers gebruikt.
In Noordwijk wordt gebruik gemaakt van het nieuwe model containers. Terwijl in Noordwijkerhout en De Zilk nog de oude containers in gebruik zijn. De oude containers kunnen we niet met de nieuwe wagens legen. En de nieuwe containers niet met de oude wagens. Daarom vervangen we alle oude containers voor de nieuwe modellen. Zo kunnen we onze wagens beter inzetten. Wel zo efficiënt.

Veelgestelde vragen

Wij zetten tussen 8 en 16 mei nieuwe containers voor de deur. U hoeft hiervoor niet thuis te zijn. Op de zijkant van de container zit een adressticker, zodat u weet welke containers van u zijn.

Tussen 16 en 26 mei halen we uw oude containers op. Dit doen we altijd zo snel mogelijk na een laatste leging. Tegen die tijd krijgt u van ons een nieuwe brief met de precieze datum. U zet dan uw oude container op de normale plek voor het legen en u laat na het legen uw oude containers gewoon staan. Wij halen deze in de dagen er na op en zullen de containers recyclen.

Pas als u uw oude containers op straat hebt gezet voor het legen en ophalen, gebruikt u uw nieuwe containers. Vanaf het moment dat de oude containers zijn opgehaald, kunnen we met de nieuwe wagen de nieuwe containers gaan legen.

Met de nieuwe wagens en containers pakken onze inzamelaars de containers met de hand. Zij zetten de container aan de achterkant van de wagen om deze te legen. Zet dus voortaan de container andersom neer dan u gewend was: met de wielen en de handvaten naar de weg toe. Zo kunnen we snel en efficiënt legen.

Bij het vervangen van de oude containers voor de nieuwe modellen, krijgt u hetzelfde of een vergelijkbaar formaat terug. Heeft u nu een 120 liter container? Dan krijgt u daar een 140 liter container voor terug. De 120 liter container is uit het assortiment. Heeft nu een 240 liter container? Dan krijgt u daar ook nu weer een 240 liter container voor terug.
Hier vindt u de technische tekeningen van de formaten van de nieuwe modellen. Zo ziet u precies hoe groot ze zijn.

 

140 liter

140 liter


240 liter

240 liter

U krijgt evenveel nieuwe containers terug als u nu heeft. Dus als u nu bijvoorbeeld twee containers voor Restafval heeft, krijgt u er ook twee voor terug.

Nee. Het omwisselen van de containers heeft geen invloed op uw afvalstoffenheffing. U vindt de tarieven terug op de website van Belastingen Bollenstreek.

We willen natuurlijk zelf ook zo min mogelijk afval en zo veel mogelijk hergebruiken. Dat betekent dat uw nieuwe model container een ‘tweede kans’ container kan zijn. Dat betekent dat de container heel, goed en schoon is, maar eerder – kort – gebruikt kan zijn. Wel zo goed voor het milieu.

Download de Meerlanden app! In de kalender van de app staat precies welke container wanneer geleegd wordt. U kunt de app zo instellen dat u een berichtje krijgt wanneer u uw containers buiten kunt zetten. Handig als er wijzigingen zijn, zoals bijvoorbeeld op feestdagen. En om u te helpen uw afval goed te scheiden, vindt u in de app ook een handige scheidingswijzer. Zo weet u precies wat in welke container mag.

We vonden in Inovim een partij die voor ons de nieuwe containers neerzet en na het legen de oude containers ophaalt. Vindt u het antwoord op uw vraag niet? Stel uw vraag via 085 – 07 04 209. We beantwoorden ze graag.