Vrijwilligers Meerwinkel richten nieuw kantoor Tegenstroom in

tegenstroom

Vrijwilligers Meerwinkel richten nieuw kantoor Tegenstroom in

Haarlemmermeers energiebedrijf verhuisd naar gebouw de Burgemeester in Hoofddorp

Vandaag is Tegenstroom ingetrokken in haar nieuwe kantoor in De Burgemeester, het bedrijfsverzamelgebouw van Ymere aan de Burgemeester Pabstlaan. Het kantoor is ingericht door vrijwilligers van Meerwinkel. Het kringloopwarenhuis van Meerlanden heeft het meubilair gedoneerd aan het lokale energiebedrijf. Tegenstroom werkt aan een lokale energievoorziening in Haarlemmermeer. De organisatie heeft nu ruim 1.200 klanten en meer dan 8.000 zonnepanelen gelegd op daken van huurders van Ymere. Samen wekken die ruim 2 miljoen kWh schone elektriciteit op per jaar.

Vanaf de start, in maart 2014, huurde Tegenstroom twee bureaus in Enginn, de incubator aan de Taurusavenue. Langzamerhand werden twee bureaus te weinig. Hoewel Tegenstroom nog steeds wordt gerund door twee mensen, Pia en Andrea, hebben de dames regelmatig hulp van vrijwilligers. Die kunnen nu gewoon terecht aan de grote tafel die in het midden van het kantoor van 24 m2 staat.

 Van de Graaf: “Pia en ik zijn heel blij met de nieuwe ruimte. Samen met Meerwinkel hebben we er een huiskamer-kantoor van gemaakt waar vrijwilligers die willen helpen, makkelijk kunnen aanschuiven. We zijn heel blij met de donatie. We zijn nog een kleine organisatie en werken zonder winstoogmerk. Geld dat we uitsparen kunnen we inzetten voor nog meer lokale energie. We kunnen weer volop aan de slag!”

”De vrijwilligers en medewerkers van Meerwinkel steunen Tegenstroom graag. We hebben veel gemeen: we zijn lokaal enorm betrokken en zetten ons in voor een betere wereld. Daarom twijfelden wij geen moment toen de dames ons vroegen om te helpen bij de inrichting van hun kantoor,” zegt Elisa Schouten (bedrijfsleider).

Over Meerwinkel, het kringloopwarenhuis van Meerlanden

Meerwinkel is een modern en goed georganiseerd kringloopwarenhuis. Zij biedt kansen voor mensen en stimuleert hergebruik van goederen. De opbrengst van verkochte spullen wordt ingezet voor de ontwikkeling van haar medewerkers en het creëren van werkplekken voor mensen die anders niet zo snel een baan kunnen vinden. Met ruim 29 participatiemedewerkers en 40 vrijwilligers zet Meerwinkel zich daarnaast in voor regionale goede doelen en activiteiten. Meerwinkel is dynamisch, heeft een groot wisselend aanbod van goederen, een inboedelservice en is volop in ontwikkeling, waarbij groei en mens centraal staan. Meerwinkel is geopend op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Voor overige informatie en vragen kunt u contact opnemen met Meerwinkel via telefoonnummer 023 554 6920 of via e-mail; info@meerwinkel.nl. Nadere informatie vind u ook op de website : www.meerwinkel.nl.

Over Tegenstroom.

Tegenstroom is een lokaal duurzaam energiebedrijf zonder winstoogmerk. Tegenstroom levert stroom en gas aan bewoners, bedrijven en verenigingen. Gegarandeerd groen. Doel is om alle energieverbruik in Haarlemmermeer lokaal op te wekken. Kijk voor meer informatie, gratis en makkelijk overstappen op www.tegenstroom.nl.

tegenstroom