Uitdelen en omruilen minicontainers in gemeente Lisse

Evert Jan Nieuwenhuis en Hans Baas Meerlanden juni 2016 website

Uitdelen en omruilen minicontainers in gemeente Lisse

Bewoners van laagbouwwoningen krijgen nu de nieuwe minicontainers voor GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en OPK (oud papier en karton). Het uitzetten van de containers is gestart op 20 juni en per wijk worden ze uitgegeven. Binnen 3 weken worden alle containers uitgezet door medewerkers van Beek Container Groep Nederland B.V.

Hans Baas van Meerlanden en wethouder Evert Jan Nieuwenhuis spraken dinsdagmiddag met de met medewerkers van Beek en concluderen: “Het is mooi om te zien en te horen hoe goed het gaat en hoe dit gespecialiseerde bedrijf dit uitvoert. De containers krijgen ter plekke een adressticker en chip. Deze chip gaat helpen bij het optimaliseren van de routes om de containers te legen.”

Nog even in kort hoe het gaat

  • Vanaf maandag 20 juni zetten medewerkers van Beek Container Groep Nederland B.V. de nieuwe minicontainers voor GFT en papier voor uw deur. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven. U herkent uw containers aan de adressticker.
  • Omdat ieder huishouden twee nieuwe minicontainers krijgt, is dit een omvangrijke klus die binnen drie weken wordt uitgevoerd. Uiterlijk 8 juli heeft iedereen een nieuwe minicontainer voor GFT en een nieuwe minicontainer voor papier.
  • De minicontainer voor papier kunt u direct gaan gebruiken. Vanaf donderdag 7 juli start de inzameling. Papier komen we dan eens in de 4 weken op donderdag bij u ophalen. Lisse is in vier wijken verdeeld (blauw, groen, geel en rood) en iedere week is een wijk aan de beurt: 7 juli de blauwe wijk, 14 juli de groene wijk, 21 juli de gele wijk, 28 juli de rode wijk. Daarna is de blauwe wijk weer aan de beurt enzovoorts. Op de website van Lisse en op http://afvalkalender.meerlanden.nl/ vindt u alle inzameldagen.
  • We verzoeken u de nieuwe GFT-minicontainer nog niet te gebruiken, maar GFT voorlopig in uw oude container te verzamelen. Vanaf maandag 4 juli legen wij de oude GFT-minicontainer nog één keer en nemen deze dan mee. Laat u die container dus alstublieft op de aanbiedplaats staan. Vanaf dat moment kunt u de nieuwe container gebruiken. De nieuwe container legen we vanaf maandag 18 juli op de dag die u gewend bent. U heeft hierdoor tijdelijk twee minicontainers voor GFT. We delen de containers zo uit dat de maximale tijd dat u twee containers heeft twee weken is.
  • In het najaar krijgt u een minicontainer voor plastic verpakkingsmateriaal, blik en drinkpakken (pmd container met oranje deksel). Uw minicontainer voor restafval nemen wij dan in. Het beetje afval dat overblijft na een goede afvalscheiding kan dan naar de nieuwe ondergrondse containers.