Gratis compost op 2e Moestuinendag op 25 maart

MeerCompost voor Moestuinendag - Groenste Tuin Nieuw Vennep

Gratis compost op 2e Moestuinendag op 25 maart

Vrijdag 25 maart, Goede Vrijdag, organiseert Meerlanden voor de tweede keer de Moestuinendag. Volkstuincomplexen en buurtmoestuinen in de het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen op die dag gratis maximaal 5m3 MeerCompost laten bezorgen. Een goed moment voor tuinders om de bodem nieuwe energie te geven en om te ervaren dat organisch keuken- en tuinafval (GFT) letterlijk het begin is van iets moois. Van GFT wordt compost gemaakt; door dit toe te voegen aan de bodem stimuleert het de groei van groente en fruit. Na het oogsten – en natuurlijk het eten – van de gewassen kunnen de schillen, loof en klokhuizen weer in de GFT-afvalcontainer om er compost van te maken.

Aanvragen
Moestuinders die in aanmerking willen komen voor maximaal 5 m3 MeerCompost kunnen een e-mail sturen naar moestuinendag@meerlanden.nl. In de e-mail zetten ze de naam van het complex of buurtinitiatief, contactpersoon, het bezorgadres en de gewenste hoeveelheid compost. Maximaal 20 initiatieven komen in aanmerking voor de gratis MeerCompost, op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan t/m woensdag 23 maart.

Lokale keten sluiten
Het idee voor deze actie ontsproot op de Landelijke Compostdag, waarop Meerlanden in veertien gemeenten gratis 55.000 zakken MeerCompost uitdeelt. Onder moestuinders bleek ook vraag naar de natuurlijke compost uit keuken- en tuinafval. Door op de Moestuinendag gratis in deze vraag te voorzien sluiten bewoners, gemeenten en Meerlanden samen de lokale voedselketen, van organisch afval naar voedsel. Het groenafval van de gewassen uit de tuinen wordt immers weer compost dat de groei van nieuwe gewassen stimuleert.

MeerCompost voor Moestuinendag - Groenste Tuin Nieuw Vennep