Meerlanden lanceert Grondstoffenaanhanger

lisse-grondstoffenaanhanger

Tijdelijke pilot officieel gestart door wethouder Nieuwenhuis.
“Dat scheelt weer een ritje naar de milieustraat.”

Meerlanden introduceert in Lisse de Grondstoffenaanhanger. Deze aanhanger rijdt mee met de medewerkers van beheer openbare ruimte in Lisse. Bewoners kunnen kleine afvalstromen in de aanhanger kwijt. Via GPS is precies te volgen waar de aanhanger staat. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke pilot in Lisse. Wanneer de proef succesvol is, wordt deze uitgebreid naar andere gemeenten.

Wethouder Nieuwenhuis heeft de aanhanger officieel in gebruik genomen door wat frituurvet af te geven: “De Grondstoffenaanhanger sluit mooi aan bij de nieuwe manier van afval scheiden en inzamelen in Lisse. Waardevolle grondstoffen worden thuis gescheiden én opgehaald. Het kleine beetje restafval dat dan nog overblijft, brengen bewoners naar ondergrondse containers en grof huishoudelijk afval naar de milieustraat. Dat kleine beetje wordt met de komst van de Grondstoffenaanhanger nu dus nog kleiner! Zo werken we samen aan een circulaire en duurzame samenleving.”

Wat kan er in de grondstoffenaanhanger?

In de Grondstoffenaanhanger kunnen bewoners frituurvet, spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten, inktpatronen, cartridges, batterijen en textiel kwijt. “Dit zijn de afvalsoorten die je doorgaans naar de milieustraat moet brengen, maar waar het negen van de tien keer niet van komt. Nu kun je dit in jouw eigen wijk kwijt als de Grondstoffenaanhanger aanwezig is. Dat scheelt weer een ritje naar de milieustraat!”

Waar vindt u de Grondstoffenaanhanger?

De Grondstoffenaanhanger rijdt mee met de medewerkers van Beheer Openbare Ruimte in Lisse. De locatie wisselt dus regelmatig; zodra het ene plantsoen is bijgewerkt, rijdt het team naar een volgende locatie. De aanhanger is uitgerust met een GPS-zender en daardoor traceerbaar. Op www.meerlanden.nl is te volgen waar exact in Lisse de aanhanger staat. U vindt daar ook de planning van de komende dagen.


Begin van Iets Moois

Door afvalstromen op de juiste manier te scheiden, draag je direct bij aan iets moois. Deze waardevolle materialen worden dan hergebruikt tot grondstoffen en nieuwe producten en krijgen zo een tweede leven. Hoe meer grondstoffen we terugwinnen uit ons afval, hoe beter voor het milieu. Doel van de gemeente Lisse en Meerlanden is om het restafval te verminderen en het scheidingspercentage van afval te verhogen. Help ook mee aan een duurzame toekomst en recycle zoveel mogelijk afval! Hoe? Kijk voor tips en ervaringen op beginvanietsmoois.nl.

lisse-grondstoffenaanhanger