Vrijwilligers Meerwinkel doneren tien fietsen

meerwinkel-wijkleerbedrijf-zwanenburg

Vrijwilligers Meerwinkel doneren tien fietsen aan WijkLeerbedrijf Zwanenburg.

Deelnemers gaan voortaan op circulaire fietsen naar hun stageadres. Vrijwilligers van kringloopwarenhuis Meerwinkel uit Hoofddorp hebben tien geupcyclede fietsen gedoneerd aan WijkLeerbedrijf Zwanenburg. Deze fietsen zijn opgebouwd uit onderdelen van oude fietsen, die op milieustraten van Meerlanden zijn ingeleverd. Vrijwilligers van Meerwinkels eigen fietsklusteam hebben van deze onderdelen de fietsen voor WijkLeerbedrijf Zwanenburg gemaakt. Deelnemers van het wijkLeerbedrijf gebruiken deze fietsen om naar hun stageadressen binnen Zwanenburg te gaan. “Ondersteuning in de wijk, erg dankbaar en zinvol werk,“ aldus Zina Busscher van het WijkLeerbedrijf Zwanenburg. “Deze fietsen vergroten onze mobiliteit.”

Meer voor Mensen

Bij Meerwinkel staan mensen centraal. De opbrengst van de winkel wordt ingezet voor de ontwikkeling van haar medewerkers en het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien biedt Meerwinkel werkplekken om werkervaring op te doen en zo door te groeien naar een baan. Met ruim 29 participatiemedewerkers en 40 vrijwilligers zet Meerwinkel zich ook in voor regionale goede doelen en activiteiten. De goede doelen wisselen en worden op voorstel van de vrijwilligers van Meerwinkel bepaald.

WijkLeerbedrijf Zwanenburg – Samen leren in de praktijk

In het WijkLeerbedrijf worden jongeren en volwassenen opgeleid en geholpen bij het vinden van een baan. Ze volgen een mbo-niveau 1 of 2 opleiding en als onderdeel van hun stage bieden zij informele hulp aan mensen in de wijk. Het is ook mogelijk om een deel van de stage in de facilitaire dienstverlening te lopen. De jongeren volgen de mbo-niveau 1 of 2 opleiding Dienstverlening en Zorg van ROC Nova college in het WijkLeerbedrijf in Zwanenburg.

Over Meerwinkel, het kringloopwarenhuis van Meerlanden

Meerwinkel is een modern en goed georganiseerd kringloopwarenhuis. Zij biedt kansen voor mensen en stimuleert hergebruik van goederen. De opbrengst van verkochte spullen wordt ingezet voor de ontwikkeling van haar medewerkers en het creëren van werkplekken voor mensen die anders niet zo snel een baan kunnen vinden. Met ruim 29 participatiemedewerkers en 40 vrijwilligers zet Meerwinkel zich daarnaast in voor regionale goede doelen en activiteiten. Meerwinkel is dynamisch, heeft een groot wisselend aanbod van goederen, een inboedelservice en is volop in ontwikkeling, waarbij groei en mens centraal staan. Meerwinkel is geopend op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Voor overige informatie en vragen kunt u contact opnemen met Meerwinkel via telefoonnummer 023 554 6920 of via e-mail; info@meerwinkel.nl. Nadere informatie vind u ook op de website : www.meerwinkel.nl.

meerwinkel-wijkleerbedrijf-zwanenburg