Rolcontainers

Meerlanden-iconen-09

Een makkelijke manier om uw afval gescheiden aan te bieden, is via een rolcontainer. Ook wel rolemmer genoemd.

Rolcontainers

Afhankelijk van waar u woont, kunt u uw GFT en Etensresten, Papier, PBD en/of restafval aanbieden met een rolcontainer.

Rolemmers/rolcontainers worden doorgaans gebruikt voor laagbouwwoningen. Er zijn verschillende soorten en maten rolemmers in Haarlemmermeer. Het formaat van uw rolemmer voor Restafval bepaalt de hoogte van uw afvalstoffenheffing. Kijk op haarlemmermeergemeente.nl/afvalstoffenheffing voor de tarieven.

De maten per soort

 • Restafval: 80 liter of 140
 • Plastic, blik en drinkpakken (PBD): 140 of 240 liter
 • Groente-, fruit-, tuinafval & etensresten (GFTe): 140 of 240 liter

*afmetingen in milimeters.

Rolemmers ruilen
Wilt u uw rolemmer omwisselen voor een ander formaat? Dan betaalt u € 19,50 administratiekosten. Dit geldt ook voor extra rolemmers voor PBD of GFTe.
Een kleinere rolemmer voor restafval aanvragen is gratis. U kunt geen extra rolemmer voor restafval aanvragen. Neem contact met ons op via 0297 381 717 of pi@meerlanden.nl.

Ik ben net verhuisd
De rolemmers horen bij de woning. De vorige bewoners laten de rolemmers achter. Is dat niet gebeurd? Dan kunt u rolemmers aanvragen. Als nieuwe bewoner kunt u binnen een maand na de verhuizing uw rolemmers gratis omwisselen voor een ander formaat. Neem contact met ons op via 0297 381 717 of pi@meerlanden.nl.

Rolemmer kapot?
Neem contact met ons op via 0297 381 717 of pi@meerlanden.nl. Wij maken een afspraak om de rolemmer te repareren of te vervangen.

Rolemmer niet geleegd?
Alles goed gedaan, maar toch is uw rolemmer niet geleegd? Neem contact met ons op via 0297 381 717 of pi@meerlanden.nl.

Nooit een inzameldag missen?
Download de meerlanden app! In de kalender staat precies welke container op welke dag wordt geleegd. In de scheidingswijzer vindt u welk afval in welke rolemmer moet.

Maatwerk
Er zijn situaties waar maatwerk voor nodig is.

 • Kinderen in de luiers
  Heeft u een kind van 0 t/m 3 jaar, dat ingeschreven staat op uw adres? Dan kunt u kiezen voor een grote rolemmer voor Restafval (240 liter). Of een milieupas voor een ondergrondse container in uw buurt. U betaalt dan meer afvalstoffenheffing per jaar. Kijk voor de tarieven op haarlemmermeergemeente.nl/afvalstoffenheffing
 • Gezinslid met een medische indicatie
  Heeft u in uw huishouden een gezinslid met een medische indicatie (stoma, nierdialyse en incontinentie)? Dan kunt u maatwerk aanvragen. Na uw aanvraag neemt onze grondstofcoach contact met u op.
 • Huishoudens van 5 personen of meer
  Staan er 5 of meer personen ingeschreven op uw adres? Dan kunt u kiezen voor een grote rolemmer voor Restafval van 240 liter. Of een milieupas voor een ondergrondse container in uw buurt. U betaalt dan meer afvalstoffenheffing per jaar. Kijk voor de tarieven op haarlemmermeergemeente.nl/afvalstoffenheffing
 • Buitenruimte kleiner dan 12m²
  Kunt u een extra rolemmer niet kwijt, omdat uw buitenruimte kleiner is dan 12m²? U mag dan de rolemmer voor PBD weigeren en de ondergrondse PBD-containers in de buurt gebruiken.

Neem voor maatwerk contact met ons op via 0297 381 717 of pi@meerlanden.nl.