Op Goede Vrijdag, 15 april, organiseert Meerlanden opnieuw een Dag van de Moestuin. Buurtmoestuinen, volkstuincomplexen en schooltuinen uit de regio waar Meerlanden GFT en Etensresten verwerkt, kunnen deze dag gratis MeerCompost laten bezorgen. MeerCompost voedt de bodem van al die tuinen met nieuwe energie en zo is de cirkel rond: van organisch afval weer voedsel.

Spelregels Dag van de Moestuin

Voor het aanvragen van MeerCompost voor de moestuin gelden een aantal spelregels:

  • U kunt 3 tot maximaal 5 kubieke meter compost aanvragen.
    • NB. Wilt u minder dan 3 m³? Kom dan gratis scheppen op onze milieustraat in Rijsenhout. Dit kan het hele jaar door tijdens onze gebruikelijke openingstijden.
  • Maximaal 100 initiatieven komen in aanmerking voor de gratis MeerCompost, op volgorde van aanmelding. Vol=vol.
  • Afhankelijk van het aantal aanvragen, kan Meerlanden besluiten op andere data te leveren.
  • De locatie moet goed te bereiken zijn voor een zware vrachtwagen (max. 30 ton).
  • Geeft duidelijk de stortlocatie voor de compost aan.

Vraag hier gratis MeerCompost aan

Helaas! Op de laatste dag van de inschrijving hebben wij de 100 aanmeldingen binnen en daarmee zit onze planning vol.

Wij danken iedereen voor de interesse en sturen de aanvragers spoedig bericht over de bezorging.

Op reportage in de Dag...eh...Wéék van de Moestuin

Meerlanden organiseerde in 2021 samen met de gemeenten, waarvan ze het GFTe verwerkt, dit corona-proof evenement en bezorgde de MeerCompost veilig door de hele regio bij allerlei gezamenlijke tuininitiatieven. Van Valkenburg in gemeente Katwijk tot Bloemendaal tot op IJburg in gemeente Amsterdam. Overal was er warm onthaal; de moestuinders konden het gebaar van Meerlanden zeer waarderen.

Ilse ging voor ons op reportage om te horen, te zien en te voelen waarom een goede kwaliteit compost zo belangrijk is voor gezonde plantjes.

Cirkel mooi rond

Na het eten van gewassen kunnen schillen, loof en klokhuizen in de GFT-afvalcontainer zodat er weer compost van gemaakt kan worden. Dit gebeurt in de Groene Energiefabriek van Meerlanden door een combinatie van vergisting en compostering. Het eindproduct MeerCompost is een gecertificeerd product (Keurcompost), vrij van onkruidzaden en ziektekiemen en geschikt voor de moestuin. Door de bodem met deze natuurlijke bodemverbeteraar te verrijken stimuleert het de groei van groente en fruit op een milieuvriendelijke manier. Door de MeerCompost uit te delen sluit Meerlanden samen met bewoners en gemeenten de lokale voedselketen; van organisch afval opnieuw naar voedsel. Daarmee is de cirkel mooi rond.