Meerlanden houdt samen met inwoners de straten bladvrij

Bladverwijdering Meerlanden

Meerlanden houdt samen met inwoners de straten bladvrij

De herfst en het vallen van bladeren kan voor overlast zorgen. Zo kunnen bladeren een net straatbeeld verstoren en soms zelfs leiden tot risico’s.

Vandaar dat het jaarlijks opruimen van blad een belangrijke taak is voor Meerlanden in samenwerking met de gemeenten. Meerlanden maakt dit jaar de inwoners van Aalsmeer, Haarlemmermeer, Heemstede en Hillegom met campagnes opnieuw enthousiast om samen de verantwoordelijkheid te dragen en ervoor te zorgen dat de straten netjes en veilig zijn.

Meerlanden start in deze periode een campagne om mensen te informeren en enthousiast te maken om te helpen bij het opruimen van blad. Op een aantal basisscholen zullen de leerlingen een folder ontvangen van de bladcampagne. Hierin staat informatie over wat zij en hun ouders kunnen doen om te helpen. Zo kan iedereen het blad natuurlijk gewoon kwijt in de gft-container, maar er kan ook samen met de buren actie worden ondernomen. Zodra de buurt een grote bladhoop heeft verzameld, komt Meerlanden dit op een afgesproken tijd gratis ophalen.

Naast een net straatbeeld en veiligheid op straat, heeft het opruimen van blad nog een voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat er in het voorjaar minder onkruid zal groeien.

Van oktober tot december loopt de campagne over bladruimen en in november staat een grote bladronde op de agenda.

Stoep bladvrij maken