Bewoners Beatrixplein krijgen ondergrondse restafval container

Ondergrondse restafvalcontainer geopend door Richard Kruijswijk en Angeline Kierkels

Bewoners Beatrixplein krijgen ondergrondse restafval container

Op donderdagavond 3 september om 18:30 uur deponeerden wethouder Richard Kruijswijk en Angeline Kierkels, Directeur publieke sector Meerlanden, de eerste vuilniszak in de splinternieuwe ondergrondse restafval container bij het appartementen complex Beatrixplein in Bennebroek. Op verzoek van de bewonerscommissie hebben gemeente Bloemendaal en Meerlanden drie bovengrondse cocons vervangen met één ondergrondse restafval container.

Netter straatbeeld en minder vervoersbewegingen

Met de restafval container onder de grond, is het straatbeeld rustiger en netter geworden. Daarnaast is de inzamel capaciteit flink verhoogd. Waren de drie cocons samen goed voor 3.300 liter afval; de nieuwe restafval container kan maar liefst 5.000 liter afval aan.

“Deze container is het resultaat van de inspanningen van de bewoners van het Beatrixplein. In 2011 werden zij klimaatstraat nummer 1 van Nederland. Als gemeente wilden wij hen belonen door te zorgen voor een ondergrondse inzamel container. Door de grotere inzamel capaciteit van de ondergrondse container en één centrale inzamel locatie, reduceren wij het aantal vervoersbewegingen van de inzamel wagens. Dit betekent minder overlast voor de inwoners en lagere operationele kosten,” aldus Richard Kruijswijk.

Ondergrondse restafvalcontainer geopend door Richard Kruijswijk en Angeline Kierkels