Vlag uit bij Meerlanden voor geslaagde medewerkers

nieuwsbericht - mbo geslaagden web

Vlag uit bij Meerlanden voor geslaagde medewerkers

Vijftien medewerkers behalen MBO1-opleiding
Afgelopen week hing op alle locaties van Meerlanden de vlag uit. Maar liefst vijftien medewerkers slaagden namelijk voor hun beroepsopleiding MBO1 Afval- en Milieubeheer en Beheer Openbare Ruimte (AMBOR). Zij ontvingen in de raadszaal van het gemeentehuis Hillegom uit handen van Ronald Ravesteijn van opleider SPA Groep hun diploma. John de Nijs, chauffeur op een inzamelwagen, is trots op zijn diploma: “Een mooie erkenning! Vroeger lagen mijn prioriteiten vaak niet helemaal bij school, maar door deze opleiding heb ik nieuwe kennis opgedaan die ik goed in mijn dagelijkse werk kan toepassen.” Onder luid applaus van familieleden, leidinggevenden én burgemeester Van Erk en wethouder De Jong van Hillegom mochten de studenten hun diploma in ontvangst nemen.

Angeline Kierkels, algemeen directeur, was niet alleen trots op de studenten, maar ook op hun leidinggevenden en familieleden: “Omdat het zo belangrijk is om je te blijven ontwikkelen, stimuleert Meerlanden onder medewerkers al jaren het volgen van opleidingen. Jullie hebben dit door jullie geweldige doorzettingsvermogen allemaal met succes gedaan. Applaus!”

Moderne eisen
De medewerkers van Meerlanden volgden de erkende beroepsopleiding Afval- en Milieubeheer en Beheer Openbare Ruimte (AMBOR). Meerlanden heeft deze samen met SPA Groep ontwikkeld om medewerkers in de buitendienst voor te bereiden op de moderne eisen die aan hun functies worden gesteld. Ze zijn werkzaam in afvalinzameling, het beheer van de openbare ruimte of op de milieustraat. Tijdens de opleiding konden ze daardoor niet alleen van elkaars vakgebied leren maar ook van elkaar vaardigheden. Tijdens theoretische en praktijkuren kwamen naast Nederlands en wiskunde specifieke vakken aan bod waaronder veilig werken langs de weg, omgaan met gevaarlijk afval, resultaatgericht werken in de openbare ruimte, verwerken van afval en omgaan met verbale agressie.

Mooie prestatie
Dat alle studenten geslaagd zijn is een mooie prestatie. Met name omdat ze gemiddeld hoge cijfers – vooral op de vakken veiligheidskunde en communicatie scoorden ze goed – behaalden. Eén leerling, Niels Buijs, de 500e afgestudeerde van deze opleiding in Nederland, behaalde voor Nederlands zelfs een 9,4. Hij gaat samen met een aantal andere collega’s door met MBO2. Naast deze groep starten nog eens 45 medewerkers van Meerlanden met de MBO1-opleiding.

nieuwsbericht - mbo geslaagden web