Meerlanden doet mee aan de Week van de Circulaire Economie

roundreal_logo

Van 16 t/m 24 januari organiseert Nederland Circulair! voor de tweede keer de Week van de Circulaire Economie. Door heel Nederland openen organisaties die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren. Onder de vlag Round = Real delen zij kennis en ervaring over een nieuwe economie die materialen, grondstoffen en producten hergebruikt.

Wij doen ook mee. Op 18 januari 2017 van 08.00 – 10.00 uur openen wij onze deuren voor een Disruptie-ontbijtsessie.

Tijdens de ‘Disruptie-ontbijtsessie’ op 18 januari 2017 nodigen wij partners van de Groene Zaak uit om mee te denken én mee te praten over ideeën voor innovatie voor Meerlanden.

Samen sneller circulair

Meerlanden gelooft dat een circulaire samenleving mogelijk is. Een samenleving zonder afval, maar mét grondstoffen die na hergebruik en recycling als nieuwe producten worden teruggebracht in de kringloop. Een samenleving waarbij de openbare ruimte ook leverancier is van grondstoffen. Een samenleving waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen. Samen met haar medewerkers, gemeenten, bewoners, scholen en bedrijven wil Meerlanden de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken en bevorderen. Onze missie: “Samen sneller circulair!”

Disruptie-ontbijtsessie

Wij geloven ook dat innovatie vraagt om disruptie. Daarom nodigen wij partners van de Groene Zaak uit om mee te denken en te praten over innovatieve ideeen voor Meerlanden. Tijdens de ontbijtsessie op 18 januari 2017 maken wij kennis met elkaar en leiden wij u rond langs onze Groene Energiefabriek. Daar maken wij van organisch afval biobrandstof en andere grondstoffen.

Na de rondleiding brainstormen we aan de hand van een aantal thema’s over ideeen om nog verder te innoveren. Met als doel: samen sneller circulair!

Programma

– Ontbijt & korte presentatie
– Rondleiding Groene Energiefabriek
– Brainstorm & discussie

Jij komt toch ook? Meld je per mail aan! communicatie@meerlanden.nl