Meerlanden kiest voor circulair inkooptraject

Wegwijzer-circulair-inkopen-744x373

Op zoek naar een circulaire minicontainer

‘Wij maken werk van circulair’

Meerlanden, NVRD, Midwaste (namens 13 leden), HVC en de gemeenten Terneuzen en Rotterdam hebben het concrete voornemen circulaire minicontainers in te kopen. Als startpunt hiervoor is vandaag de schriftelijke marktconsultatie gepubliceerd.

In deze marktconsultatie wordt aan producenten, leveranciers en andere – wellicht onverwachte – partijen gevraagd wat er momenteel al mogelijk is en hoe zij een circulaire minicontainer voor zich zien. Uitgangspunt voor een circulair product is dat de grondstoffen hun waarde behouden. Iedereen mag meedoen wat de kans op verrassingen wat betreft samenwerking, productontwerp en vormen van eigenaarschap vergroot. De marktconsultatie staat open tot 10 maart. Meer informatie over het project is ook te vinden via www.nvrd.nl/circulair

Bekijk hier het youtube filmpje van de consultatie: https://www.youtube.com/watch?v=oaawDQSzrEc

De link naar de Marktconsultatie is:
https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/f768d7f6ef91b0ccf0bbfe6d5fa0dada/cid/568342;jsessionid=28CF964AD966F71A531197FD2B5122FB.node6

Samen sneller circulair

Meerlanden is een maatschappelijke onderneming die de regio sneller circulair wil maken. Onze missie is “Samen sneller circulair!”
Om dat te realiseren investeren we in bestaande en nieuwe samenwerkingen met onze klanten en andere stakeholders. Dit circulaire inkooptraject is hier een goed voorbeeld van.

Op naar meer circulaire projecten

De uitvraag naar circulaire minicontainers is de eerste stap om als gemeenten en publieke bedrijven actief in het afvalbeheer en beheer openbare ruimte, op te treden als ‘launching customer’ van circulaire producten. Meerlanden gaat samen met NVRD leden en andere partijen ook aan de slag met bedrijfskleding en afvalbakken voor de openbare ruimte, in de hoop leden te inspireren om ook voor andere producten zoveel mogelijk richting circulair te gaan.