Zero waste strategie voor bedrijven

zero waste

Zero waste strategie voor bedrijven

Wie denkt dat alleen inwoners te maken hebben met de landelijke doelstellingen op het gebied van afvalscheiding en recycling heeft het mis. Ook bedrijven, organisaties en overheden moeten aan de bak. In 2022 moet het afval wat zij produceren, gehalveerd zijn ten opzichte van 2012. Zo is vastgesteld in het Ontwerp Landelijk Afvalbeheerplan 2017-2029.

Om bedrijven hiermee te helpen, bieden wij de Zero Waste strategie aan onze bedrijfsklanten aan. Hierbij zetten we in op het gescheiden inzamelen van de waardevolle afvalstromen en het terugdringen van het restafval tot het meest noodzakelijke. Uiteraard doen we dat op een zo’n efficiĆ«nt mogelijke manier.

Op bedrijventerrein Park 20|20 in de Haarlemmermeer is het eerste Zero Wast project gestart in samenwerking met projectontwikkelaar Delta Development Group. De eerste onderzoeksfase hebben wij inmiddels afgerond bij een bedrijf in huishoudelijke apparaten. Op dit moment werken we aan de optimalisatie van het afvalinzamelproces zodat de Zero Waste-doelstelling zo veel mogelijk kan worden gehaald. Daarnaast passen we het model aan zodat het geschikt wordt voor algemeen gebruik en elk bedrijf op Park 20|20 het model straks kan toepassen. Uiteindelijk wordt Zero Waste een vast onderdeel van het dienstenaanbod van Meerlanden Bedrijfsafval.

Noemenswaardig is dat TheRockGroup het project ondersteunt en hiervoor een team van studenten van de Universiteit van Amsterdam heeft aangetrokken. Bovendien sluit het project aan bij het curriculum van Atelier Tesla; het programma voor high potential beta studenten van de Universiteit van Amsterdam.