In het regionaal sorteercentrum (RSC) Schiphol sluiten we sociale en circulaire kringlopen. We bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring en begeleiding naar een baan en sorteren afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA).

Samenwerking Meerlanden, Midwaste en Wecycle schept baankansen binnen regio 

Per 1 september is het RSC Schiphol opgestart. Vanaf dat moment vindt sortering van AEEA plaats. Dit is afkomstig van de recyclepleinen van Meerlanden en vanuit enkele  omliggende gemeenten. Later zal naast sorteren ook demontage van AEEA gaan plaatsvinden. Beide activiteiten doen we zoveel mogelijk met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen hier de kans om zich onder begeleiding, binnen een vastomlijnd programma, te ontwikkelen en door te groeien naar een reguliere baan bij een ander bedrijf.

Werkervaring en begeleiding naar werk

Met het ingaan van de Participatiewet in 2015 is het gemeenten eraan gelegen zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen. Of ze nu een  lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben. Meerlanden heeft de afgelopen jaren  veel ervaring op dat gebied opgebouwd en biedt dagelijks werk aan meer dan 120 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel van het starten van RSC Schiphol is om in een leer-werkomgeving, mensen werkervaring op te laten doen en hen te begeleiden naar een reguliere baan.  Het sorteer- en demonteerwerk leent zich goed om te kunnen re-integreren of een opleiding te volgen om vervolgens door te groeien naar een volledige baan buiten het bedrijf.

Arbeidsplaats nodig?
Bent u werkzaam voor een leerwerkbedrijf en zoekt u nog arbeidsplaatsen? Neem dan contact op met Martien Verwer, bedrijfsleider RSC Schiphol.

 

Contactgegevens

RSC Schiphol
Bedrijvenweg 2
1424PX De Kwakel