Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

Voor de samenleving

We zetten ons in voor een schone, veilige en hele leefomgeving. Daarom zijn wij ook maatschappelijk betrokken in onze regio. We zetten ons in voor de mensen die willen bijdragen aan onze missie.

meerlandenfonds
Meerlandenfonds

Sponsoring aan verenigingen

Ieder jaar stort Meerlanden €55.000,- in het Meerlandenfonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Vrijwilligers van deze clubs uit het verzorgingsgebied* van Meerlanden kunnen zich van tijdens de aanmeldperiode inschrijven voor een bijdrage uit het fonds.

*Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Ouder-Amstel en Teylingen.

meerlandenfonds
Jong geleerd is oud gedaan

Educatie en voorlichting

Naast onze eigen voorlichting faciliteren middels een jaarlijkse schenking ook educatie en voorlichting op basis- en middelbare scholen door NMCX. Kinderen leren meer over de circulaire economie, waar afval scheiden belangrijk is én dat afval eigenlijk hele waardevolle grondstoffen zijn.

Ook werken we samen met Hogescholen en Universiteiten aan innovatieve projecten én delen we kennis.

Evenementen

Betrokken in de buurt

We zijn trots op wat we doen! Regelmatig organiseren we rondleidingen, evenementen en andere campagnes om inwoners te betrekken in een mooie en schone leefomgeving.

Zo organiseren we Repair Cafés in onze kringloopwinkel. Geven we rondleidingen door de Groene Energiefabriek. Betrekken we buurten met afvalscheiden.

Een inclusieve samenleving!

Sociale werkplaatsen

Samen met gemeenten, bewoners, bedrijven en andere partners creëren we meer waarde voor mensen en hun omgeving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt de basis van al onze activiteiten.

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt scheppen we kansen door het bieden van arbeidsplaatsen. We beschikken over een stabiel personeelsbestand met ruim 500 medewerkers, waarvan ruim 100 medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

avondvierdaagse