Begin februari is de pilot “Plein voor Hergebruik” gestart op de milieustraat in Rijsenhout voor een periode van drie maanden. Met deze pilot werken we aan het verminderen van afvalstromen en het realiseren van hoogwaardig product- en materiaalhergebruik. Een mooie stap in de richting van de ontwikkeling van een Circulair Ambachtscentrum. Van Plein voor… Read more »

Nieuwe afvalkalender 2024 online De nieuwe afvalkalender 2024 staat online. Ga naar de afvalkalender of  de Meerlandenapp. Voer uw postcode en huisnummer in en bekijk direct alle relevante informatie voor uw adres. Uw inzameldagen in 2024 kunnen anders zijn in 2023. Check de afvalkalender dus goed! Soms rijden we een wijk via een andere route en... Read more »
Hoe je het ook doet #pletjepakketje  Meerlanden vraagt aandacht voor een schone leefomgeving en introduceert de Pletplek Om containers optimaal te gebruiken zou iedereen zijn kartonnen dozen moeten pletten. Dozen pletten is leuk en moet, hoe je het ook doet! Met die boodschap wil afval- en grondstoffenbedrijf Meerlanden zoveel mogelijk mensen motiveren om vooral deze... Read more »

  Inschrijving voor Meerlandenfonds gaat op 15 november open Goede doelen en (sport)verenigingen kunnen aanvraag donatie doen Bekendmaking en uitreiking vinden plaats in voorjaar 2024   De inschrijving voor de nieuwe editie het Meerlandenfonds start op woensdag 15 november 2023. Ook deze keer heeft Meerlanden een bedrag van €55.000,- in het fonds gestort om (sport)verenigingen… Read more »

Vrijdag 13 oktober Repair Café in Meerwinkel Hoofddorp: Laat uw kapotte apparaat of kledingstuk repareren.   Vrijdag 13 oktober organiseert Meerwinkel een Repair Café. Bezoekers kunnen die dag tussen 10.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur een kapot elektrisch apparaat, klok of kledingstuk meenemen naar de winkel. Vanuit Repair Café Haarlemmermeer zijn… Read more »

Meerlandenfonds inschrijving en uitreiking vanaf dit jaar op ander moment in jaar Houdt onze mediakanalen in de gaten voor de nieuwe data en opzet Op 1 oktober opende Meerlanden de afgelopen 15 jaar steevast de inschrijvingsperiode voor een aanvraag voor een mooi geldbedrag uit het Meerlandenfonds. Met daaropvolgende een feestelijke uitreiking van cheques in december…. Read more »

            Arjan Kaaks is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Meerlanden Holding NV. Hij is benoemd op 19 september voor een periode van vier jaar en volgt Wim Schreuder Goedheijt op, van wie de tweede zittingstermijn ten einde is gekomen. Naast een ruime ervaring als CFO van diverse grote… Read more »

Noodgreep door afvalsector: Milieustraat opent deuren voor illegale lachgascilinders Vanaf 1 september 2023 zijn alle milieustraten in Nederland bereid gebruikte illegale lachgascilinders in te nemen. De cilinders worden vanaf januari dit jaar veelvuldig aangetroffen in het restafval. Zij zorgen door ontploffingen in vuilniswagens en afvalverbrandingsinstallaties voor grote schade en serieuze veiligheidsrisico’s. Volgens de brancheverenigingen NVRD… Read more »

          ‘Duidelijk stijging van aantal incidenten’   De NVRD en de Vereniging Afvalbedrijven hebben het Manifest tegen agressie en geweld ondertekend. Afvalophalers zijn net als medewerkers van hulpdiensten, journalisten, zorgpersoneel, advocaten en politici regelmatig het slachtoffer van verbaal en fysiek geweld. Intern onderzoek wijst uit dat er een toename te zien… Read more »

          Vanaf 1 juli 2023 nieuwe regels voor wegwerpplastic Wist jij dat we in Nederland iedere dag 19 miljoen bekers en bakjes weggooien ? Veel van deze wegwerpplastics komen als zwerfafval in het milieu terecht. Zonde toch! Nieuwe regelgeving moet zorgen voor minder gebruik van wegwerpplastic. Vanaf 1 juli 2023 betalen… Read more »

Mei plastic vrij! Wat doe jij? Plastic is gemaakt om honderden jaren, zo niet eeuwig te bestaan, maar heel veel plastic producten gooien we meteen weer weg – 50% zelfs binnen 20 minuten! En dat doen we dan ook. Massaal. Met 7 miljard mensen. Plastic breekt niet af maar valt uiteen in microplastics, hele kleine... Read more »

              Het Regionaal Sorteer Centrum (RSC) Schiphol dat onder het label Meerlanden voor Hernieuwen afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA) verwerkt voor verdere recycling, heeft een unieke Re-Use certificering van WEEELABEX behaald. En als eerste in Nederland voor groot witgoed. Een mijlpaal voor het RSC, omdat dit de stap… Read more »

          Meerlanden viert feestelijke start bouw nieuwe duurzame Grondstoffenhal Op 24 maart j.l. hebben wethouder Sedee van de gemeente Haarlemmermeer samen met Angeline Kierkels Algemeen directeur Meerlanden en Jan de Waard, directeur Mobilis het startsein gegeven voor de bouw van een toekomstbestendige grondstoffenhal op het terrein van Meerlanden in Rijsenhout. Wethouder… Read more »

Inhaaldagen voor gemeente Haarlemmermeer Bied uw de container aan op de onderstaande data? Dan hanteren wij i.v.m feestdagen aangepaste inzameldagen. Zaterdag 15 april 2023 i.p.v. maandag 10 april 2023 Zaterdag 29 april 2023 i.p.v. donderdag 27 april 2023 Zaterdag 20 mei 2023 i.p.v. donderdag 18 mei 2023 Zaterdag 03 juni 2023 i.p.v. maandag 29 mei… Read more »

Meerlanden Journaal december Het laatste Meerlanden Journaal van ons mooie en enerverende jubileumjaar…we hebben met veel plezier 9 afleveringen gemaakt, samen met onze collega’s en met bedrijfsklanten, inwoners en gemeenten. En natuurlijk met een fantastisch productieteam (you know who you are)! Een gedicht van de Kerstman In deze decembereditie hebben we niemand minder dan de... Read more »
• 15e editie Meerlandenfonds: € 55.000,- voor initiatieven van vrijwilligers • Bestuur keek dit jaar extra naar initiatieven die mensen helpen eindjes aan elkaar te knopen Niet één, maar twee uitreikingsmomenten voor het Meerlandenfonds dit jaar. Tijdens de 15e officiële editie maakten wethouders van 12 gemeenten uit de regio vrijwilligers van maar liefst 130 verenigingen... Read more »
Inschrijving Meerlandenfonds 2022 gesloten De inschrijving door verenigingen en goede doelen voor het Meerlandenfonds is per 1 november gesloten. Maar liefst 271 verenigingen en goede doelen uit de regio waar Meerlanden actief is, hebben een aanvraag gedaan voor een bedrag uit het fonds. Het bestuur gaat zich komende maand buigen over alle aanvragen om te... Read more »
Meerlanden gaat voor hoogwaardige verwerking afvalstromen met nieuwe grondstoffenhal Meerlanden ontwikkelt een nieuwe grondstoffenhal op haar terrein in Rijsenhout. Met deze hal wil het duurzame afval- en grondstoffenbedrijf een deel van de activiteiten die nu buiten plaatsvindt onder dak te brengen. Zo zorgt Meerlanden voor zowel een betere kwaliteit grondstoffen uit afval, als voor minder... Read more »
Inschrijving voor Meerlandenfonds per 1 oktober geopend Goede doelen en (sport)verenigingen kunnen online aanvraag donatie doen De inschrijving voor het Meerlandenfonds start op 1 oktober 2022. In het jaar van het 25-jarig jubileum van Meerlanden vindt het Meerlandenfonds voor de 15e keer plaats. Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van €55.000,- in het fonds... Read more »
Vrijdag 9 september is de wielerronde in Noordwijkerhout Op die dag wordt ook het restafval in het centrum opgehaald. Meerlanden zal de rolcontainers legen vóórdat de afzetlinten worden gespannen, het is dan wel belangrijk dat alle rolemmers écht om 7.30 aan de weg staan, na 09:00uur mogen onze wagens er niet meer door. Dank voor... Read more »
Druk bezocht Festival voor Hernieuwen inspirerend en interessant Verjaardag Meerlanden gezellig feest voor jong en oud Van duurzaam je huis inrichten tot zelf grondstoffen uit een laptop halen. Van voetballen met bladblazers tot je vergapen aan grote wagens. En van papier scheppen tot een rondleiding in de groene energiefabriek. Het kon afgelopen zaterdag allemaal op... Read more »
Afvalinzameling Haarlemmermeer Aan de inwoners van gemeente Haarlemmermeer, De afgelopen weken was de huis aan huis inzameling van GFT+E in de gemeente Haarlemmermeer anders dan u in de zomer gewend bent. Als noodmaatregel werd tweewekelijks het GFT+E ingezameld. Vanaf 29 augustus komen wij het GFT+E weer wekelijks bij u ophalen. Kijk op de afvalkalender voor... Read more »
Open dag Meerlanden ter ere van het 25-jarig bestaan Kom proeven, ruiken, spelen, meedoen en laat je inspireren: Hernieuw je eigen wereld! Meerlanden bestaat 25 jaar en dat vieren we met jou! Op zaterdag 27 augustus wordt onze milieustraat in Rijsenhout omgetoverd tot een interactief festivalterrein, met foodtrucks, workshops én een kijkje achter de schermen.... Read more »
Start huis-aan-huis inzameling donderdag en vrijdag half uur eerder Vanwege de hitte deze week, starten wij donderdag 11 en vrijdag 12 augustus om 7.00 uur met de huis-aan-huis inzameling in plaats van 7.30 uur. Die dagen worden de hoogste temperaturen verwacht. Wat kunt u doen? Zet uw rolcontainer op de dag van inzameling tijdig aan... Read more »
Aan de inwoners van Haarlemmermeer, In de zomervakantie, van 18 juli t/m 26 augustus, zamelen wij uw GFT tweewekelijks in plaats van wekelijks in. In deze periode zijn er te weinig ervaren chauffeurs om de inzameling op een veilige manier uit te voeren. Kijk op de afvalkalender voor de exacte data: Meerlanden Afvalkalender Het nationale... Read more »
Met trots presenteren wij u ons jaarverslag 2021 Met trots presenteren wij u ons jaarverslag 2021. Ook dat jaar werd ons geduld verder op de proef gesteld door COVID-19. Behalve wat zonneschijn en verlichting in de zomermaanden, was het op zijn tijd nog dapper doorzetten. Ook al kenden we dit jaar flink wat uitdagingen, met... Read more »
Inhalen afvalinzameling Haarlemmermeer In de gemeente Haarlemmermeer heeft Meerlanden de afgelopen weken in een aantal straten het huishoudelijk afval niet volgens de afvalkalender kunnen inzamelen. Wij doen onze uiterste best om dit in te halen en de routes weer volgens gebruikelijk schema te volgen, dit kan iets langer duren dan u van ons gewend bent.... Read more »
Circulair West lanceert blauwdruk voor duurzame woonwijk De koplopers van de stichting Circulair West constateerden dat bij gebiedsontwikkelingen nog steeds grote kansen gemist worden om tot duurzamere woonwijken te komen. Dat moest anders! Ze besloten hun kennis en kunde samen te brengen in een blauwdruk voor de duurzame woonwijk. Mede om de komende jaren geen... Read more »
Maximum van 100 moestuinders aangemeld Op Goede Vrijdag 15 april organiseert Meerlanden de Dag van de Moestuin. Eigenaren en beheers van buurtmoestuinen, volkstuincomplexen, pluk- en schooltuinen konden de afgelopen twee weken drie tot maximaal vijf kubieke meter meerCompost aanvragen. Meerlanden bezorgt de compost op en rond Goede Vrijdag. De natuurlijke bodemverbeteraar maakt het afval- en... Read more »
Gemeente Hillegom en Meerlanden zetten samenwerking beheer openbare ruimte voort Maandag 28 maart hebben wethouder Openbare Ruimte, Anne de Jong en algemeen directeur Meerlanden, Angeline Kierkels de dienstverleningsovereenkomst (een nieuwe overeenkomst) getekend voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Hillegom. De gemeente Hillegom heeft dit contract met Meerlanden voor een periode van... Read more »
Tussen 21 maart en 1 april kunnen moestuinders gratis MeerCompost aanvragen voor bezorging op Goede Vrijdag. Inwoners van het verzorgingsgebied van Meerlanden konden pre-corona een gratis zakjes MeerCompost ophalen op de Landelijke Compostdag. Die dag was altijd een groot succes, ook door de hoge kwaliteit van de compost. In 2022 willen wij moestuinders en eigenaren... Read more »
Meerlanden breidt uit met Noordwijk Met de fusie van de gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout heeft de nieuwe gemeente Noordwijk voor Meerlanden gekozen als uitvoeringsorganisatie en verzorgen wij sinds 1 januari 2022 in de gemeente Noordwijk de afvalinzameling. Vandaag is de dienstverleningsovereenkomst tussen Meerlanden en de gemeente Noordwijk officieel ondertekend door de burgemeester van Noordwijk Wendy... Read more »
Inwoners van het verzorgingsgebied van Meerlanden konden pre-corona een gratis zakjes MeerCompost ophalen op de Landelijke Compostdag. Die dag was altijd een groot succes, ook door de hoge kwaliteit van de compost. In 2022 willen wij moestuinders en eigenaren en beheerders van volkstuincomplexen, ondanks het weer niet door kunnen laten gaan van de Compostdag, op... Read more »
Vanwege de hoge kracht van de wind is het legen van de ondergrondse containers nog niet begonnen. Als de wind voor het grootste gedeelte weer is gaan liggen, zullen we dit zo snel mogelijk weer oppakken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.
Vandaag vieren wij ons 25-jarig bestaan   Vandaag is het met recht Blue Monday*. Wel een Blue Monday om een feestje te vieren, want Meerlanden officieel 25 jaar. En daar zijn we trots op!   Trots dat we al 25 jaar samen met inwoners en gemeenten, met ondernemers en instellingen, met onze partners én met... Read more »
Aanpassing kapitaalstructuur Meerlanden past in groeistrategie van Meerlanden • Groei randvoorwaarde voor circulaire doelen • Behoud van regionaal karakter Meerlanden is met haar zittende aandeelhouders een aanpassing aan de kapitaalstructuur overeengekomen. Door deze aanpassing wordt het makkelijker voor Meerlanden om te groeien, daarmee haar ambities te realiseren om te komen tot een circulaire regio en... Read more »
Meerlandenfonds geeft 116 clubs en stichtingen steuntje in rug Helft van aanvragen gehonoreerd Vloggende wethouders verrassen vrijwilligers Bestuur kijkt extra naar initiatieven die eenzaamheid tijdens Corona verminderen   De bekendmaking van de editie van het Meerlandenfonds 2021 vindt dit jaar opnieuw niet op een feestelijk evenement plaats. Gelukkig kunnen wethouders wel aan totaal 116 (sport)verenigingen... Read more »
Circulaire rolcontainers van Meerlanden Voortaan zijn alle rolcontainers die door Meerlanden aan bewoners worden uitgegeven circulair. De nieuwe rolcontainers zijn gemaakt van oude containers en ingezameld huishoudelijk plastic afval. Hiermee zet Meerlanden een volgende stap om samen met gemeenten afval 100% terug te brengen in de kringloop. Het restmateriaal van oude containers wordt samen met... Read more »
Winkelstraten gemeente Noordwijk hebben primeur met elektrische straatreiniging Schoon, stil en laden op eigen zonnepanelen Meerlanden In de gemeente Noordwijk worden de winkelstraten voortaan schoongehouden met een elektrische veegmachine en elektrische bladblazers. Wethouder Sjaak van den Berg had donderdag in de Hoofdstraat in Noordwijk de primeur in de regio met deze duurzame vorm van straatreiniging.... Read more »
Voortaan hernieuwde lampen met energiezuinige led-peertjes in Meerwinkel De dagen worden weer korter, de lampen in huis gaan weer eerder aan. Herfst. Voor veel mensen aanleiding om weer eens naar de verlichting in huis te kijken. En om een mooie, nieuwe lamp voor wat extra gezelligheid in het seizoen aan te schaffen. Meerwinkel heeft een... Read more »
Goede doelen en (sport)verenigingen kunnen online aanvraag doen Bestuur beoordeelt op bevorderen milieu, welzijn mensen en gevolgen Covid-19 De inschrijving voor de vijftiende editie van het Meerlandenfonds 2021 is vandaag, 1 oktober, gestart! Ook dit jaar heeft Meerlanden weer een bedrag van €55.000,- in het fonds gestort om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen. Vrijwilligers... Read more »
Meerlanden produceert nog meer duurzame energie Meerlanden werkt vanuit keten in de wijk aan mooie, veilige en duurzame buurten Waarschijnlijk is het sommige inwoners van gemeente Aalsmeer al opgevallen. Een witte keet in de wijk voor een paar dagen. Op verschillende locaties. Waarom staan ze er? Waar komen ze vandaan? En wat gebeurt er in... Read more »
Meerlanden presenteert jaarverslag 2020 2020 was een jaar waarin de Coronapandemie duidelijk maakte dat onze branche van essentiële waarde is voor onze samenleving. Meerlanden kreeg vanuit inwoners, klanten en partners complimenten over het werk en de inzet. Dat zorgde voor een gevoel van saamhorigheid en verbinding. Diezelfde saamhorigheid heeft Meerlanden de energie gegeven om te... Read more »
Meerlanden sluit zich aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN Meerlanden heeft zich aangesloten bij de SDG’s, voluit Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit doet het duurzame afval- en grondstoffenbedrijf omdat ze gelooft in een circulaire samenleving waarin mensen samenleven en werken met respect voor elkaar en hun leefomgeving, waarin ze waarde creëren... Read more »
Gratis-compost-actie Meerlanden zeer positief ontvangen In één week 200.000 kilo compost cadeau voor moestuinders uit de hele regio Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen breidde Meerlanden de jaarlijkse Dag van de Moestuin vorige week spontaan uit tot Wéék van de Moestuin. Op bijna 100 adressen in de regio brachten zij gratis meer dan 300 m3 extra... Read more »
Wegens succes: Dag van de Moestuin nu Wéék van de Moestuin Meerlanden geeft 200.000 kilo compost cadeau aan moestuinen in hele regio   Van 2 t/m 9 april organiseert Meerlanden de Week van de Moestuin. Na het overweldigend aantal aanvragen van buurtmoestuinen, volkstuincomplexen, pluk- en schooltuinen is besloten om een week lang op bijna 100... Read more »

Landelijke Compostdag 2021 gaat niet door De Landelijke Compostdag, die gepland stond op zaterdag 27 maart, gaat dit jaar niet door. Dit besluit volgt uit een landelijke rondvraag bij gemeenten, afvalinzamelaars en GFT-composteerbedrijven door de overkoepelende bracheorganisatie Vereniging Afvalbedrijven. Uit deze rondvraag komt de gezamenlijke conclusie dat het organiseren van een Compostdag niet passend is… Read more »

Stientje van Veldhoven geeft startsein Week van de AfvalHelden bij Meerlanden Demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven gaf maandagmiddag het officiële startsein voor de Week van de AfvalHelden in Rijsenhout. Van Veldhoven sprak de Helden van afval- en grondstoffenbedrijf Meerlanden toe en overhandigde het eerste exemplaar van magazine de AfvalHeld. “Toen de eerste lockdown inging, merkte... Read more »
Private kringloopshopping op afspraak! Vanaf donderdag 4 maart mag er gewinkeld worden op afspraak in onze kringloopwinkel Meerwinkel. Onze medewerkers staan inmiddels te trappelen om onze vaste en incidentele kringloopklanten weer te mogen ontvangen. We hebben alle maatregelen getroffen om u eventjes dat echte private kringloopshopping gevoel te geven. We mogen 4 mensen per kwartier... Read more »
Meerlanden past dienstverlening aan vanwege winterweer Laatste update: woensdag 11 februari, 19.30 uur De winterse condities op de wegen en straten en de inzet van onze medewerkers in de bestrijding van gladheid en sneeuw, maken dat wij de komende dagen onze dienstverlening op onderdelen kunnen aanpassen. Let op Door opvriezend smeltwater en vastgereden sneeuw kan... Read more »
Sneeuwwagen Meerlanden
Meerlanden bestrijdt gladheid voor uw veiligheid! De voorspellingen voor dit weekend en de dagen erna zijn winters. We verwachten veel sneeuw en gladheid. Daarom gaan onze gladheidbestrijders weer tijdig de weg op om zo goed mogelijk de gladheid op de wegen en fietspaden te bestrijden en de sneeuw te verwijderen. Meerlanden gaat, voordat de sneeuw... Read more »
GFT-afval
Coronauitbraak leidt tot record aan gft-afval Het is de sector gelukt om alles duurzaam te verwerken De uitbraak van COVID-19 heeft afgelopen jaar een groot effect gehad op het aanbod van gft-afval. Nooit eerder werd er in een jaar zo veel gft-afval ingezameld als in 2020. Dat blijkt uit een analyse van de Vereniging Afvalbedrijven... Read more »
Extreme toename verpakkingsmateriaal: papier- en PBDcontainers overvol door online shoppen en lockdown Net als bij de eerste lockdown in het voorjaar ziet Meerlanden een toename van het huishoudelijk afval. Deze keer is vooral het aanbod van karton en plastic explosief toegenomen. Elke december is de inzameling van deze afvalsoorten een grote uitdaging door de vele... Read more »
Meerlanden opent inschrijving voor Meerlandenfonds Goede doelen en (sport)verenigingen kunnen online aanvraag doen Bestuur beoordeelt op bevorderen milieu, welzijn mensen en aanpassingen rond maatregelen Covid-19   De inschrijving voor de veertiende editie van het Meerlandenfonds 2020 start op 1 oktober. Ook dit jaar heeft Meerlanden weer een bedrag van €55.000,- in het fonds gestort om... Read more »
Logo Meerlanden
Meerlanden stopt op dit moment ontwikkeling biowarmte installatie Meerlanden heeft deze week besloten om op dit moment de ontwikkeling van een biowarmte installatie ten behoeve van Park Rijk (Haarlemmermeer) op haar bedrijfsterrein in Rijsenhout te stoppen. Door gewijzigde omstandigheden is het op dit moment niet verantwoord om de noodzakelijke investeringen te doen. De scherpe normen... Read more »
GFT-afval
Met deze 11 tips blijft uw GFT container in de zomer fris! Met deze tips blijft uw GFT container lekker fris! Uw container voor Groente-, Fruit & Tuinafval en etensresten kan in de zomer gaan stinken. Met deze tips kunt u dit voorkomen of beperken. Koop slim in! Zo hoeft u minder weg te gooien.... Read more »
Geen vervangende inzameldag bedrijfsafval 2e Paasdag en Koningsdag Op 2e Paasdag en Koningsdag zamelen wij geen afval in. Ook onze milieustraten zijn die dagen gesloten.   Vanwege de Covid-19 omstandigheden en de gevolgen zullen wij de rolcontainer dienstverlening van maandag 13 april en maandag 27 april 2020 niet inhalen. Uw rolcontainer wordt tijdens de eerstvolgende... Read more »
Samen houden we onze leefomgeving veilig en schoon We kunnen er niet meer om heen, soms zelfs letterlijk niet, dat steeds meer mensen thuiswerken voor de gezondheid van henzelf en anderen. Dat creëert voor de medewerkers van Meerlanden echter wel meer lastige en onveilige situaties op straat. Het valt op dat er steeds vaker auto’s... Read more »
Extra maatregelen Meerlanden rondom coronavirus Kringloopwinkel Meerwinkel in Hoofddorp sluit per direct Maximaal aantal voertuigen tegelijkertijd toegelaten op milieustraten Meerlanden werkt er hard aan om haar dienstverlening op een verantwoorde wijze te blijven uitvoeren aangezien deze tot de cruciale en vitale sectoren behoort, die onverhinderd doorgaan bij de uitbraak van het coronavirus. Uiteraard heeft Meerlanden maatregelen genomen in... Read more »
Meerlanden Bedrijfsafval: stuur uw verzoek per mail Kijk voor meer informatie over onze dienstverlening rondom de uitbraak van het coronavirus op onze corona-pagina.   Ondanks de maatregelen rondom het coronavirus blijft Meerlanden Bedrijfsafval haar dienstverlening zo goed mogelijk uitvoeren. Wel werken onze medewerkers van de Front Office waar mogelijk vanuit huis. Hierdoor zijn wij beperkter... Read more »
Bedrijfsafval Meerlanden
Maatregelen afvalinzameling rondom coronavirus Kijk voor meer informatie over onze dienstverlening rondom de uitbraak van het coronavirus op onze corona-pagina. In verband met het coronavirus heeft het RIVM onlangs een lijst met cruciale beroepen opgesteld. Deze sectoren zijn volgens de overheid belangrijk om het land draaiende te houden. Als afvalinzamelaar valt Meerlanden ook onder deze... Read more »
Blik mag in Diemen nu ook in de container voor plastic verpakkingen en drinkpakken Vanaf vandaag kunnen in de containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken ook blikjes. Om bewoners hierop te attenderen, plakten wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg samen met Angeline Kierkels, algemeen directeur van grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden, de eerste sticker op een ondergrondse... Read more »
Gemeente Aalsmeer en Meerlanden bestendigen samenwerking Vijfjarige verlenging contract beheer openbare ruimte Inzet mensen met afstand tot arbeidsmarkt speerpunt Samen kwaliteit onkruidbeheersing omhoog brengen   Wethouder openbare ruimte Wilma Alink-Scheltema van Aalsmeer en Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden, hebben woensdag 18 december hun handtekeningen gezet onder een contractverlenging van vijf jaar voor het beheer van... Read more »
Meerlandenfonds steunt meer dan 100 clubs in de regio 13e editie Meerlandenfonds: € 55.000,- voor goede doelen en verenigingen Burgemeesters en wethouders delen cheques uit aan vrijwilligers Bestuurslid Joost Hoffscholte zwaait af   Tijdens een feestelijk event in het clubhuis van Tennisvereniging HBC in Heemstede waren donderdag 13 december heel veel vrolijke gezichten te zien.... Read more »
#Pletjepakketje na Kerst! Aandacht voor kartonrecycling in december Pletten is niet alleen leuk, maar ook nuttig! Met die boodschap wil grondstof- en duurzaam energiebedrijf Meerlanden zoveel mogelijk mensen uitdagen om de komende maand dozen te pletten via de campagne #pletjepakketje. Oude kartonnen dozen zijn namelijk prima te recyclen. Dat lukt het best als ze plat... Read more »
Maak december duurzaam in plaats van duur met Meerwinkel December is door de vele feestdagen de kadomaand bij uitstek. Schoenkadootjes, Pakjesavond, kadootjes onder de Kerstboom. Het kan soms niet op. Kringloopwinkel Meerwinkel in Hoofddorp biedt de kadoshopper de hele maand december daarom de helpende hand. “We vullen het assortiment deze maand extra snel aan met... Read more »
Gladheidbestrijders Meerlanden klaar voor de winter   De gladheidbestrijders van Meerlanden zijn klaar voor de winter. Op 1 november begint officieel het zogenaamde gladheidseizoen en dat loopt door tot 1 april. De afgelopen periode is al het materieel gecontroleerd en op vanaf 12 oktober is dat tijdens vlootschouwen in Rijsenhout, Hillegom en Lisse getest. Ook... Read more »
De Cheque van: Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks Nog één week om een aanvraag uit het Meerlandenfonds te doen!   De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2019 loopt tot 1 november aanstaande. In december maken we bekend welke clubs een bijdrage ontvangen en hoe hoog deze is. De afgelopen edities hebben we al een flink aantal verenigingen en... Read more »
1200 Kinderen Hoofddorp-Floriande starten op Dag van de Duurzaamheid met afval scheiden in de klas Mooie samenwerking school, gemeente Haarlemmermeer en Meerlanden Maar liefst 1200 kinderen van Communityschool ‘In De Breedte’ in Hoofddorp-Floriande zijn donderdag 10 oktober begonnen met afval scheiden op school ín de klas. Op de Dag van de Duurzaamheid gaven directie, docenten... Read more »
De cheque van: muziekvereniging Jeanne d’Arc Waar besteden clubs hun bijdrage uit het Meerlandenfonds aan? Afgelopen jaar was Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout gastheer van de uitreiking van de cheques uit het Meerlandenfonds. Eerder ontving Jeanne d'Arc een cheque uit het Meerlandenfonds. Wij zijn benieuwd hoe de vrijwilligers dit bedrag besteed hebben. Op bezoek... Read more »
In het kader van de Nationale Grondstoffendag 2019 heeft Meerlanden een aanbieding voor alle bedrijven in onze regio. Wij komen op locatie (in de productie) meekijken en maken dan een afval-analyse met recycle-advies vanuit de huidige technische mogelijkheden. Natuurlijk laten we niet na de mogelijkheden te benoemen die we zien om afval te voorkomen. Want... Read more »
Wat doe je met een nest van de eikenprocessierups? De afgelopen zomermaanden kon je er bijna niet omheen: de eikenprocessierups. Van TV en radio tot on- en offline media, overal kon je lezen over de overlast die de eikenprocessierups met zich meebrengt. Maar hoe herken je nu de eikenprocessierups? De eikenprocessierups loopt in lange processies... Read more »
Meerlanden en gemeenten voeren nieuwe systematiek in voor nog meer samenwerking in afvalbeheer Dezelfde tarieven voor gelijke dienstverlening: samen sneller circulair De gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijk gaan dezelfde tarieven betalen voor gelijke dienstverlening voor afvalbeheer door Meerlanden NV. Deze samenwerking krijgt zijn beslag in de nieuwe Uniforme Dienstverleningsovereenkomst. Op... Read more »
Meer dan 50 publieke en private partijen ondertekenen Green Deal ZES tijdens State of the Region 2019 Om de gevolgen van de fors toenemende logistieke – en pendelstromen binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) het hoofd te bieden, ondertekenden meer dan 50 publieke en private partijen de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES) tijdens... Read more »
Kringloopwinkel Meerwinkel ontvangt Keurmerk Kringloopbedrijven Meerwinkel, het kringloopbedrijf van afval- grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden, is gecertificeerd voor het Keurmerk Kringloopbedrijven van Brancheorganisatie Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Dit kwaliteitskeurmerk voor kringloopbedrijven stelt kwaliteitseisen waarmee zij borgen op een professionele, veilige en verantwoordelijke manier met mensen en materialen om te gaan. Een kringloopwarenhuis draagt bij aan het verder... Read more »
Bedrijfsafval
Afvalkalender Bedrijfsafval Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren Op Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren zamelen wij geen afval in bij onze zakelijke klanten. Ook onze milieustraten zijn die dagen gesloten. De vervangende inzameldagen van rolcontainers voor rest- en GFT-afval zijn: Pasen: maandag 22 april wordt ingehaald op dinsdag 23 april Koningsdag: let op! Zaterdag 27 april... Read more »
Goede Vrijdag weer Dag van de Moestuin Gratis MeerCompost van GFT voor moes- en volkstuinen   Op Goede Vrijdag, 19 april, organiseert Meerlanden als vervolg op de Landelijke Compostdag weer de Dag van de Moestuin. Volkstuincomplexen en buurtmoestuinen uit de regio kunnen deze dag gratis MeerCompost laten bezorgen. Een goed moment voor de tuinders om... Read more »
Eurocommissaris Frans Timmermans neemt Plastic Avengers Manifest in ontvangst Meerlanden één van ondertekenaars duurzame omgang met plastic Afgelopen dinsdag 3 april overhandigde Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, in Leiden het Plastic Avengers Manifest aan Eurocommissaris Frans Timmermans. Als één van de 100 ondertekenaars was Meerlanden met een afvaardiging bij dit moment aanwezig. “Onder het... Read more »
Leerlingen ’t Joppe starten april met scheiden afval – en het is geen grap! Wethouder Mariëtte Sedee geeft startschot voor Recycle-educatieprogramma Meerlanden   Op donderdag 28 maart gaf wethouder Mariëtte Sedee bij basisschool ‘t Joppe in Nieuw Vennep het officiële startschot voor het Recycle-educatieprogramma van Meerlanden. Een paar dagen later, op 1 april, beginnen de... Read more »
Zonnige zaterdag zorgt voor megadrukte op Landelijke Compostdag Grote vraag naar gratis compost en rondleidingen Groene Energiefabriek van Meerlanden Gratis compost als dank voor het scheiden van GFT en een stralende zon zorgden voor veel vrolijkheid bij de ruim 13.000 bezoekers van de Landelijke Compostdag in de regio. Massaal kwamen ze op de ruim twintig... Read more »
Gratis MeerCompost als dank voor scheiden GFT op Landelijke Compostdag Groene Energiefabriek Meerlanden open voor publiek   Zaterdag 30 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van veertien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat in hun woonplaats of gemeente. Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de... Read more »
Met deze 8 tips voorkomt u bevriezing van uw GFT container! Uw keuken- en tuinafval (GFT en etensresten) kan als het vriest vast komen te zitten in uw minicontainer. Soms kunnen onze inzamelwagens de container dan niet helemaal legen. Voorkom dit met onderstaande tips. Leg een dunne krant of eierdoos op de bodem van de... Read more »
Leerlingen De Toermalijn starten schooljaar met scheiden afval Wethouder van Trigt geeft startschot voor recycleprogramma van Meerlanden   Het nieuwe schooljaar begint voor de leerlingen en docenten van De Toermalijn in Hillegom met een mooie uitdaging: het scheiden van afval in de klas in vier grondstofstromen. In de klassen worden GFT, oud papier en karton,... Read more »
De Week van de Circulaire Economie: 5 mooie voorbeelden! Deze week is het de Week van de Circulaire Economie. Een jaarlijkse, landelijke campagneweek die wordt georganiseerd door Nederland Circulair. Wij delen deze week daarom iedere dag een inspirerend voorbeeld hoe bedrijven dit in de praktijk doen. Doe er je voordeel mee!   Als eerste voorbeeld:... Read more »
Basisschool Samen Een gaat voor afvalscheiding en minder zwerfafval Maandag 7 januari startte basisschool Samen Een een project voor betere afvalscheiding op school en minder zwerfafval in de omgeving. Wilma Alink, wethouder natuur en milieu, gaf het startsein voor het project dat een initiatief is van de leerlingen en het personeel. Na de start kregen... Read more »
Glas in 't bakkie! Ben je ook druk aan het glasbakken na de jaarwisseling? Dan heb je goede kans onze collega Frank met onze nieuwste glaswagen tegen te komen!   Je ziet: glas scheiden heeft écht zin. Of het nu wit, groen of bont is, wij zamelen glas in zoals jij het in de glasbak... Read more »
Liefst 127 goede doelen gesteund door Meerlandenfonds 12e editie Meerlandenfonds: € 55.000,- voor goede doelen en verenigingen Wethouders delen cheques uit aan vrijwilligers Recordaantal van 343 aanvragen ingediend Tijdens een feestelijk event in verenigingsgebouw De Parade van muziekvereniging Jeanne d’Arc in Noordwijkerhout waren donderdag 13 december alleen maar vrolijke gezichten te zien. Wethouders van dertien... Read more »
Het team van Meerlanden Bedrijfsafval wenst u fijne feestdagen en attendeert u op vervangende inzameldagen en aangepaste openingstijden.
Logo Meerlanden
Verklaring Op donderdag 15 november is een ingezonden brief verschenen in De Nieuwe Meerbode van een direct omwonende van ons bedrijf. We lezen in deze brief haar sterk verontruste gevoelens over de eventuele bouw van een biomassa-installatie op ons terrein. We snappen dat een term zoals ‘biomassa-installatie’ beelden kunnen oproepen die leiden tot gevoelens van... Read more »
De cheque van: muziekvereniging Jeanne d’Arc Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout ontving in 2017 een cheque uit het Meerlandenfonds. Wij zijn benieuwd hoe de vrijwilligers dit bedrag besteed hebben. Op bezoek in het eigen verenigingsgebouw De Parade vertelt voorzitter Dolf Hulspas: “Hier poseert onze Marching Band in vol ornaat voor de kathedraal in Beauvais.... Read more »
De cheque van: de Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden   De Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden ontving in 2017 een cheque uit het Meerlandenfonds. Wij zijn benieuwd hoe de vrijwilligers dit bedrag besteed hebben. Vrijwilliger Ina Klaasse-Bos neemt ons mee: “Bij de Pelgrimskerk in Badhoevedorp is door vrijwilligers in 2004 een Symbolische Stilte Tuin gerealiseerd met behulp van een donatie. In... Read more »
Boer-Bord-Bak diner levert eerste stappen naar nieuwe voedselprojecten op   “Wij dromen van een regio waar boeren en andere voedselproducenten op een duurzame manier alle inwoners dagelijks van gezond en lekker eten voorzien. Met zo min mogelijk verspilling in een gesloten keten.” Met deze woorden heette Mart Pfeiffer, directeur Rabobank regio Schiphol, de gasten welkom... Read more »
De cheque van: EHBO Noordwijkerhout EHBO Noordwijkerhout ontving in 2017 een cheque uit het Meerlandenfonds. Wij zijn benieuwd hoe de vrijwilligers dit bedrag besteed hebben. Vrijwilligers Cindy Wiebes laat het ons zien: “Onze EHBO vereniging is op verschillende manieren actief  in de gemeenschap. Zo leiden we mensen op tot 1e hulpverlener en geven we reanimatielessen.... Read more »
Gladheidbestrijders Meerlanden bereiden zich voor op winterseizoen Het prachtige nazomerweer doet niet vermoeden dat Meerlanden is gestart met de voorbereidingen voor het gladheidseizoen. Afgelopen week vond de jaarlijkse vlootschouw van het materieel voor de gladheidbestrijding plaats in Rijsenhout. Samen met leverancier Schuitemaker controleerden de chauffeurs en coördinatoren al het materieel op een goede werking. Hierna... Read more »
Tips voor een 'groene' dag Op de dag van de duurzaamheid geven wij onze laatste duurzaamheidstip in de reeks van 5. Een bundel van tips om een doordeweekse dag volledig te verduurzamen. Goed bezig voor het milieu, je gezondheid én je portemonnee. Tips voor de ochtend Duurzaam wakker worden Zet als je gaat slapen je... Read more »
Duurzaam schoonmaken Gisteren gaven wij tips om duurzaam te ontspullen. Vandaag doen we een paar suggesties om duurzaam schoon te maken! Hoe? Met ecologische schoonmaakmiddelen en een klein beetje water en/of energie. Natuurlijke middelen werken vaak net zo goed of zelfs beter dan synthetische middelen. Je kunt ze eenvoudig zelf maken of gewoon in de... Read more »
Ontspullen Het mooie weer wekt niet de indruk, maar de dagen worden korter en de winter is in aantocht. Tijd om eens goed om je heen te kijken en de boel op te ruimen. Geen grote najaarsschoonmaak, maar ontspullen! Dat klinkt beter. Jezelf letterlijk ontdoen van spullen. Ontspullen geeft niet alleen een opgeruimd huis, maar... Read more »
Shop, leen of ruil spullen die je écht nodig hebt Je ontkomt er niet aan, ook al houd je misschien niet eens van shoppen. Spullen. Af en toe heb je echt iets nodig. Nieuwe spullen kopen is niet duurzaam. Sterker nog, het staat in de top 3 grootste impact op het milieu. Koop daarom allereerst... Read more »
Project Kunstkast ontving in 2017 een cheque uit het Meerlandenfonds. Wij zijn benieuwd hoe de vrijwilligers dit bedrag besteed hebben. We lopen met Lex Berghuis van Kunstkast door de wijk en als je goed kijkt valt het op: het wemelt op straat van de kastjes. Kastjes voor elektriciteit, riolering, telefonie, openbare verlichting, noem maar op.... Read more »
Onze tips om duurzaam met eten om te gaan Dagelijks zien we de lekkerste gerechten voorbijkomen via foodblogs, vlogs, Instagram en andere kanalen. Je vraagt je wel eens af of je nog wegkomt met een oer-Hollandse boerenkool met worst! Eten is hot. Wist je dat vleesconsumptie op de tweede plaats staat van ‘grootste impact’ op... Read more »
Meerlanden opent inschrijving Meerlandenfonds 2018 Goede doelen en verenigingen kunnen online aanvraag doen Bestuur fonds kijkt naar bevorderen milieu en welzijn mensen De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2018 start op 1 oktober. Dit jaar heeft Meerlanden weer een bedrag van €55.000,- in het fonds gestort om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen. Vrijwilligers van goede... Read more »
Over Meerlanden
Meerlanden onderzoekt tevredenheid van inwoners Meerlanden voert in september het jaarlijks tevredenheidsonderzoek uit onder de inwoners van de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout. Doel is om te achterhalen hoe de inwoners de dienstverlening van Meerlanden ervaren, zowel de afvalinzameling als het onderhoud van de openbare ruimte In de... Read more »
Leerlingen Juliana van Stolberg starten schooljaar met scheiden afval Kinderburgemeester Julia Pieters en wethouder John Nederstigt geven startschot voor educatieprogramma Meerlanden Op vrijdag 7 september gaven wethouder John Nederstigt en kinderburgemeester Julia Pieters bij basisschool Juliana van Stolberg in Hoofddorp het officiële startschot voor het educatieprogramma van Meerlanden. Het nieuwe schooljaar begint voor de leerlingen... Read more »
Leerlingen De Zilvermeeuw starten schooljaar met scheiden afval Wethouder Steffens geeft startschot educatieprogramma Meerlanden Het nieuwe schooljaar begint voor de leerlingen en docenten van De Zilvermeeuw in Lisserbroek met een mooie uitdaging: het scheiden van afval in de klas in vier grondstofstromen. In de klassen worden GFT, oud papier en karton, plastic en drinkpakken en... Read more »
Groengasvloot Meerlanden ‘tankt’ gelijktijdig zelf ingezameld gft-afval Iets dat Meerlanden al jaren doet is rijden op het Groengas dat wij zelf maken van GFT (groente-, fruit- en tuinafval) dat we zelf ophalen. En dat bevalt goed, zo goed dat het aantal voertuigen flink is gegroeid. PitPoint clean fuels realiseerde jaren geleden al een fastfill tankstation... Read more »
Hét BBQ-recept van Meerlanden: 7 tips om ook na de BBQ plezier te hebben Het is heerlijk barbecueweer! Vlees, vis of vega recepten zijn er genoeg. Wij voegen daar nog iets aan toe: hét recept om zo min mogelijk voedsel weg te moeten gooien en uw rolcontainer schoon te houden. Dan heeft u ook na... Read more »
True Price berekent: arbeidsparticipatie loont Investeren in sociale arbeidsparticipatie door bedrijven loont. Een baan draagt bij aan een beter leven, zowel voor de werkende als zijn omgeving. Welzijn en welvaart van deelnemers nemen toe. De kosten van gemeenten gaan omlaag en de inkomsten van het Rijk omhoog. Effecten die lang aanhouden, omdat mensen vanuit werk... Read more »
Op 26 juni jl. heeft Meerlanden 40 raads- en fractieleden uit haar verzorgingsgebied ontvangen tijdens een speciaal voor hen georganiseerde masterclass. De avond stond in het teken van een uitgebreide kennismaking met het bedrijf en een inhoudelijk verdieping rondom het thema van afvalscheiding. Om zich een beeld te kunnen vormen van het brede dienstenpakket van... Read more »
Afgelopen jaar heeft Meerlanden samen met inwoners, gemeenten en bedrijven grote stappen gezet naar een circulaire samenleving. Met elkaar is er hard gewerkt aan het zoveel mogelijk hergebruiken en recyclen van grondstoffen. Kringlopen sluiten dus. Bovendien hebben we ons ingezet voor een duurzaam beheer van de openbare ruimte. Het jaarverslag is hier in te zien.... Read more »
Meerlanden en Wecycle scheppen baankansen in regio Met een bijeenkomst voor genodigden is het Regionaal Sorteercentrum Schiphol officieel geopend. Meerlanden en Wecycle geven hiermee een stimulans aan zowel de circulaire als de sociale economie in de regio. Medewerkers sorteren en demonteren jaarlijks 7 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten (e-waste) en volgen tegelijkertijd een re-integratietraject. Ze... Read more »
Leerlingen De Bosrank scheiden afval in de klas Kick-off moment openbare basisschool in de wijk Overbos in Hoofddorp Vanaf deze week scheiden alle leerlingen en docenten van De Bosrank in Hoofddorp op school hun afval. Wethouder John Nederstigt heeft het officiële startsein gegeven voor dit duurzame initiatief. Met de start van het recycle-educatieprogramma is De... Read more »
Meerlanden en Roodenburg beheersen onkruid met sinaasappelschillen Citrusbrandstof innovatie uit Groene Energiefabriek De start van het onkruidseizoen begint met de introductie van een nieuw product: Citrusbrandstof. Deze innovatie is door Meerlanden en Loonbedrijf Roodenburg ontwikkeld in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Citrusbrandstof vervangt fossiele diesel in de heetwatermachines die gebruikt worden bij chemievrije onkruidbeheersing. Het... Read more »
website bedrijfsafval extra lediging
Tijdens landelijk erkende feestdagen is de milieustraat gesloten en zamelt Meerlanden geen afval in. In het voorjaar gaat het om Tweede Paasdag (maandag 2 april), Koningsdag (vrijdag 27 april), Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 21 mei). Op Bevrijdingsdag (zaterdag 5 mei) is de milieustraat dus gewoon open. Vervangende inzameldagen worden vermeld op... Read more »
Recordjaar voor Groene Energiefabriek! Goede scheiding GFT huishoudens en bedrijven zorgt voor meer groengas De verwerking van GFT van huishoudens en bedrijven in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout heeft in 2017 een recordopbrengst aan groengas opgeleverd. Uit de 55.000 ton verwerkte GFT werd 2,6 miljoen kuub groengas gehaald. Een equivalent van 38 miljoen... Read more »
Gratis compost voor moes-, school- en volkstuinen Goede Vrijdag, 30 maart, organiseerde Meerlanden als vervolg op de Landelijke Compostdag voor de vierde keer de Dag van de Moestuin.  Volkstuincomplexen, buurtmoestuinen en schooltuinen uit de regio waar Meerlanden GFT inzamelt konden deze dag weer gratis MeerCompost laten bezorgen. Een goed moment voor de tuinders om aan... Read more »
Bedrijfsafval
Vervangende inzameldagen rond feestdagen voorjaar Op de nationale feestdagen in april, mei en juni zamelen wij geen bedrijfsafval in. Ook zijn onze milieustraten op deze dagen gesloten. De vervangende inzameldagen voor GFT en restafval zijn: 2e Paasdag, maandag 2 april wordt ingehaald op dinsdag 3 april Koningsdag, vrijdag 27 april wordt ingehaald op maandag 30... Read more »
Inwoners trotseren winters weer op Compostdag Landelijke Compostdag en Groene Energiefabriek goed bezocht In geen jaren is het zo koud geweest op de Landelijke Compostdag die op zaterdag 17 maart plaatsvond. Bij een gevoelstemperatuur van -10 graden Celsius deelden zo’n 100 medewerkers van Meerlanden en gemeenten 55.000 zakken MeerCompost uit aan inwoners in de regio... Read more »
Gratis MeerCompost op Landelijke Compostdag Groene Energiefabriek Meerlanden open voor publiek Zaterdag 17 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat in hun woonplaats of gemeente. Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout... Read more »
Leerlingen Wellantcollege bezoeken Groene Energiefabriek Meerlanden   Woensdag 21 februari bezochten elf leerlingen van Wellantcollege de Groenstrook de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout. De hoveniers in spe kregen van rondleider Daniela te horen en te zien wat er met onder meer het tuinafval gebeurt in de installatie waar Meerlanden het GFT uit de regio... Read more »
Met deze 8 tips voorkomt u bevriezing van uw GFT container! Uw keuken- en tuinafval (GFT en etensresten) kan in de winter bij vorst vast komen te zitten in uw rolcontainer. Soms kunnen onze inzamelwagens de container dan niet helemaal legen. Tijd voor een aantal tips. Leg een dunne krant of eierdoos op de bodem... Read more »
Eerste Groengas-tanklocatie in Lisse officieel geopend! Dinsdag 13 februari is de eerste CNG-tanklocatie in Lisse officieel geopend. Initiatiefnemers Ad Wijnhout (AW Groep), Frank Beelen (Autocentrum Beelen) en Anton van den Brink (Meerlanden) hebben er in samenwerking met PitPoint voor gezorgd dat Tankstation Jongeneel ‘De Blinkerd’ de eerste CNG-tanklocatie in Lisse is. Hierdoor is het vanaf... Read more »
Leerlingen De Achtbaan scheiden afval in de klas Kick-off moment openbare basisschool voor Dalton onderwijs in Zwanenburg Vanaf woensdag 10 januari scheiden alle leerlingen en docenten van De Achtbaan in Zwanenburg op school hun afval. Wethouder John Nederstigt heeft samen met alle leerlingen en docenten van de school, het officiële startsein gegeven voor dit duurzame... Read more »
Plastic inzameling
Grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Het bedrijf schaart zich hiermee achter de voorstanders van een statiegeldsysteem op kleine PET-flessen en blikjes.      Minder zwerfafval en betere recycling Partners in de Statiegeldalliantie pleiten voor de invoering van een statiegeldsysteem op alle PET-flessen en blikjes. Inge Luyten coördinator van de Statiegeldalliantie: “Zwerfafval... Read more »
Meer dan 100 goede doelen krijgen cheque uitgereikt 11e editie Meerlandenfonds: € 50.000,- voor goede doelen en verenigingen Op donderdag 7 december hebben 112 goede doelen en verenigingen in de Witte Kerk in Nieuw-Vennep een bijdrage ontvangen uit het Meerlandenfonds. Ook in 2017 heeft Meerlanden een bedrag van € 50.000,- in het fonds gestort om... Read more »
Eerste E-waste Race in Haarlemmermeer van start Wethouder Nederstigt geeft startschot op basisschool 't Joppe De komende weken nemen 8 groepen van vijf basisscholen het tegen elkaar op om de grootste hoeveelheid E-waste in te zamelen. Donderdagochtend 19 oktober gaf Wethouder John Nederstigt hiervoor het startschot op Basisschool ’t Joppe in Nieuw-Vennep door het eerste... Read more »
Leerlingen De Meiboom scheiden afval in de klas Kick-off moment en overeenkomst getekend op vrije school in Hoofddorp Vanaf maandag 16 oktober scheiden alle leerlingen en docenten van De Meiboom uit Hoofddorp officieel hun afval. Op donderdag 12 oktober heeft de directeur Ed Lucas de overeenkomst met Meerlanden getekend en twee scholieren hebben een symbolisch... Read more »
Gladheidbestrijders Meerlanden bereiden zich voor op winterseizoen Het prachtige nazomerweer doet niet vermoeden dat Meerlanden is gestart met de voorbereidingen voor het gladheidseizoen. Afgelopen week vond de jaarlijkse vlootschouw van het materieel voor de gladheidbestrijding plaats in Rijsenhout, Hillegom en Lisse. Samen met leverancier Schuitemaker controleerden de chauffeurs en coördinatoren al het materieel op een... Read more »
Logo Meerlanden
Milieustraat Heemstede weer open De milieustraat in Heemstede, die gisteren was gesloten vanwege een calamiteit met chemisch afval, is weer open. De brandweer heeft het vat met chemisch afval opgeruimd en de milieustraat is weer toegankelijk voor publiek.
Logo Meerlanden

  Afgelopen zaterdag zijn er op de milieustraat in Heemstede in de grofvuilcontainer enkele vaten met chemisch materiaal aangetroffen. Twee medewerkers van de milieustraat zijn hierdoor bedwelmd geraakt. Eén medewerker is voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest en mocht na onderzoek weer naar huis. In overleg met de Veiligheidsregio is de milieustraat de rest van… Read more »

Inschrijven Meerlandenfonds Goede doelen en verenigingen kunnen weer online aanvragen indienen  Er wordt gekeken naar bevorderen milieu en welzijn mensen De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2017 start op 1 oktober. Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van € 50.000,- in het fonds gestort om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen... Read more »
plastic2
Kunststof scheiden is en blijft belangrijk De gescheiden inzameling en recycling van kunststof verpakkingen in Nederland is succesvol. Dat is een goede prestatie van burgers, bedrijfsleven en de overheid. Hierdoor worden grondstoffen gerecycled en wordt CO2 bespaard. Het is dan ook belangrijk om hier mee door te gaan. Het succes van de kunststofinzameling leidt ook... Read more »
Nooit meer twijfel bij afval scheiden We scheiden steeds meer afval in Nederland. Dat is goed nieuws. Alleen hebben we door het recyclen van zoveel verschillende afvalstromen wel eens twijfel in welke bak welk afval thuishoort. Bijvoorbeeld blik, mag dat bij plastic of niet? Om deze twijfel weg te nemen introduceert Meerlanden in samenwerking met... Read more »
Samen halen we meer groen gas en compost uit de groene energiefabriek in Middenmeer Het gaat goed met het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT). In 2016 is substantieel meer GFT ingezameld, bij HVC 9% en bij Meerlanden 8%. Het aanbod groeit in belangrijke mate dankzij de inzet van inwoners in de... Read more »
Louis, Frans en Kees Bakker nemen de certificaten in ontvangst uit handen van Henny Rijsdijk van Meerlanden Bedrijfsafval
Mondo Verde en Meerlanden Bedrijfsafval vergroenen de regio Potplantenkwekerij C.F.F. Bakker Mondo Verde heeft over 2016 ruim 64 ton CO2 bespaard door zijn afvalstromen te scheiden. Om die hoeveelheid CO2 te compenseren moeten 3250 bomen een jaar lang groeien. Hiervoor ontving directeur Louis Bakker uit handen van Henny Rijsdijk van Meerlanden Bedrijfsafval voor beide bedrijfslocaties... Read more »
Logo Meerlanden
Op dinsdag 18 juli heeft er in Abbenes in de gemeente Haarlemmermeer een tragisch ongeval plaatsgevonden tussen een inzamelwagen van Meerlanden en een fietser. De fietser is daarbij om het leven gekomen. Het slachtoffer maakte onderdeel uit van een groep fietsers. Hij is gevallen en vervolgens door een op dat moment passerende inzamelwagen van Meerlanden... Read more »
co2-footprint Meerlanden 2016 per thema
Meerlanden vermindert CO2-footprint Al sinds jaar en dag is Meerlanden zich bewust van het feit dat haar bedrijfsvoering impact heeft op het milieu. Om inzicht te krijgen in de CO2-uitstoot en deze structureel aan te pakken en te beperken is Meerlanden in 2016 gecertificeerd op niveau 3 op de CO2-prestatieladder. Het gaat hierbij met name... Read more »
Reactie op berichtgeving NOS over plastic in zwart/grijze, ondoorzichtige zakken De NOS berichtte afgelopen week dat PMD verpakkingsmateriaal in zwart/grijze, ondoorzichtige zakken wordt verbrand. Dit klopt niet. Voordat de zakken met PMD verpakkingsmateriaal de sorteerinstallatie ingaan, vindt er een visuele check plaats. De complete vracht wordt bekeken en zakken waar restafval in zit, worden eruit... Read more »
Landing page image jaarverslagen
Jaarverslag 2016 online: meer winst uit afval In 2016 heeft Meerlanden in samenwerking met gemeenten opnieuw gekeken naar nieuwe manieren van afval inzamelen en grondstoffen recyclen. Ook zijn er meer werkplekken gekomen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Angeline Kierkels, algemeen directeur: “Voor het creëren van een circulaire economie is samenwerken belangrijk. Samen... Read more »
Bvim-artikel-Grondstoffen-gezocht-blauw
Meerlanden denkt, in samenwerking met de gemeenten Heemstede en Lisse, een oplossing te hebben gevonden om de hoeveelheid restafval in de gemeenten te verminderen. Hiervoor is een mobiele milieustraat ontwikkeld: de Grondstofkar. Deze kar is elke werkdag op een andere locatie te vinden. Zo willen beide partijen de drempel tot het scheiden van afval voor... Read more »
header[2]-uitn-masterclass-2017
Masterclass "Samen sneller circulair" Wethouders en raadsleden zijn van harte uitgenodigd voor de masterclass 2017; vooruitlopend op de gemeenteraadsverkiezingen praten wij deelnemers dan bij over de ontwikkelingen op onze dienstverleningsterreinen en over ons programma “Samen sneller circulair”. "Samenwerken in de keten is essentieel, net als samenwerken in de regio. Daardoor zijn we samen sneller circulair." De masterclass vindt plaats op 31... Read more »
tweede kamer
CEO’s van grote bedrijven aan informateur: Zorg dat duurzaam ondernemen loont! Een breed front van CEO’s van grote bedrijven, waaronder Angeline Kierkels van Meerlanden, en verder van bierbrouwer tot beddenfabrikant, van uitvaartverzekeraar tot advies- en ingenieursbureau, van ICT-dienstverlener tot bouwonderneming, roept de formerende partijen op tot een duurzaam regeerakkoord dat duurzaam ondernemerschap beloont en zo... Read more »
Sebastiaan-Nieuwland-en-Angeline-Kierkels
Officiële overhandiging aan wethouder Heemstede “Dat scheelt weer een ritje naar de milieustraat.” Meerlanden heeft een Grondstoffenaanhanger geïntroduceerd voor inwoners van Heemstede. Deze aanhanger rijdt vanaf nu mee met de medewerkers van beheer openbare ruimte. Bewoners kunnen kleine afvalstromen in de aanhanger kwijt. Het gaat in eerste instantie om een proef van 3 maanden in... Read more »
Volktuinvereniging Toolenburg in Hoofddorp is blij met de gratis MeerCompost van Meerlanden
MeerCompost van keuken- en tuinafval goed voor de bodem Vrijdag 14 april, op Goede Vrijdag, organiseerde Meerlanden voor de derde maal de Dag van de Moestuin. Volkstuincomplexen, buurtmoestuinen en schooltuinen in de regio ontvingen die dag gratis maximaal 5m3 MeerCompost. Een goed moment voor de tuinders om hun bodem nieuwe energie te geven met de... Read more »
lisse-grondstoffenaanhanger
Tijdelijke pilot officieel gestart door wethouder Nieuwenhuis. “Dat scheelt weer een ritje naar de milieustraat.” Meerlanden introduceert in Lisse de Grondstoffenaanhanger. Deze aanhanger rijdt mee met de medewerkers van beheer openbare ruimte in Lisse. Bewoners kunnen kleine afvalstromen in de aanhanger kwijt. Via GPS is precies te volgen waar de aanhanger staat. Het gaat in... Read more »
BVIM-bezoekers
Gemeenten en Meerlanden bedanken inwoners voor scheiden GFT met gratis MeerCompost Ruim 900 inwoners uit de regio Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek hebben vandaag, tijdens de Landelijke Compostdag, de eerste editie van het Begin van iets moois festival bezocht. Op deze prachtige lentedag opende Meerlanden haar deuren in en rondom de Groene Energiefabriek waar bezoekers... Read more »
Logo Meerlanden
Zaterdag 25 maart ’17 verwachten wij i.v.m. ons Begin van iets moois Festival en Landelijke compostdag meer bezoekers op onze milieustraten (locatie Rijsenhout in het bijzonder). Wij hopen de verkeershinder tot een minimum te beperken, maar vragen om uw begrip als het langer duurt dan normaal voor u onze milieustraat bereikt.
BviM-festival-advertentie1
Het Begin van iets moois festival is een uniek festival in Rijsenhout waar je kunt ervaren dat afval het begin van iets moois is. Boordevol superleuke activiteiten voor jong en oud! Maak bijvoorbeeld je eigen bloembom of volg een muziekworkshop trommelen op rommel. En zie tijdens een live tour hoe we van ingezameld keuken- en... Read more »
Afvalapp
De online afvalkalender en app van Meerlanden zijn vernieuwd. De online kalender kan nu geraadpleegd worden op elk type smartphone, tablet of PC. De app voor Android en iOS is onder meer voorzien van een heldere lay-out en de pushnotificatie-functie is verbeterd. Gebruikers van de App wordt aangeraden de update te installeren. Bij de meeste gebruikers... Read more »
BviM_Toby_vergister_
Zo maakt de Groene Energiefabriek Groengas van onze etensrestjes! In de Groene Energiefabriek in Rijsenhout tovert Meerlanden etensresten en tuinafval om in groengas en andere producten. Maar welke geheime formule wordt er op al onze ingezamelde schillen, onkruid en kliekjes losgelaten, zodat we kunnen koken of autorijden op GFT?! Tijd om de toverformule te ontrafelen!... Read more »
Afvalapp
De online afvalkalender en app van Meerlanden zijn vernieuwd. De online kalender kan nu geraadpleegd worden op elk type smartphone, tablet of PC. De app voor Android en iOS is onder meer voorzien van een heldere lay-out en de pushnotificatie-functie is verbeterd. Gebruikers van de App wordt aangeraden de update te installeren. Bij de meeste gebruikers... Read more »
samen sneller circulair
Samen sneller circulair Strategie 2016-2020 Samen mét onze stakeholders, opdrachtgevers en klanten hebben wij onze strategie opgesteld om 'Samen sneller circulair' te worden. Graag delen we − in de Week van de Circulaire Economie − met u onze ambities, doelen en de manier waarop we dit willen bereiken. U kunt deze nalezen in de samenvatting van... Read more »
Interview met Richard Ruhe
Inclusief ondernemen, de normaalste zaak In de circulaire economie behouden niet alleen grondstoffen hun waarde, mensen ook. Circulair ondernemen gaat over het uitbannen van verspilling. Van grondstoffen en energie, maar ook van talent. Wij vinden Inclusief ondernemen de normaalste zaak. Een kwart van het personeel bij Meerlanden bestaat uit mensen met een afstand tot de... Read more »
zero waste
Zero waste strategie voor bedrijven Wie denkt dat alleen inwoners te maken hebben met de landelijke doelstellingen op het gebied van afvalscheiding en recycling heeft het mis. Ook bedrijven, organisaties en overheden moeten aan de bak. In 2022 moet het afval wat zij produceren, gehalveerd zijn ten opzichte van 2012. Zo is vastgesteld in het... Read more »
Wegwijzer-circulair-inkopen-744x373
Op zoek naar een circulaire minicontainer 'Wij maken werk van circulair' Meerlanden, NVRD, Midwaste (namens 13 leden), HVC en de gemeenten Terneuzen en Rotterdam hebben het concrete voornemen circulaire minicontainers in te kopen. Als startpunt hiervoor is vandaag de schriftelijke marktconsultatie gepubliceerd. In deze marktconsultatie wordt aan producenten, leveranciers en andere – wellicht onverwachte – partijen... Read more »
Innovatieraad Meerlanden
Meerlanden neemt afscheid van Innovatieraad Op 21 december 2016 hebben wij na drie jaren van vruchtbare samenwerking afscheid genomen van onze Innovatieraad. De directie van Meerlanden kiest vanaf 2017 voor een andere vorm om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid, onder meer door  toonaangevende wetenschappers en ondernemers... Read more »
duurzaamheidspartners
Duurzaamheidpartners aan de slag voor een toekomstbestendig Amstelveen! Op maandag 12 december hebben 21 Amstelveense duurzaamheidpartners een manifest ondertekend. Hiermee bevestigen zij dat ze zich gezamenlijk zullen inzetten voor een toekomstbestendig Amstelveen. De duurzaamheidpartners vormen een netwerk van Amstelveense bedrijven en organisaties die duurzaamheid omarmen. Zij zien circulaire economie als dé kans voor innovatief ondernemerschap,... Read more »
wethouder martijn bilars deelt pannenkoekenmix uit bij meerlanden
Wethouders en Meerlanden delen pannenkoekenmix uit als bedankje De eerste bezoekers die op maandag 19 december hun grofvuil hebben gebracht naar de milieustraten in de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout zijn verrast met een gratis zakje pannenkoekenmix van Meerlanden. Hiermee vieren wij dat Meerlanden de productiemijlpaal heeft... Read more »
Tiende editie Meerlandenfonds Donderdag 8 december vond de tiende editie van het Meerlandenfonds plaats. Vanwege dit jubileum heeft Meerlanden 10% extra in het fonds gestort en was er € 55.000,- te verdelen. Uit handen van burgemeesters en wethouders hebben 126 goede doelen en (sport)verenigingen een bijdrage ontvangen. Tijdens deze tiende feestelijke uitreiking namen vrijwilligers van... Read more »
vogelgriep
Vogelgriep 1 Op verschillende plaatsen in Nederland zijn dode vogels aangetroffen die besmet waren met vogelgriep. In het werkgebied van Meerlanden is de ziekte tot nu toe niet geconstateerd. Uit voorzorg vragen we u wel om alert te zijn. Als u (een) dode vogel(s) vindt, raak deze dan zelf niet aan en blijf op afstand!... Read more »
7500ste-fiets Meerwinkel
Vrijwilligers schenken fiets aan vrijwilliger van Woonzorgcentrum Cordaan. Een belangrijke mijlpaal voor het fietsklusteam van Meerwinkel: de vrijwilligers hebben de 7.500ste fiets opgeknapt en direct gedoneerd aan Woonzorgcentrum Cordaan. 7.500 Fietsen in 10 jaar Meerwinkel, hét kringloopwarenhuis van Haarlemmermeer en omgeving, bestaat dit jaar 10 jaar. Sinds de opening is het fietsklusteam ook actief. Het... Read more »
Plastic inzameling
Meerlanden onderzoekt: 85% van plastic, blik en drinkpakken uit regio gerecycled. Het gaat goed met het apart inzamelen van plastic. Dit in tegenstelling tot berichtgeving in de media, waarbij wordt beweerd dat slechts een klein deel van al het ingezamelde plastic wordt gerecycled en de rest wordt verbrand met het restafval. In het verzorgingsgebied van... Read more »
meerwinkel-wijkleerbedrijf-zwanenburg
Vrijwilligers Meerwinkel doneren tien fietsen aan WijkLeerbedrijf Zwanenburg. Deelnemers gaan voortaan op circulaire fietsen naar hun stageadres. Vrijwilligers van kringloopwarenhuis Meerwinkel uit Hoofddorp hebben tien geupcyclede fietsen gedoneerd aan WijkLeerbedrijf Zwanenburg. Deze fietsen zijn opgebouwd uit onderdelen van oude fietsen, die op milieustraten van Meerlanden zijn ingeleverd. Vrijwilligers van Meerwinkels eigen fietsklusteam hebben van deze... Read more »
vlootschouw Meerlanden
Gladheidbestrijders Meerlanden klaar voor het winterseizoen De afgelopen week vond bij Meerlanden in Rijsenhout, Heemstede, Hillegom en Lisse de jaarlijkse vlootschouw van het materieel voor de gladheidbestrijding plaats. Dit materieel wordt ingezet op de wegen en fietspaden in de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Noordwijkerhout en Lisse. Samen met leverancier Schuitemaker... Read more »
roundreal_logo

Van 16 t/m 24 januari organiseert Nederland Circulair! voor de tweede keer de Week van de Circulaire Economie. Door heel Nederland openen organisaties die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren. Onder de vlag Round = Real delen zij kennis en ervaring over een nieuwe economie die materialen, grondstoffen en producten hergebruikt. Wij doen ook… Read more »

kind laat knikkertegel zien die ze van wethouder Nederstigt heeft ontvangen
Wethouder Nederstigt knikkert met kinderen van IKC Wereldwijs Donderdag 13 oktober is IKC Wereldwijs in Hoofddorp gestart met het recycle-educatieprogramma van de gemeente Haarlemmermeer en Meerlanden. De kinderen en teamleden van het Integraal Kind Centrum (IKC) kregen les over recycling van het NMCX en zijn daarna gestart met het scheiden van het afval in de... Read more »
zevensprong
Op 10/10 - de dag van de duurzaamheid- zet grondstoffen- & energiebedrijf Meerlanden de basisscholen die meedoen aan haar recycle-educatieprogramma in het zonnetje. De leerlingen en docenten van de deelnemende basisscholen scheiden hun afval, waardoor het weer grondstof wordt voor nieuwe producten. Zo wordt afval het begin van iets moois. Om de deelnemers te bedanken... Read more »
mbo-geslaagden
Vlag uit bij Meerlanden voor nieuwe lichting MBO-geslaagden De vlag hangt weer uit bij Meerlanden! In navolging op vijftien medewerkers die in maart slaagden voor hun MBO-diploma, hebben afgelopen week zes medewerkers hun diploma voor beroepsopleiding MBO1 Afvalinzameling ontvangen. De totale groep bestond uit vijftien deelnemers: de opleiding werd ook gevolgd door medewerkers van collegabedrijven... Read more »
uitleg-ondergrondse-lisse
Restafval onder de grond Arjan van Amsterdam, chauffeur bij Meerlanden, demonstreert aan wethouder Evert-Jan Nieuwenhuis en Angeline Kierkels, Algemeen Directeur Meerlanden, de werking van de onlangs geplaatste verzamelcontainer voor restafval aan de Vivaldistraat. Van de 54 geplande nieuwe ondergrondse verzamelcontainers in woonwijken staan er inmiddels 48 in de grond en is het omliggende straatwerk afgemaakt.... Read more »
opnames-bnnvara-groen-licht
BNNVara Groen Licht bezoekt Meerlandens Groene Energiefabriek Op uw gft-afval kunnen auto's rijden! Hoe? Dat liet BNNVARA's Groen Licht op 3 oktober '16 zien. Neem ook een kijkje in Meerlandens Groene Energiefabriek
Interview met Richard Ruhe
Inclusief ondernemen: de normaalste zaak Interview RTVNH met 'onze' Richard Bij Meerlanden vinden we Inclusief ondernemen de normaalste zaak. Maar liefst 123 van de 500 medewerkers bij Meerlanden zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo ook Richard. Hij is onze gastheer op de Milieustraat in Rijsenhout. Hij helpt onze bezoekers met het op... Read more »
angeline meerlandenfonds
Meerlanden opent inschrijving Meerlandenfonds 10e editie Meerlandenfonds Goede doelen en verenigingen kunnen weer online aanvragen indienen De inschrijving voor het Meerlandenfonds start op 1 oktober. Omdat het Meerlandenfonds in 2016 voor de 10e keer plaats vindt, heeft Meerlanden 10% extra in het fonds gestort. Er valt dit jaar dus  € 55.000,- te verdelen onder (sport)verenigingen... Read more »
snoeihout
Meerlanden snoeiboot vaart uit op Westeinderplassen Op zaterdag 1 oktober vaart de Meerlanden snoeiboot om 9.00 uur uit op de Westeinderplassen. Tot circa 16.00 uur zal de boot langs de Recreatie-eilanden varen. Gebruikers van deze eilanden kunnen dan hun takken en snoeihout gratis aanbieden. Let erop om de takken in hanteerbare delen aan te bieden;... Read more »
wethouder-annechien-snuif-opent-project-10-9-2016
Inzet van kunst en jongeren in strijd tegen vandalisme en zwerfvuil Uniek project tussen Gemeente Hillegom, Jongerenwerk Welzijnskwartier, Kunstenaarscollectief De School Hillegom en Meerlanden Gemeente Hillegom, Jongerenwerk Welzijnskwartier, Kunstenaarscollectief De School Hillegom en Meerlanden trekken samen op tegen vandalisme en zwerfvuil met het project “Zie die kunstige graffiti”. Want hoe leer je jongeren dat het... Read more »
proef-gft-bakje-heemstede-_wethouder-sebastian-nieuwenhuis_-bewoner-dick-meijer__19-9
Gemeente Heemstede en Meerlanden delen keukenafvalbakjes uit Scheiden van etensresten is het begin van iets moois Zo’n 250 inwoners van de Geleerdenwijk hebben op maandag 19 en dinsdag 20 september een keukenafvalbakje voor etensresten gekregen van medewerkers van de gemeente Heemstede en Meerlanden. Veel inwoners reageerden positief. We spraken Ida Hollander. Zij scheidt haar GFT... Read more »
Enquete
Wat zijn uw ervaringen met de dienstverlening van Meerlanden? Wij willen graag weten wat inwoners in ons verzorgingsgebied vinden van onze dienstverlening. Om hier achter te komen laten wij dit onderzoeken door Integron, een onderzoeksinstituut in Rotterdam. Op vrijdag 9 september valt dit onderzoek bij 3.600 inwoners op de mat. Dit betreft 400 inwoners per... Read more »
afvalcontainer aanvragen Meerlanden
Opwaartse prijsontwikkeling verwerking restafval De afvalmarkt is continu in beweging. Veel van deze bewegingen zijn positief. Zo zijn de voortdurend verder ontwikkelende technieken voor recycling en de toenemende mogelijkheden voor grondstofherwinning als gevolg daarvan een positieve ontwikkeling. Helaas zijn er ook ontwikkelingen die minder positief zijn. Een ontwikkeling die momenteel de afvalmarkt in negatieve zin... Read more »
Evert Jan Nieuwenhuis en Hans Baas Meerlanden juni 2016 website
Uitdelen en omruilen minicontainers in gemeente Lisse Bewoners van laagbouwwoningen krijgen nu de nieuwe minicontainers voor GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en OPK (oud papier en karton). Het uitzetten van de containers is gestart op 20 juni en per wijk worden ze uitgegeven. Binnen 3 weken worden alle containers uitgezet door medewerkers van Beek Container Groep... Read more »
Weed steam onkruidbestrijding
Gifvrije onkruidbestrijding leidt tot groener straatbeeld Het straatbeeld in woonwijken en wooncentra gaat veranderen onder invloed van gifvrije manieren van onkruidbestrijding. Met het landelijk verbod op het toepassen van bestrijdingsmiddelen voor onkruidbestrijding op verharding is ook Glyfosaat (bekend onder het merknaam Round-up) in de ban gedaan. Hierdoor kunnen Meerlanden en gemeenten dit bestrijdingsmiddel niet langer... Read more »
Heemskerk straatreiniging Noordwijkerhout
Meerlanden betreedt trede drie op CO2-prestatieladder Als maatschappelijk betrokken onderneming trekt Meerlanden zich de huidige wereldwijde klimaatproblematiek aan. We kijken bij al onze activiteiten hoe we zo min mogelijk negatieve impact op het milieu kunnen hebben. Hier hoort ook het voortdurend verminderen van onze CO2-uitstoot bij. Mede door menselijk handelen stijgt namelijk het aantal broeikasgassen... Read more »
mail111
Fictieve facturen Meerlanden Bedrijfsafval in omloop Waarschuwing: open deze e-mail niet en verwijder deze Er worden fictieve facturen uit naam van Meerlanden Bedrijfsafval verstuurd per e-mail. De bij ons bekende afzender is een e-mailadres dat eindigt op t-online.de. Meerlanden is niet de afzender. Wij adviseren ontvangers van deze e-mail om deze niet te openen en... Read more »
Wethouder Kruijswijk bezoekt groep 5 BSV web
Bloemendaalse School Vereniging streeft naar afvalvrije school Wethouder Kruijswijk steunt leerlingen met bezoek aan groep 5 Afgelopen week bezocht wethouder Richard Kruijswijk groep 5 van de Bloemendaalse School Vereniging (BSV). De BSV is eind maart begonnen met scheiden van afval in de klas. De school wil zo min mogelijk restafval produceren om uiteindelijk afvalvrij te... Read more »
Meerlanden CIRCULAR EXPO
Meerlanden is partner en één van de exposanten op Circular EXPO, de hotspot voor circulaire economie. Waarom een transitie naar een circulaire economie ? De huidige wereldwijde uitdagingen, waaronder klimaatverandering en bevolkingsgroei, kunnen overweldigend zijn. Ze dwingen ze ons om samen te werken en innovatieve oplossingen te vinden voor onze toekomst. De transitie naar een... Read more »
Op nationale feestdagen haalt Meerlanden geen huishoudelijk afval op
Geen afvalinzameling tijdens de feestdagen Op Koningsdag (woensdag 27 april), Hemelvaartsdag (donderdag 5 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 16 mei) is de milieustraat gesloten. Ook haalt Meerlanden dan bij de inwoners uit haar verzorgingsgebied geen afval op. Vervangende inzameldagen worden vermeld op de digitale afvalkalender http://afvalkalender.meerlanden.nl en de Meerlandenapp. De App is te downloaden via... Read more »
Gemeente Diemen en Meerlanden verlengen contract over afvalinzameling
Hernieuwde samenwerkingsovereenkomst Gemeente Diemen en Meerlanden biedt kansen voor betere afvalscheiding Wethouder Ruud Grondel van Milieu en Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden, hebben maandag 11 april hun handtekeningen gezet onder een vernieuwd contract waarmee gemeente Diemen en Meerlanden afspraken hebben gemaakt tot en met 2020 op het gebied van afvalinzameling en afvalverwerking. In tegenstelling tot... Read more »
Basisschoolleerlingen bezoeken Groene Energiefabriek Meerlanden
Ruim 400 basisschoolleerlingen bezoeken de Groene Energiefabriek Meer dan 400 leerlingen van verschillende basisscholen uit de gemeente Haarlemmeer hebben in het eerste kwartaal van 2016 de Groene Energiefabriek in Rijsenhout bezocht. Hier maakten zij kennis met het innovatieve vergistings- en composteringsproces van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Nadat uit het gescheiden ingezamelde GFT het niet-organisch... Read more »
nieuwsbericht - mbo geslaagden web
Vlag uit bij Meerlanden voor geslaagde medewerkers Vijftien medewerkers behalen MBO1-opleiding Afgelopen week hing op alle locaties van Meerlanden de vlag uit. Maar liefst vijftien medewerkers slaagden namelijk voor hun beroepsopleiding MBO1 Afval- en Milieubeheer en Beheer Openbare Ruimte (AMBOR). Zij ontvingen in de raadszaal van het gemeentehuis Hillegom uit handen van Ronald Ravesteijn van... Read more »
Aalsmeer

Voor het tiende achtereenvolgende jaar heeft Meerlanden tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 19 maart gratis compost aangeboden aan inwoners van veertien gemeenten in de regio. Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden deelde samen met wethouders en met vele medewerkers van gemeenten en Meerlanden zakken MeerCompost uit aan de inwoners als beloning voor het gescheiden aanleveren van hun organische afval uit keuken en tuin (GFT).

MeerCompost voor Moestuinendag - Groenste Tuin Nieuw Vennep
Gratis compost op 2e Moestuinendag op 25 maart Vrijdag 25 maart, Goede Vrijdag, organiseert Meerlanden voor de tweede keer de Moestuinendag. Volkstuincomplexen en buurtmoestuinen in de het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen op die dag gratis maximaal 5m3 MeerCompost laten bezorgen. Een goed moment voor tuinders om de bodem nieuwe energie te geven en om te... Read more »
Compostdag
Gratis compost op de Landelijke Compostdag 19 maart! Lentekriebels! Het blijft langer licht en het zonnetje krijgt weer kracht. Dag herfst, donkere dagen en winter, hallo lente! Tijd om de tuin weer klaar te maken voor het voorjaar. Daarom tuinliefhebbers opgelet, 19 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen,... Read more »
tegenstroom
Vrijwilligers Meerwinkel richten nieuw kantoor Tegenstroom in Haarlemmermeers energiebedrijf verhuisd naar gebouw de Burgemeester in Hoofddorp Vandaag is Tegenstroom ingetrokken in haar nieuwe kantoor in De Burgemeester, het bedrijfsverzamelgebouw van Ymere aan de Burgemeester Pabstlaan. Het kantoor is ingericht door vrijwilligers van Meerwinkel. Het kringloopwarenhuis van Meerlanden heeft het meubilair gedoneerd aan het lokale energiebedrijf.... Read more »
Duurzame onkruidbestrijding met de weedsteamer
Meerlanden speelt in op komend landelijk verbod glyfosaat Binnen enkele weken kondigt de landelijke overheid naar verwachting officieel een verbod van het chemische bestrijdingsmiddel glyfosaat af. Vanaf dat moment mag het middel niet meer worden verkocht aan bedrijven en worden gebruikt om onkruid in de openbare leefruimte te bestrijden. De voornaamste reden voor dit verbod... Read more »
Bedrijfsafval Meerlanden
Vervangende inzameldagen rond feestdagen voorjaar Op de nationale feestdagen in maart, april en mei zamelen wij geen afval in. Ook zijn onze milieustraten op deze dagen gesloten. De vervangende inzameldagen voor GFT, glas en restafval zijn: 2e Paasdag, maandag 28 maart: dinsdag 29 maart Koningsdag, woensdag 27 april: donderdag 28 april Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei:... Read more »
John Nederstigt en Angeline Kierkels in Abbenes klein
Recyclen blijft duurzaam alternatief voor olie Het eerste jaar van samenwerking binnen het Midwaste regiemodel voor het inzamelen, sorteren en vermarkten van plastic verpakkingsmateriaal hebben Meerlanden en de aangesloten gemeenten met succes afgesloten. ”Wij hebben samen 30% meer plastic ingezameld dan we hadden ingeschat. De inwoners zijn dus heel actief in het terugbrengen van plastic... Read more »
Hotel De Nachtegaal
De Nachtegaal onder vleugels van Meerlanden Bedrijfsafval Hotel, restaurant en event center De Nachtegaal in Lisse gaat samen met Meerlanden Bedrijfsafval al het afval optimaal scheiden. Na een afvalscan bij het horecabedrijf bleek dat afvalstromen uit de keuken zoals GFT, swill en brood en banket nog beter gescheiden konden worden, net als oud papier en... Read more »
Nederstigt en Kierkels gooien drinkpakken bij het plastic
Drinkpakken vanaf nu bij het plastic Circulaire samenleving komt weer een stap dichterbij Drinkpakken worden sinds deze maand in de gemeente Haarlemmermeer samen met het plastic ingezameld. Drinkpakken kunnen 100% gerecycled worden en hoeven nu niet meer met het restafval worden verbrand. De circulaire samenleving waarin alle bruikbare stoffen uit afval ook daadwerkelijk herbruikt worden,... Read more »
Dick Jansen
Dick Jansen financieel directeur Meerlanden Dick Jansen is per 1 januari ’16 benoemd tot financieel directeur bij Meerlanden Holding N.V. Meerlanden, met ruim 500 medewerkers, is actief in 9 gemeenten op het gebied van o.a. afvalinzameling, beheer van de openbare ruimte en het opwekken van bio-energie. Jansen gaat samen met de andere directieleden het strategisch... Read more »
Cheque overhandiging Meerwinkel
Kringloopwarenhuis Meerwinkel schenkt aan Jeugdland Hoofddorp en Nieuw-Vennep Meerwinkel – hét kringloopwarenhuis van Haarlemmermeer – heeft twee cheques van 500 euro overhandigd aan vrijwilligers van Jeugdland Nieuw-Vennep en Jeugdland Hoofddorp. Jeugdland is een avonturen- en bouwspeelplaats voor kinderen, waar niets moet en (bijna) alles mag. Jeugdland Nieuw-Vennep besteedt het bedrag aan een prieel, zodat kinderen... Read more »
Meerlandenfonds
Meerlanden verblijdt 90 goede doelen en verenigingen Op donderdag 10 december 2015 hebben goede doelen en verenigingen uit handen van burgemeesters en wethouders cheques ontvangen tijdens de feestelijke uitreiking van het Meerlandenfonds. Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van € 50.000,- in het fonds gestort om in totaal negentig sportverenigingen en goede doelen uit... Read more »
Gladheidbestrijding Meerlanden Vlootschouw 2015
Gladheidbestrijders Meerlanden klaar voor het winterseizoen De afgelopen week vond bij Meerlanden in Rijsenhout, Hillegom en Lisse de jaarlijkse vlootschouw van het materieel voor de gladheidbestrijding plaats. Dit materieel wordt ingezet op de wegen en fietspaden in de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom en Lisse en bij bedrijven in deze regio.... Read more »
Bladverwijdering Meerlanden
Meerlanden houdt samen met inwoners de straten bladvrij De herfst en het vallen van bladeren kan voor overlast zorgen. Zo kunnen bladeren een net straatbeeld verstoren en soms zelfs leiden tot risico’s. Vandaar dat het jaarlijks opruimen van blad een belangrijke taak is voor Meerlanden in samenwerking met de gemeenten. Meerlanden maakt dit jaar de... Read more »
Angeline Kierkels
Angeline Kierkels nieuwe algemeen directeur Meerlanden Na een zorgvuldige selectieprocedure wordt Angeline Kierkels op 1 november a.s. benoemd tot nieuwe Algemeen Directeur (CEO) van Meerlanden Holding NV. Meerlanden, met ruim 500 medewerkers, is actief in 9 gemeenten op het gebied  van o.a. afvalinzameling, beheer van de openbare ruimte en het opwekken van bio-energie. Angeline Kierkels... Read more »
Meerlandenfonds
Meerlanden opent inschrijving Meerlandenfonds Goede doelen en verenigingen kunnen weer online aanvragen indienen De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2015 start op 1 oktober. Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van € 50.000,- in het fonds gestort om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden... Read more »
Meerlanden wekt nu ook zonne-energie op
Meerlanden produceert nog meer duurzame energie 56 zonnepanelen als pilot op het hoofdkantoor geplaatst Sinds deze week wekt Meerlanden niet alleen energie uit afval op, maar ook zonne-energie. Op het dak van het hoofdkantoor in Rijsenhout liggen 56 zonnepanelen, die bij elkaar opgeteld ongeveer 14.000 kWh per jaar aan stroom opwekken. Deze duurzaam opgewekte elektriciteit... Read more »
Ondergrondse restafvalcontainer geopend door Richard Kruijswijk en Angeline Kierkels
Bewoners Beatrixplein krijgen ondergrondse restafval container Op donderdagavond 3 september om 18:30 uur deponeerden wethouder Richard Kruijswijk en Angeline Kierkels, Directeur publieke sector Meerlanden, de eerste vuilniszak in de splinternieuwe ondergrondse restafval container bij het appartementen complex Beatrixplein in Bennebroek. Op verzoek van de bewonerscommissie hebben gemeente Bloemendaal en Meerlanden drie bovengrondse cocons vervangen met... Read more »
Scouts Tjarda Hillegom en wethouder Anne de Jong ruimen op
Ruim 500 kilo zwerfvuil resultaat actie “Schoon Schip” Voor het twaalfde achtereenvolgende jaar hebben enthousiaste scouts van Scouting Tjarda de haven en waterwegen van Hillegom zwerfafvalvrij gemaakt. Anne de Jong, initiatiefnemer van Schoon Schip, wethouder en Loco-burgemeester van Hillegom, gaf afgelopen zaterdag 29 augustus om 10.00 uur het startsein voor de opschoonactie. “Hillegom is schoner... Read more »
De Bosbouwers - zwerfvuilactie Kids for Kids School Olympics
Zwerfafval opruimen voor het goede doel Leerlingen & Meerlanden ruimen zwerfvuil op voor St. Leergeld Samen met meer dan  500 leerlingen van 8 Haarlemmermeerse basisscholen gaat Meerlanden de komende twee weken zwerfafval opruimen om geld in te zamelen voor Stichting Leergeld. Meerlanden beloont de leerlingen die meedoen door op 17 september aanstaande een donatie te... Read more »
Feiten en cijfers Meerlanden 2014 in een oogopslag
2014: duurzaam en financieel gezond jaar voor Meerlanden Jaarverslag online op jaarverslag.meerlanden.nl Terugkijkend op 2014 is sprake van een goed jaar voor Meerlanden. De omzet bedroeg € 59 miljoen en het resultaat komt uit op € 3 miljoen. Dit is boven verwachting. Door kostenbesparing is Meerlanden erin geslaagd een beter resultaat neer te zetten. En... Read more »
Kinderen van de Savioschool met de juf, Jeroen Spanbroek en wethouder De Jong bij het milieuplein
Leerlingen Savioschool scheiden afval meteen in de klas Wethouder De Jong opent 1e milieuplein op school in Hillegom Vanaf donderdag 2 juli scheiden alle leerlingen en docenten van de Savioschool uit Hillegom officieel al hun afval. Die dag openden ze samen met wethouder Anne de Jong, directeur Jeroen Spanbroek en Hans Baas van Meerlanden het... Read more »
Groene Loper Festival 2015
Meerlanden hoofdsponsor Groene Loper Festival 2015 MeerCompost tegen bodemprijzen en gratis ‘ Seedbombs’ bij de kraam van Meerlanden. Op=Op Samen met kringloopwarenhuis Meerwinkel is Meerlanden dit jaar weer hoofdsponsor van het Groene Loper Festival (GLF). Dit duurzame festival vindt plaats op het Raadhuisplein in Hoofddorp op 28 juni ’15 van 12.00 tot 18.00 uur. Activiteiten... Read more »
Meerlanden start bouw composteringstunnels
Meerlanden start bouw composteringstunnel Maandag 22 juni is Meerlanden gestart met de optimalisering van het overdekte composteringscomplex in Rijsenhout. Naast de bestaande vijf tunnels worden twee extra tunnels gebouwd. In deze tunnels wordt groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gecomposteerd, nadat het eerst vergist is. Tegelijk met de twee nieuwe tunnels, wordt de mengfaciliteit behorende bij... Read more »
Biemond & van Wijk en Meerlanden ondertekenen driejarig contract voor bedrijfsafval
Biemond & van Wijk gaat voor duurzaam beheer afval Wederzijdse samenwerking versterkt lokale economie Mercedes-Benz dealer Biemond & van Wijk en Meerlanden Bedrijfsafval zijn per 1 juli een driejarige verbintenis aangegaan voor het beheer van de afvalstromen. Op de bedrijfslocaties in Aalsmeer, Haarlem en Schiphol en voor Biemond Tankservice in Diemen coördineert en monitort Meerlanden... Read more »
Kierkels en Van den Hoed blij met hernieuwde samenwerking Meerlanden en AM Groep
Meerlanden en AM Groep zetten samenwerking voort Participatiemedewerkers blijven aan het werk bij Meerlanden team in Haarlemmermeer Op 8 juni 2015 om 13:00 uur ondertekenden Angeline Kierkels, Directeur Publieke Sector Meerlanden, en Anton van den Hoed, Algemeen Directeur AM Groep, een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Hiermee committeren beide organisaties zich opnieuw om mensen met een afstand tot... Read more »
Compost Meerlanden
Moestuinen krijgen MeerCompost van Meerlanden Compost van keuken- en tuinafval goed voor de bodem Moestuinen en volkstuincomplexen in Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw Vennep, Rijsenhout en Hillegom hebben op Goede Vrijdag en de dagen erna gratis een lading MeerCompost ontvangen van Meerlanden. Het idee voor deze actie ontsproot op de Landelijke Compostdag van 21 maart, waarop Meerlanden... Read more »