Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval bestaat uit afval dat verontreinigd is met andere materialen, zoals steen met purschuim of gipsplaten met stucwerk erop. Ook houtwerk waar tegels op gelijmd zitten, is een voorbeeld van samengesteld bouw- en sloopafval. Omdat deze gecombineerde materialen niet van elkaar te verwijderen zijn, kunt u ze bij de afvalstroom bouw- en sloopafval inleveren.

bouw en sloopafval

Alle informatie bekijken?

Inleverpunten Bouw- en sloopafval

Kies een gemeente om inleverpunten in jouw gemeente te bekijken.

Haal het uit elkaar

Samengesteld bouw- en sloopafval

Samengesteld bouw- en sloopafval is verontreinigd met andere materialen. Daarmee is het moeilijker om te recyclen. Probeer samengesteld afval daarom zo veel mogelijk uit elkaar te halen en per soort te scheiden. Zo kunnen wij het beter recyclen.

Een tweede ronde

Herbruikbare materialen

bouw- en sloopafval naar een verwerkingsbedrijf dat het afval verder scheidt. Met behulp van een grote magneet worden alle metaalresten uit het afval gehaald. Via luchtdruk, trillingen en infrarood wordt onder andere papier en hout gescheiden van het samengestelde afval. Een deel van het samengestelde afval brengt herbruikbare materialen op die weer worden gebruikt als grondstof. Er blijft ook een deel restafval over wat niet meer gescheiden kan worden en wordt verbrand.

Wel/niet lijst

Wat valt er wel of niet onder Bouw- en sloopafval?

✔ Wel

  • Vervuild puin of overig materiaal
  • Sloopafval gecombineerd met purschuim, stucwerk, kitranden, etc.

✖ Niet

  • Sorteerbaar afval zoals, hout, metaal, gips, schoon puin, hard kunststof

Meer over 'Bouw- en sloopafval'

Vind jouw antwoord in de veelgestelde vragen!

Nee, Asbest is een afvalsoort die niet kan worden hergebruikt. Het is belangrijk om dit goed verpakt aan te bieden bij de milieustraat zodat het veilig kan worden afgevoerd.

Heb je meer vragen?

Neem contact met ons op.

Service & Contact