Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

Frituurvet

De (frituur)pan schoonmaken. Niet het leukste klusje om te doen, maar af en toe moet het gebeuren. Gooi gebruikt frituurvet of -olie nooit door de gootsteen en spoel het ook niet door de wc, dat veroorzaakt verstoppingen van het riool.

frituutvet inleveren

Alle informatie bekijken?

Inleverpunten frituurvet

Kies een gemeente om inleverpunten in jouw gemeente te bekijken.

Lever het veilig in

Frituurvet verpakken

Hoe verpak je jouw frituurvet of frituurolie voordat je het inlevert?

  1. Laat het vet of de olie eerst helemaal afkoelen.
  2. Giet het vet of de olie terug in de originele verpakking of in een andere lege flacon of fles met goed afsluitbare dop (zoals wasmiddelflessen of frisdrankflessen).
  3. Lever het vet of de olie in bij een inleverpunt bij jou in de buurt.
frituurvet containers
Van frituurolie tot brandstof

Wat doen we ermee

Van gebruikte frituuroliën en -vetten wordt biodiesel gemaakt. Biodiesel is een duurzame brandstof. De basisgrondstof van biodiesel is biologisch afbreekbaar en niet giftig. Bij verbranding van biodiesel komt veel minder zwaveloxide en koolstofmonoxide vrij dan bij gewone brandstoffen. Frituurvetten inleveren is levert dus vele voordelen op!

Je hebt onvoldoende toestemming gegeven

We kunnen dit onderdeel niet weergeven.

Veelgestelde vragen 'Frituur'

Vind jouw antwoord in de veelgestelde vragen!

Gebruikt frituurvet dat weggegooid wordt komt terecht in het riool of bij het restafval. Vet dat in het riool terechtkomt veroorzaakt verstoppingen en levert een grote schadepost op voor gemeenten. Jaarlijks kost dit de samenleving vele miljoenen euro’s.

Gebruikt frituurvet dat bij het restafval belandt komt terecht in de vuilverbranders. Om het hier te verbranden, kost de samenleving geld, terwijl recycling de samenleving alleen maar voordelen oplevert.

Heb je meer vragen?

Neem contact met ons op.

Service & Contact