Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

Matrassen

Matrassen kun je inleveren op de milieustraat of winkelier bij aankoop nieuw matras Want het wordt: Hergebruikt tot nieuw materiaal Vraag bij aankoop van een nieuwe matras of de winkelier de oude wil innemen voor recycling. Matrassen kunnen namelijk grotendeels worden gerecycled. Als het op de juiste manier verwerkt wordt is zelfs 85% tot 90% van het matras herbruikbaar. Matrassen zijn alleen geschikt voor hergebruik als deze compleet, schoon en droog zijn. Let op: de matras van een boxspringbed mag uiteraard wel in deze bak, maar de ombouw (ook al lijkt het op een matras) niet. Die kun je kwijt in de grofvuilcontainer.

Matrassen

Alle informatie bekijken?

Inleverpunten matrassen

Kies een gemeente om inleverpunten in jouw gemeente te bekijken.

Lever 'm in!

Oud-voor-nieuw

Bij de aankoop van een nieuw matras in de winkel nemen ze vaak uw oude matras in voor recycling. Ook kunt u uw matras tweedehands te koop aanbieden op een website.

matrassen in container
Verschillende reststromen

Wat doen we ermee?

Matrassen worden gedemonteerd en de verschillende reststromen worden gerecycled. Matrassen bevatten veel herbruikbare materialen en dus secundaire grondstoffen. Van deze grondstoffen kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Leuk weetje In de wanden van het kantoorgebouw van Cure Afvalbeheer is isolatiemateriaal verwerkt dat gemaakt is uit oude matrassen.

Wel/niet

Wat valt er wel of niet onder Matrassen?

✔ Wel

  • Matrassen die droog zijn

✖ Niet

  • Beddengoed
  • Vervuilde matrassen
  • Natte matrassen
  • Kussens
  • Boxsprings

Meer over 'Matrassen'

Vind jouw antwoord in de veelgestelde vragen!

Kussens, dekbedden, vieze en natte matrassen mogen ingeleverd worden als Grofvuil

Heb je meer vragen?

Neem contact met ons op.

Service & Contact