Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

#Pletjepakketje

Platgemaakt karton zorgt voor minder volle containers, minder storingen, minder overlast naast de bakken en daardoor blijere buurtbewoners! Om containers optimaal te gebruiken zou iedereen zijn kartonnen dozen moeten pletten. Dozen pletten is leuk en moet, hoe je het ook doet! Met die boodschap wil Meerlanden zoveel mogelijk mensen motiveren om karton te pletten via de campagne #pletjepakketje.

12 februari 2024
Decemberdrukte

Volle papiercontainers in december

December is met Sinterklaas en Kerst dé maand dat we door alle cadeautjes veel kartonnen dozen weggooien. De afvalinzamelaars krijgen daardoor met fors meer kartonafval te maken en zijn er ontzettend mee geholpen als de pakketjes op de juiste manier in een papiercontainer terechtkomen, namelijk plat. Zo raken containers minder snel verstopt en ontstaat er minder zwerfval door lege dozen die naast de container belanden in plaats van erin.

Je hebt onvoldoende toestemming gegeven

We kunnen dit onderdeel niet weergeven.

Plet ook mee, #Pletjepakketje!

Rollen, stampen, scheuren en snijden

Met de #pletjepakketje campagne roept Meerlanden deze maand (en ook daarna) iedereen op hun pakketjes te pletten. Scheur, knip, stamp of plet; het maakt niet uit hoe je het doet. Via social media worden filmpjes en foto’s verspreid. Daarnaast worden inwoners bij verschillende ondergrondse papiercontainers verrast met een in green graffiti gemaakte ‘pletplek’. Dit is de perfecte plek om je karton op een veilige manier te pletten.

Je hebt onvoldoende toestemming gegeven

We kunnen dit onderdeel niet weergeven.