Milieustraat

Meerlanden-iconen-10

Op de milieustraat of recycleplein kunt u diverse afvalsoorten en grofvuil gescheiden inleveren. Materialen worden op die manier gerecycled en blijven in de kringloop. Afval is immers geen afval maar grondstof voor nieuwe producten.

Milieustraat

Onze medewerkers op de milieustraat of het recycleplein zijn bekend met alle soorten afval en weten precies welke afvalsoort waar gestort moet worden. Schroom dan ook niet om hun hulp in te roepen.

Let op: de milieustraat is gesloten op officiële feestdagen. Voor 5 mei (Bevrijdingsdag) geldt dat we alleen gesloten zijn in het lustrumjaar; 1 keer per 5 jaar dus.

Adres milieustraat en openingstijden

Als inwoner van de gemeente Lisse kunt u uw grofvuil wegbrengen naar:

Vennestraat 3, Lisse

Maandag 08:00 – 12:00
Dinsdag 08:00 – 12:00
Woensdag 08:00 – 12:00
Donderdag 08:00 – 12:00
Vrijdag 08:00 – 12:00
Zaterdag 08:00 – 12:00
Zondag gesloten

Met uw afvalpas heeft u toegang tot de milieustraat. Gescheiden grof afval, zoals grof tuinafval, hout en gips, kunt u gratis brengen. Voor gemengd grofvuil, dat verbrand wordt, betaalt u een bijdrage. Voor grofvuil tot 60 liter betaalt u € 1.72 (1 tik). Daarna betaalt u een bedrag per kuub. Het minimum tarief is € 7,50 voor een halve kuub.  Voor één kuub of meer betaalt u € 15,- per kuub.

Bedrijven mogen alleen klein gevaarlijk afval inleveren (tegen betaling) en afgedankte elektrische en elektronische apparaten afkomstig uit huishoudens.

Niet geaccepteerd worden: gesloten vuilniszakken, huishoudelijk restafval, plastic verpakkingen, blik en drinkpakken, textiel, gemengd bouw en sloopafval en grond.

In de folder “Milieustraat Lisse aanbiedvoorwaarden” staat precies beschreven wat u wel en niet gratis kunt brengen naar de milieustraat.