Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

13 oktober Repaircafé in de Meerwinkel

Vrijdag 13 oktober organiseert Meerwinkel een Repair Café. Bezoekers kunnen die dag een kapot elektrisch apparaat, klok of kledingstuk meenemen naar de winkel. Vanuit Repair Café Haarlemmermeer zijn de hele dag deskundige vrijwilligers met het juiste gereedschap en naaimachines aanwezig om deze te repareren. Van kapot broodrooster, koffiezetapparaat tot koptelefoon. De Hoofddorpse kringloopwinkel Meerwinkel, onderdeel van Meerlanden voor hernieuwen, vraagt hiermee speciaal de aandacht voor het verlengen van de levensduur van apparaten en – als het niet meer gerepareerd kan worden – voor de juiste recycling ervan.

2 oktober 2023
repair cafe
In de Meerwinkel

Elektronische apparaten repareren

Vrijdag 13 oktober organiseert Meerwinkel een Repair Café. Bezoekers kunnen die dag tussen 10.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur een kapot elektrisch apparaat, klok of kledingstuk meenemen naar de winkel. Vanuit Repair Café Haarlemmermeer zijn de hele dag deskundige vrijwilligers met het juiste gereedschap en naaimachines aanwezig om deze te repareren. Van kapot broodrooster, koffiezetapparaat tot koptelefoon. Meestal klaar terwijl men wacht. Of helpt.

De Hoofddorpse kringloopwinkel Meerwinkel, onderdeel van Meerlanden voor hernieuwen, vraagt hiermee speciaal de aandacht voor het verlengen van de levensduur van apparaten en – als het niet meer gerepareerd kan worden – voor de juiste recycling ervan. Van 9 tot 15 oktober is het namelijk Nationale Wecycleweek en zatedag 14 oktober International E-waste Day.

Recyclen is goed, repareren is beter
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Aanstaande vrijdag specifiek voor elektrische apparaten, klokken en kledingstukken. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Bezoekers kunnen ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Reparaties zijn gratis, maar wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om bijvoorbeeld nieuw gereedschap te kunnen kopen. Iedereen kan binnenlopen, ook alleen om een keertje te komen kijken

repair cafe