Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

Terugblik op de Compostdag 2024

Afgelopen zaterdag was het weer de Landelijke Compostdag. Op inwoners te bedanken voor het goed scheiden van GFTe, deelden we gratis compost uit. MeerCompost is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert.

25 maart 2024
compost scheppen

Na een succesvolle viering van de Landelijke Compostdag afgelopen zaterdag, willen we graag onze dank uitspreken aan alle inwoners die zijn gekomen naar het milieuvriendelijke initiatief. Als blijk van waardering voor hun inspanningen bij het scheiden van GFT-afval, hebben we gratis compost uitgedeeld.

MeerCompost, een natuurlijke bodemverbeteraar die de groei van bloemen en planten stimuleert op een duurzame manier, werd met enthousiasme ontvangen door de gemeenschap. Dit jaar hebben we een nieuwe aanpak gehanteerd, waarbij inwoners zelf compost konden scheppen in plaats van vooraf verpakte zakken mee te nemen.

Inwoners uit de gehele regio waren goed voorbereid op deze gelegenheid, met teiltjes, emmers en zakken in de aanslag. Voor degenen die niet voorbereid waren, waren er gelukkig jute zakken beschikbaar gesteld.

Door deze gezamenlijke inspanning dragen we bij aan een duurzamere toekomst en laten we zien dat kleine acties zoals het scheiden van GFT-afval een groot verschil kunnen maken voor het milieu en onze leefomgeving.