Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

Restafval

Restafval is huishoudelijk afval waar we geen grondstoffen meer uit kunnen halen. Gelukkig houd je nauwelijks restafval over als je je afval goed scheidt!

inzamelwagen

Alle informatie bekijken?

Inleverpunten Restafval

Kies rechtsboven een gemeente om alle inleverpunten te bekijken.

Wat doen we ermee?

Verbranden van Restafval

Al het ingezamelde restafval wordt verbrand, minder restafval is dus beter voor het milieu. Een goede reden om afval goed te blijven scheiden, bovendien zijn papier, karton, glas, textiel en GFTe waardevolle grondstoffen waarvan allerlei nieuwe dingen worden gemaakt. Zonde als dat allemaal verbrand zou worden en veel duurzamer om ze te hergebruiken. Weer een mooie stap naar een circulaire samenleving.

Met het restafval dat we tóch moeten verbranden wekken we stroom en warmte op voor huizen, bedrijven en kassen in de buurt van de afvalverbrandingscentrales. De centrales proberen het verbranden zo duurzaam mogelijk te doen met technieken die schadelijke uitstoot afvangen. Maar helaas is dat nog steeds niet voor 100% mogelijk.

Meer over 'Restafval'

Vind jouw antwoord in de veelgestelde vragen!

Als je goed afval scheidt, houd je weinig Restafval over. Er zijn eigenlijk maar weinig huishoudelijke producten die onder Restafval vallen. Heb je moeite met afval scheiden? Bekijk dan de scheidingswijzer of vraag hulp van een grondstofcoach.

Heb je meer vragen?

Neem contact met ons op.

Service & Contact